רעב בעבודה

דנה1630

New member
רעב בעבודה

שלום, אני מורה המלמדת עד השעה 15:00. בבוקר בערך בשעה 7:00 אני שותה קפה עם עוגייה, בהפסקת עשר אוכלת סנדביץ' מלחם דגנים קל ושותה שוב קפה, משתדלת לקחת פרי להפסקת 12:00 (לעיתים אני אוכלת אותו רק בצהריים).
הבעייה שאני מגיעה למצב שאני רעבה מאוד לקראת הפסקת עשר, עד כדי כך שכבר קשה לי לחכות ולהתאפק, ובהמשך היום בעבודה קשה לי לשרוד, אני מרגישה שהפרי לא מסייע לי בכלל ולא מרגיע את הרעב וברוב המקרים אני מגיעה הביתה ממש גוועת מרעב. מה כדאי שאשנה בתפריט היומי כדי למנוע רעב כבד בהפסקת עשר? ומה אתם יכולים לייעץ לי להביא להפסקת הצהריים? (דרך אגב האם מנה חמה עשירה בקלוריות?)

Gidi Shemer

New member
שתי המלצות

תרדי מהעוגיה של הבוקר שמביאה רק לעליה ונפילה של סוכר ולרעב.

עשי לך מאכל שמבוסס על קוואקר עם קצת חלב ומשהו חלבוני, או לחילופין כריך מלחם מלא עם אבוקדו.

לעבודה קחי לך קופסה עם ירקות, והרבה- פלפלים, גזרים, עגבניות חצויות, צנוניות. כמה שיותר יותר טוב. גם יהיה טעים, גם יוריד את הרעב, וגם יאפשר לך לכרסם בלי הכר ובלי יותר מדי קלורית.

דנה1630

New member
תודה רבה!!

האמת שפעם ראשונה שאני מתייעצת דרך האינטרנט ואני רואה שזה עובד מצויין
תודה רבה לכם!!!

רעב בעבודה ובכלל

מבחינת תדירות האכילה נראה שאת פועלת נכון, אך כמו שגידי כתב - להניע את מערכת העיכול עם עוגיה לבד יוביל לרעב מטריד זמן קצר לאחר מכן.

כתבת שאת אוכלת כריך מלחם קל - מצאתי שהרבה יותר משביע אותי לאכול לחם שהוא לא קל, ובכלל - להפטר מההיקש שדיאטה=קל/לייט/0% שומן. גם כלכלי יותר וגם יקל על המעבר מתקופת ההרזייה לתקופת השמירה.

ולחלק הפרקטי:
אני עובדת כמעט כל יום מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, כך שמאד קשה לי להסתדר עם ארוחות תכופות. מה שאני עושה זה ככה:
לפני העבודה הראשונה אני אוכלת 2 פרוסות לחם דגנים לא קלות עם מעט מיונז, ביצה קשה וירקות בליווי תה.
השילוב הזה של דגנים מלאים עם חלבון, שומן וירקות מחזיק אותי שבעה ל-8 שעות.
אותה ארוחה עם לחם קל החזיקה אותי לשעתיים-שלוש, אז אני מציעה לך לאכול לפני העבודה את הכריך בגרסתו הלא-קלה ואת העוגיה לשמור להפסקת 10.
בשעה 12:00, אם את רעבה, אז נסי לשלב את הפרי עם מרכיב חלבוני או שומני כמו יוגורט או מעט שקדים ואגוזי מלך.

כמו כן, שימי לב שאת שותה מספיק מים (10-12 כוסות מים, ואפילו יותר בימים החמים).

בהצלחה : )

תשובה

שלום דנה,

יכול להיות שארוחת בוקר של קפה ועוגייה אינה מספיקה לך. את יכולה לאכול במקום העוגייה פרוסת לחם עם ממרח כלשהו (גבינה לבנה/חומוס/טחינה/אבוקדו/ביצה) בתוספת ירק להקניית תחושת שובע עד לארוחת עשר.
לגבי הפסקת 12:00 את יכולה להוסיף לפרי גביע יוגורט לבן עד 3%. לא כ"כ ברור לי אם זו ארוחת הצהריים שלך או שארוחת הצהריים היא ב-15:00.
לגבי מנה חמה- לא מומלץ בכלל, מנה עתירת מלח ואינה תורמת דבר מבחינה תזונתית. מה עם כריך נוסף בצהריים במקום מנה חמה?

ספר יקר

New member
ממ, מעניין. פעם ראשונה שאני שומע התנגדות

למנה חמה באשר היא. עד היום לא חשבתי על זה שמזון חם באופן מתבקש יהיה עם לא מעט מלח.

אז בעצם לפי מה שאת אומרת- לא טוב לאכול מרקים / אורז, אפילו אם זה אורז בר / תבשילי ירקות וכו'?

תשובה

הכוונה הייתה למנות תעשייתיות להכנה אינסטנט כמו מנה חמה, נמס בכוס ודומיהם ולא לתבשיל ביתי באשר הוא.

ספר יקר

New member
אה, אופס

ron10010

New member
נשנשת.... מוכר

מסכים כאן עם המגיבות פרוסת כריך מלחם מלא או איזה דגן יעשו את העבודה

וכמובן ירקות, ירקות ועוד קצת ירקות

כולנו חוטאים בנשנשת, שולח לך משהו שנתקלתי פה ברשת שבטוח יצחיק אותך :)

נשנשת

למעלה