רספרידל?!

landra

New member
רספרידל?!

שלום רב, בני בן ה-13נמצא כרגע בתוך גל סוער של תיקים. עד היום במשך כל השנים הוא לא טופל בתרופות. לאחרונה המליצה הרואה על רספריל במינון של 1 מ"ג ליום. האם יש למישהו נסיון עם התרופה, עד כמה היא עוזרת ומה תופעות הלואי שלה. מודה מראש לכל העונים לילה טוב לכולם

landra ברוכים הבאים../images/Emo24.gif

בני בן 11.5 החל את הטיפול בריספרדל עם 1 מ"ג ליום לפני כשנתיים. עוזרת הרבה להתפרצויות זעם....מעט ל"טיקים".... עיקר תופעת הלוואי שלה זה תיאבון יתר.

landra

New member
רספרידל?

תיקי תודה על התגובה המהירה. האם בנך נשאר לאורך כל התקופה עם מינון של 1 מ"ג? האם הוא העלה במשקל ואיך אתם מטפלים בכך? מה מלמד אותכם נסיונכם לגבי טיפולים המקלים על הטיפים? אני מאד מקווה ששאולתי אינן מציקות שוב אלפי תודות landra

מנסיוננו האישי....../images/Emo27.gif

בני קיבל במשך שנה 1 מ"ג אך בעקבות החמרה בהתפרצויות הועלה המינון ל-2.5 מ"ג ליום כשהחלוקה היא 1 מ"ג בבוקר 1.5 מ"ג בערב. למען ההגינות בני לרוב לא מקפיד לקחת את התרופה בשעות הערב...ולכן רוב הזמן המינון הוא 1 מ"ג ליום. ההתפרצויות באות והולכות תלוי בטריגר שהיה באותו רגע של ההתפרצות... לגבי השמנה - הבן שלי יחסית ילד רזה...ולכן לא היתה לי בעיה של השמנת יתר אלא יתר תיאבון ללא תופעה רצינית של השמנה. מנסיונם של מס' הורים - יש הערכה די גבוהה שריספרדל גורם להשמנה.

הבהרה...../images/Emo6.gif

לבני אין בעיה של השמנת יתר אבל לי כן....

חגית35

New member
מאוד יעילה יכולה להשמין לא תמיד

לבני הקטן מסיעת מאוד הוא משוחרר מטיקים מאוד מטרידים כבר מאז שהוא לוקח אותה יש לעקוב אחר ההשמנה ואם יש הגברת תיאבון שלא תתמתן עם הזמן לשקול תרופה אחרת- ויש בני הגדול מאידך השמין ממנה מאוד והפרולקטין עלה לשמים- אז הפסקנו. הוא לוקח קלוניריט. אגב, מדוע לא התחילו קודם איתה עם בנך היא הרבה יותר עדינה"? יש פה המון מידע על התרופה ערכי חיפוש ותמצאי המון דיונים עליה לא לשכוח שאינה בסל הבריאות ומינון של 1 מ"ג ליום עולה 200 ש"ח לחודש ואם המינון גבוה יותר אז יותר...

סמדר 21

New member
חגית שלום ,התרופה נכנסה לסל בשבועות

האחרונים, אני קניתי לפני כשלושה שבועות.

mazy

New member
סמדררררר ../images/Emo24.gif

טוב לראות אותך שוב.... מה שלומכם????

חגית35

New member
ריספרדל xr נכנסה אך לא לטוראט

רק לסכיזופרניה. בדקתי. מעניין מה ההתוויה שנרשמה לך על המרשם

סמדר 21

New member
חגית על המרשם כתוב רק את שם

התרופה והיא מקבלת אותה בגלל הטוראט, אני כל הזמן שילמתי מחיר מלא ובפעם האחרונה שקניתי שילמתי מחיר רגיל כמו כל תרופה אחרת שבסל הבריאות ונאמר לי שהתרופה נכנסה לסל הבריאות. אבל אני בכל מקרה צריכה לקנות שוב ואני יבדוק אולי הם טעו.

חגית35

New member
הלואי! אני אבדוק כבר מחר

עוד עכשיו אפנה לאגף הרפואי באיזה קופה את?

הלנה

New member
שלום LANDRA וברוכה הבאה

בני קיבל ריסרפדל לטיפול בהתפרצויות זעם והפסקנו אותה אחרי כמה חודשים עקב תיאבון מוגבר (ממש עד כדי אטרף של רדיפה אחרי אוכל) והשמנה. כיום הוא לוקח רק אומגה 3... הוא כבר לא אוכל כמו פעם אבל עוד לא הצליח להוריד את הקילוגרמים המיותרים. התרופה בפני עצמה לדעתי עזרה לו.

למעלה