רעידות מעל X קמ"ש

vmisha

New member
רעידות מעל X קמ"ש

שלום. יש לי TDM. כשאני רוכב במהירות מעל X קמ"ש (לא משנה מה המספר
) אני מרגיש רעידות מכיוון הגלגל הקדמי. החשד הראשוני שלי הוא חוסר איזון בגלגל. האם יכולות להיות סיבות נוספות? אחרי כל הסיפורים של ברגים שמשאירים בתוך האופנועים, איפה מומלץ לעשות את הפרוצדורה הזו, וכמה זה אמור לעלות? תודה

yoshi6

New member
יש לך המקרה ארגז חדש?

עד כמה שאני זוכר זו עלול להשפיע

הנסיך.

New member
בדקת חופש בהד-סט?

מיסבי ההיגוי בפי-העם חופש שם מייצר רעידות במהירות ספציפית (לא מופיע, מופיע ונעלם חזרה)

fazer_1000

New member
לפי מה שאמרו לי איזון בגלגלים מפסיק להשפיע

מעל מהירות "עירונית", יותר סביר שזה משהו אחר - הבדיקה הראשונה והפשוטה היא מיסבי היגוי (תרים על ג'ק אמצע, קדמי באויר ותראה אם יש חופש כשאתה תופס את המזלג ומנענע קדימה אחורה. לא אמור להיות). באותה הזדמנות תעיף מבט לראות שהכנף הקדמית במקומה ולא השתחררה או יושבת קצת עקום.

vmisha

New member
הבדיקה חייבת להתבצע כשהגלגל באויר?

לא ממש הבנתי איך לעשות

vmisha

New member
אני רואה שבסרטון

הוא מכוון ומשפר את המצב. אני לא מומחה למכונאות, אבל כל פעם ששמעתי/ראיתי אנשים מדברים על מיסבי היגוי, תמיד דובר על החלפה (שעד כמה שאני מבין, זה עסק יקר). השאלה היא, אם זו הבעיה, זה יצריך החלפה, או שאפשר לכוון את זה איכשהו?

lazybones

New member
אפשר לחזק ולגרז וזה עוזר.

לפי דעתי גם יכול להיות שבגלל החורף והמים הגריז אצלך קצת התקשה, התיישן או נעלם. אצלי היתה תופעה דומה, פתחתי את מיסבי ההיגוי, ניקיתי אותם טוב מהגריז הישן עם WD40, שמתי גריז חדש, סגרתי לפי המומנט שכתוב בספר וההיגוי שלי חדש ומצויין. אתה חייב כלי עבודה וספר אופנוע. מעבר לזה יכול להיות שהבעיה אצלך לא קשורה למיסבים. אולי המשולשים שלך לא סגורים נכון על הבולמים, אולי לחץ האוויר לא נכון, אולי הצמיג תקול, אולי הג'אנט עקום, אולי אתה צריך לעשות שיפוץ לבולמים וכדומה.

אפשר לחזק ולגרז בתנאי

שהמייסבים עוד תקינים. אם יש להם נק' התקעות, כלומר נקודות ספציפיות שבן הכידון "אוהב" להשאר ולא "אוהב" לצאת מהן, אז המיסבים כבר בלויים וצריך להחליף אותם. אם יש חופש, אז אפשר לנסות לנקות ולגרז מחדש, אבל גם חופש בלי נקודות היתקעות לפעמים מעיד על מייסבים גמורים

vmisha

New member
בקיצור מה שאתה אומר

צריך לבלות יום רק כדי לאתר את הבעיה... :-\

MexMex

New member
שווה בדיקה

הסר את הארגז וצא לסיבוב קטן. לי זה פתר בדיוק בעייה שכזו.

dtvet

New member
לא קשור לארגז ולא למהירות עירונית,תעשה איזון!

גם אני רוכב עם ארגז(KTM 990 ADV) והוא מעולם לא גרם לשום בעיה, גם במהירויות גבוהות מאוד. ניסו "למכור"לי פעם את השטות הזו כשהכידון היה רועד לי במיהירות איטית (בעזיבה שלו) הבעיה נפתרה עם החלפת צמיג. לא מזמן החלפתי צמיגים באופנוע ונאמר לי ש"לא צריך איזון" באופנוע כזה עם ג'אנט שפיצים. מייד ברכיבה הראשונה התחילה לי בדיוק אותה הבעיה שאתה מתאר, רעידות של כל הפרונט במהירויות גבוהות, 130 (ק"מ בשנה) ומעלה, כשזה מחמיר עם עלית המיהירות. טילפנתי לבית העסק שהחליף לי את הצמיגים והם אמרו בערך מה שפייזר אמר פה בשרשור, "אם זה בגלל איזון זה יופיע רק במיהירות עירונית ודווקא יעלם כמה שהמיהירות תעלה..." אז הם אמרו, מייד לאחר שביצעו איזון כמו שצריך הבעיה נעלמה!

למעלה