רעד לילי, למה?

berta12

New member
רעד לילי, למה?

שלום אני נכה, נפגעתי בראש בתאונת דרכים לפני יובלות שנים, עקב כך נשארו פגמים יד רועדת, קצת צליעה ועוד, בשנת 95 עברתי ניתוח ראש על מנת לתקן את היד המשתוללת בהיסטריה, הניתוח החזיק מעמד שנה והכל חזר להיות כמו שהיה, לאחר שהיד חזרה פניתי לרפואה הלא קונוונציונלית וזה עזר, עכשיו יש לי בעיה כבר חודש ימים שהרעד הוא בלילה וזה מאוד מפריע, וכלום לא עוזר, יש לכם איזה פתרון קסם אחר עבורי? בתודה מראש ברטה12

רעד לילי-איך לשפר?

שלום ברטה השאלה שצריכה להשאל איננה "למה?". אלא "איך לשפר?". ה-למה, לא יביא אותך לשום מקום, הוא רק יביא הסבר פיזיולוגי או אחר. לעומת זה ה"איך לשפר?" יכול להביא אותך לשלוה. ולמרות זאת, הומאופתיה הוא תחום שיכול לענות על שתי השאלות כי הבנה מעמיקה ומדויקת (למה) נושאת בחובה את התיקון-רמדי (תרופה) מתאימה ומדיוקת למצב. וגם-אין פתרונות קסם, בטח לא במצב מורכב כמו שאת מתארת. אז ההמלצה שלי-מהמקום שבו אני עומדת היא טיפול הומאופתי רציני ומקיף. כל טוב עירית

לדעתי הלמה מאוד חשוב

הוא מביא להבנה של מה שקורה לנו. לי מאוד חשוב להסביר למטופלים שלי למה הם סובלים, אם אני יכולה כמובן. אבל לפעמים אין לי הסברים, אבל אני מנסה להסביר איך אפשר לעזור.

ה-למה חשוב

רק אם בתשובה יש כיוון לעבודה. בד"כ התשובות ל-למה הן-ככה... וזה ממש לא מביא לכלום עירית

בזמנו

כשהיה לי יותר זמן וחשק להשקיע בתשובות, הייתי עונה תשובות מאוד ארוכות, שמרביתן היו הלמה. אני רוצה להאמין שהן עזרו במשהו. אני חושבת שאם אנשים מבינים חלק מהתהליכים שגרמו להם לחלות, לפי שיטת טיפול כלשהי, זה מעודד אותם למצוא פתרון. כך אני גם נוהגת עם המטופלים שלי. אני מסבירה להם מהן הסיבות האפשריות לבעיה שלהם, לפי הרפואה הסינית שבה אני עוסקת. ואז אני מסבירה כיצד אפשר לעזור להם. אם אני מסבירה, לפי המונחים שלי (לכל מקצוע וכל מטפל יש הרי את עולם המונחים שלו) למה כנראה הם סובלים מבעיה מסויימת, ההסבר כולל בתוכו את מציאת אפשרויות הריפוי. אף פעם לא עלה בדעתי לומר למטופל שהלמה שלו לא חשוב. בעיני זה חלק מהותי בתהליך הריפוי. אבל, אולי אנחנו לא לגמרי לא מסכימות. עם קרובי משפחה למשל, שאני יודעת שלא יישמו שום עצה שהם יקבלו ממני, אני מוותרת מראש ואומרת שאפשר לעזור, שזה לא קסם ושכדאי לפנות לאיש מקצוע. אבל אלה אנשים ששואלים אותי באופן אישי, ולפעמים פשוט מטרידים אותי בזה בזמנים ובמקומות לא ראויים. (האחרון היה קרוב שחפר ללא הפסקה בארבע בבוקר, במסיבה, אחרי כמויות אלכוהול לא מבוטלות שהוא שתה) לפי דעתי אין טעם בתגובות בפורום בנוסח "מה שאני עושה יכול לעזור", אם הוא לא מלווה בהסברים. אבל זו רק דעתי, ואולי באמת התעייפתי...

טאוֹ

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

דרך אגב, הבחור ההוא שחפר ללא הפסקה בארבע בבוקר, במסיבה - לא רצית לדקור אותו?

../images/Emo9.gifלא

טוב, רק קצת... האמת היא שממש לא היה לי חשק לטפל בו, בעיקר כי הוא רצה שאטפל בו, בחינם, כשכל המשפחה מסביב ולא היה רגע לנשום. וגם בגלל שהוא חפר... ברגע שאמרתי לו שיש טיפול אפשרי, הוא התחיל עם ה"כן, אבל זה מאוד יקר". כשהסברתי לו את האפשרויות לקבל טיפול לא יקר, וגם את העובדה שהבריאות שלו היא נושא חשוב, הוא אמר "כן, אבל זה דורש זמן". הוא לא הפסיק לדבר על עצמו, על מה שהוא אוהב ולא אוהב, ועל השקפת העולם שלו בנוגע לגוף שלו ולרפואה. ואני שתיתי יותר מידי יין צרפתי בשביל להפסיק את השיחה בזמן ולא בלי טאקט.

טאוֹ

New member
זה דווקא יכול היה להיות מעניין...

נדמה לי שיצא לנו לדון בפורום האם לטפל במישהו שמגיע לטיפול כשהוא תחת השפעת סמים או אלכוהול. לא חושב שיצא לנו לדון במקרה שבו גם המטפלת היא במצב כזה, ולכן החמלה שלה נשענת על כרעי תרנגולת, או במקרה הזה - על רגלי צפרדעים...

לא הבנת כלום

אני אדם מאוד חומל תחת השפעת אלכוהול. לכן כתבתי שלא הפסקתי את השיחה כי הייתי שיכורה מידי לעשות את זה עם טאקט, ולא רציתי להעליב אותו. אם לא הייתי תחת השפעת אלכוהול, הייתי ועוד איך דוקרת אותו ואומרת בקול נעים "תנשום לכאב... תנשום לכאב..."

טאוֹ

New member
תודה שהארת את עיניי

מיליוני נזירים בודהיסטיים עמלים בשקדנות במשך תקופת חיים שלמה, שלא לומר לאורך מספר גלגולים, כדי להגיע לרמת החמלה שאת מגיעה אליה בקלות אחרי כוסית או שתיים של Châteauneuf du Pape. שאפו.

זה רק מוכיח שבכל מה שקשור לרוחניות

צריך לשאול אותי. כאן בפורום אני נותנת את המידע הזה בחינם, אבל איפה שאני נמצאת, אנשים משלמים אלפי יורו בשביל להגיע לחכמה הזו.

nitzano

New member
למה חשוב מאד מכיוון שלרב הוא מסייע באבחון

הבעיה וכיוון התפתחותה כמו גם כיצד להמנע מהשנותה. ניצן אורן B.Med TCM

לי יש קצת הסתייגות.

הפיסקה השניה קצת מטעה לטעמי, וזה יכול לבלבל כל מיני אנשים שנכנסים לפורום וקוראים, ואולי לא כל כך ערים לזה שיש עוד גישות, ושבסה"כ זה יעוץ אינטרנטי, ואולי ילכו עם זה קצת רחוק מדי. אבל בגדול- גם אני מסכים עם רוחהדברים.

למעלה