רעב בלילה

ימימה

New member
רעב בלילה

הבן שלי, בן 4.5, פיתח מנהג: הרבה פעמים אחרי שעת ההליכה לישון, אחרי הסיפור, וצחצוח השיניים, ואחרי שמכבים את האור, הוא נזכר פתאום: אמא, אני רעב! הוא לא מוותר, עד שהוא אוכל משהו, ואז חוזר למיטה ונרדם. מדובר בילד קטן ורזה במיוחד לגילו (באחוזון 2) , שרוב הזמן אוכל מעט מאד, ככה שבפעמים הראשונות נעניתי לו (תמיד שמחה לראות אותו אוכל
). הבעיה היא שמצד אחד, הרבה פעמים הוא אוכל ממש מעט בארוחת הערב: או בגלל שאינו רעב לדבריו, או כי הוא נורא עסוק ורוצה לחזור לעניניו. אני מנסה לענין אותו באוכל - להציע לו משהו אחר, או תוספת ממה שאכל, אבל לא לוחצת ולא מכריחה. ככה שיכול להיות שהוא באמת רעב. אתמול למשל הוא אכל בארוחת הערב רק אבוקדו ("עם מלח!"), וטען בתוקף שהוא לא רעב, וגם הוסיף:"אני לא רוצה לאכול הרבה!" (משהו שהוא לא שומע ממני, אבל בגן כנראה אומרים לו שצריך לאכול הרבה). מאוחר יותר הוא ביקש לאכול, וגמר קופסה שלמה של טונה, ושני גמדים
, אבל זה חריג רוב הפעמים הוא מסתפק בגמד או שניים. הצרה היא שנראה לי שזה הפך למנהג - יש לו נטיה להצמד למנהגים מוכרים לחזור עליהם שוב ושוב ולהפוך אותם לשגרה. אז מצד אחד אני רוצה שיאכל, ובטח לא רוצה לשלוח ילד רעב לישון, לא חושבת שאני מסוגלת לומר לו: עכשיו אין! (פולניה כבר אמרנו?
)ומצד שני שעת השינה מאד מתאחרת (וקשה לו לקום בבוקר), צריך שוב לצחצח שיניים (הוא שונא) - בלגן... מה הייתן עושות במקומי?

אפרתש

New member
כמה זמן עובר בין ארוחת הערב לשינה?

אפשר להציע לו ארוחה קלה רבע שעה לפני שמתחיל טקס ההליכה לישון. וחשוב להדגיש שזו הארוחה האחרונה לפני השינה, ולא סתם נשנוש מזדמן. "רוצה משהו לפני שהולכים לישון?".

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה, ובכל זאת:

אצלנו "שעת שינה" היא מונח נזיל למדי, ובכל זאת קורה שאחרי ארוחת הערב (שעל פי רוב אוכלים אצלנו בשעות די מאוחרות - אחרי 20:00 בכל מקרה) מישהו מהילדים בא ואומר שהוא רעב. אני אומרת, גם לאורי, במקרים האלה - המטבח סגור עכשיו. אני לא מכינה יותר אוכל. אם אתה רעב, אתה יכול לקחת לעצמך משהו, אבל תסדר אחריך, ואל תשכח לצחצח שוב שיניים. הגדולים לפעמים מכינים לעצמם כריך או לוקחים דגנים בחלב, אורי לוקח מעדן או פרי, שזה דברים שהוא לא צריך את עזרתי בהם. הם יודעים שבאחריותם לפנות מהשולחן ולנקות את השולחן, אם הוא התלכלך, וכמובן, לצחצח שיניים. כך אני מצד אחד לא מרגישה שהם נשארו רעבים, ומצד שני זה ממש לא מטלה מבחינתי.

irisgh

New member
כנ"ל

שעת השינה דווקא די קבועה. ולרוב כשהוא אומר שהוא רעב, אחרי שכבר השכבתי אותו לישון, אני עונה 'תאכל מחר בבוקר', אבל אם הוא מתעקש שהוא רעב, יש לו את האופציה ללכת למקרר לבד, לקחת מה שהוא רוצה (ואצלנו ביוםיום אין ממתקים, כך שזו לא אופציה), לאכול - אבל לבד, ולצחצח שיניים בעצמו. כשהוא באמת רעב הוא עושה את זה. לגבי הילד הרזה, זה באמת לא פשוט. אם זה היה רעב ניטרלי, הייתי נותנת לו לאכול. אבל, תשימי לב האם לדעתך הוא משתמש בזה כדי 'לסובב אותך על האצבע', כי בכל מה שקשור לאוכל קל להפעיל אותך. ואז צריך לחשוב על פתרון אחר. אני מסכימה שנוצרת פה גם בעיה של הרגל. הקיבה מתרגלת 'לקרקר' בזמנים קבועים. אז אצלו היא מתרגל לקרקר דווקא כשהולכים לישון... כי זה הזמן שהוא מתרגל לאכול. בכל אופן, אם הארוחה הנוספת הזו אינה חגיגה (כמו שאצלנו: הוא אוכל לבד, אין חברה, אין התעסקות איתו), אז זה לא נראה לי נורא.

רונתי

New member
גם אצלי יש את הבעיה הזו בשינוי קטן

אצלי הוא אכלן ענק וזה מלווה בתנועות ידיים על הבטן "אמא אני רעב, כואבת לי כבר הבטן" וזה יכול להיות אחרי שחזרנו מארוחת ערב אצל סבתא, פיצה אצל אחותי או מסעדה והוא תמיד אוכל יפה. אבל בהתחלה החחתח מרגישה פולניה ומייד מכינה לו משהוא שכמובן הוא היה אוכל רק קצת וכשהבנתי שזה פשוט לא בא ממקום של רעב אני מקפידה לאמר לו כשמוגשת ארוחת הערב איפה שזה לא יהיה- זאת ארוחת ערב תאכל כמה שאתה רוצה כי אין אוכל אחרי זה. הוא עדיין מנסה אותי מידי פעם אבל מצפוני שקט ואני יודעת זהוא שבע.

גם אצלנו זה כך

ולדעתי זה לא רעב אמיתי אלא נסיון למשוך עוד קצת את שעת השינה. אני דווקא כן אומרת שהיתה לה הזדמנות לאכול קודם אם היתה רעבה. לתת לה לאכול בדיוק בשניה שאומרים שצריך ללכת לישון זה מבחינתי לטפח את ההתנהגות שאני דווקא רוצה לעקור. בעת ארוחת הערב אני מטרימה אותה לגבי מה שיקרה מאוחר יותר: "עכשיו אוכלים ארוחת ערב, אח"כ נעשה אמבטיה, אח"כ נשתה שוקו ונתכרבל קצת על הספה, ואז מצחצחים שיניים והולכים לישון". אני גם אומרת שעכשיו זו העת לאכול, ואח"כ אני לא מגישה יותר. היא מבינה יפה מאוד, וזה בהחלט הולך ופוחת. היא גם יודעת שצריך לאכול בארוחת הערב כי אח"כ לא תקבל. יש לי חברה שסיפרה לי לפני שבוע על בנה בן 4 וחצי, שגם הוא החל במנהג הזה של ה"רעב" הזה בדיוק לפני השינה. מה שהיא עשתה זה, להשאיר את מה שלא סיים מארוחת הערב על שולחן האוכל, וכשהוא מתלונן על רעב שולחת אותו לאכול משם: "הארוחה על השולחן, אם אתה רעב אתה יכול ללכת לאכול". בלי ללכת איתו ולארח לו לחברה, או לשרת אותו ליד השולחן. רוצה לאכול - תאכל. היא אפילו הראתה לו כיצד לחמם במיקרו לבד. לדבריה, ברגע שהוא הבין שאין שירות והמלצרית סיימה את המשמרת - זה פסק.

היינו שם...

עד שהבנתי שילד בן 4-5 יכול להתאפק וכשהוא בוחר לא להתאפק - זה חלק מבדיקת הגבולות שלו. פתרתי את זה בהגדרת חוקים חדשים: שעה לפני השינה אני מציעה עוד משהו ומציינת שזה האוכל האחרון להיום ואם הוא לא יאכל אני לא ארשה אחרי שעת השינה. היו כמה ימים קשים (בדיקת גבולות - אמרנו?) אולם בסופו של דבר זה "התיישר". יש משברים, כי לבדיקת הגבולות יש מעגלים של בדיקה מחדש. מה שחשוב ביצירת מסגרת - היא להתמיד בה ולבדוק שינויים בצורה עניינית ואסטרטגית - לא תחת לחץ נקודתי.

אלדורית

New member
אני עכשיו אכלתי יוגורט וכמעט 2

בלילה. איזה מזל שאין אף אחד שיגיד לי מתי אסור לי להיות רעבה. ברור שלפעמים מבקשים אוכל כדי להאריך את שעת השנה, אבל אני מסכימה עם לאה ואיריס שיחס ענייני ובלתי מפנק הוא דרך טובה לנטרל האכלות שווא מבלי להציק לילד רעב.

yossi123

New member
זה מה שבעלי מזכיר לי ,

כל פעם שאני מקטרת " שמה פתאום הן רוצות עוד משהו " אחרי הארוחה ( ואנחנו זוללים פירות או גלידה בסלון....)

אבא גאה

New member
כשאת עם המברשת שיניים ביד

תציעי אוכל אחרון..... ואני גם חושב שזה בדיקת גבולות. שיאכל, יצחצח וילך לישון. לא יכול להיות "לא רעב" לפני הצחצוע ו"רעב" אחריו.

למעלה