רספרדל...

רספרדל...

שבת נפלאה לכולם...
שאלה לגבי רספרדל,
בני קיבל מינון נמוך 0.25 מל , מהנוזל...
האם יש לכם נסיון עם התרופה, השפעות... ממה להמנע...
האם כדאי בערב ?בבוקר?
יש דברים שכדאי להמנע מהם?תזונה?
נוזל לעומת שברי כדור?

כמי שמתמודדים עם היום יום אשמח מאד לשמוע....
תודה רבה!

שני בנים שלי מקבלים רספרידל. אנחנו מרוצים.

הם מקבלים בנוזל בדיוק לפי מרשם הרופא. אחד רק בערב והשני שני שליש בערב ושליש בבוקר. לאחד זה עוזר עם עודף רגישות שמע וזה פשוט החזיר לנו את הילד. לשני זה עוזר נגד פחד מהפתעות.

התרופה משמינה אבל אצל אחד היא משולבת בריטלין וריטלין מרזה. עבור הבנים שלי, התרופה הזו שווה את ההשמנה.

arana1

New member
הנזקים של התרופות האלה מופיעים לאחר הרבה זמן

והם ידועים ומתועדים וכוללים גם סיכון אמיתי לחיים
ובוודאי שלאיכותם

כל תרופה לוקחים רק בתנאי שהיתרונות עולים על

החסרונות. לגבי הבנים שלי, בחישוב כללי, כן כדאי להם לקחת את התרופה הזו. לי, לעומת זאת, כדאי רק ריטלין.

עצוב שאתה אדיש לסבל של הבן שלי ולא מבין את הנזק של ישיבה תחת השולחן, כל הילדות, עם ידיים על האוזניים. בלי התרופה הזו, הבן שלי בוכה בכאב כשנושבת רוח על פניו. במקרה הזה, ההטפה שלך מגלה שרירות לב ואדישות מדהימה לסבלו של הזולת.

arana1

New member
זו לא הטפה אלא חלק ממידע רפואי רשמי ומתועד

להמליץ לאנשים על תרופות בלי לצרף את מה שידוע על הנזקים האיומים שהן מחוללות בהרבה מאוד מקרים(לדעתי ומנסיוני במיוחד אוטיסטים צריכים להיזהר) לא מעיד על גישה רגישה ואכפתית דווקא
בכל מקרה הרי לא מדובר על מישהו במצבו של הבן שלך ולא כל האוטיסטים במצבו של בנך ולכן דווקא בהמלצות הגורפות שאתה נותן כאן כל פעם בנושא התרופות שמבוססות רק על הנסיון שלך עם בנך יש טעם לפגם והן מהוות הטעיה שאחרי זה אנשים ישלמו עליהן בגדול ובמשך הרבה מאוד זמן אם לא חיים שלמים,

אתה מדבר על הבנים שלך ולכן החישוב שאתה עושה אינו כללי אלא פרטי ויחודי ובוודאי שאינו נכון לכולם
אם זה עושה לך טוב לצייר אותי כאן כמי שאדיש לסבלו של הזולת אז תהיה לי בריא
לדעתי זה נסיון מכוער ולא ראוי שמעיד עליך הרבה יותר מאשר עלי

יש כאן לא מעט אנשים שחוו תוצאות מאוד גרועות של תרופות
האם מעכשיו תאשים כל אחד מהם באדישות מדהימה לסבלו של הזולת ?
או ששוב יש לנו כאן מקרה אופייני של טפילת האשמה על הקורבנות ?

אגב
מי שרוצה לקרוא על ההשפעות הנוראיות של ריספרדל בטווחים ארוכים אז העיתונים מפוצצים היום באזהרות של רופאים בגלל כל הבלגן שהיה באח הגדול בגלל שאחד הפסיכיאטרים הכי ידועים ונערצים במדינה הזאת פתח כבר מזמן תחנת סמים שלידו לוד ורמלה נראים כמו גן ילדים

הוא לוקח 0.25... ממש מעט לאיסוף החתיכות...

יש לכם המלצות על מה כן ומה לא בעת נטילת התרופה? תופעות לוואי שחויתם?
קראתי את שכתבה ARANA1אני סומכת על הפסיכיאטרית שאם צריך..... המצב גרוע.
אם יעזור ..כמובו... הוא צריך עזרה ...

arana1

New member
ואיפה קראת דבר כזה ?

אני מעולם לא כתבתי דבר כזה אלא שלציין השמנה כתופעת לוואי של התרופה המדוברת זה פשוט המעטה שגובלת ברשלנות מסוכנת ומסכנת
לתרופה הזאת יש תופעות לוואי איומות שמתבטאות בעיקר בטווחים ארוכים כמו רעידות וקשיון שרירים ועוויתות ברמה שממש מסכנת את החיים שלא לדבר על הסבל ועל הנזק ההתפתחותי שהיא מסבה
האזהרות מפניה כוללות גם מחשבות אובדניות ולא חסרים מקרים מתועדים שהמחשבות האלה גם הסתיימו במעשים שסיימו את החיים
זה פשוט לא אחראי לדבר על התרופה הזאת רק בפרמטרים של השמנה

על הנזק הנפשי איני רוצה לדבר כי זה באמת סובייקטיבי
אני אישית התנסיתי בתרופה ועד היום אני מצטער על היום שלקחתי אותה למרות שהיא באמת מאוד מקילה על בעיות שנובעות מרגישות יתר והתקפים מסוגים שונים
אישית אני מעדיף להעביר את היום מתחת לשולחן עם ידיים על האזניים מאשר לקחת את התרופה אבל כאמור כל אחד שיעשה את החשבון שלו
אני מאמין בטווחים הארוכים גם רגישויות מטורפות יכולות להתאזן עם נותנים לנשמה את השהות להתחבר כהלכה לגוף
לא אומר שהתהליך הזה נטול סבל נורא או התמודדות מאוד מאוד קשה ומתישה אבל לדעתי עדיף ככה ואת דעתי ונסיוני אני מבטא כאן

נכון שלתרופה יש עוד תופעות לוואי ולכן לא כל

רופא יכול לרשום אותה. זו תרופה שרק רופאים עם התמחות מאוד מסוימת יכולים לשקלל אם התועלת בה טובה מהנזק. הלוואי שלא הייתי צריך לתת לאף אחד מילדי שום תרופה. מצדי, שגם אקמול יהיה מיותר במשפחה שלי. אלא שהילדים שלי פשוט סובלים ומתענים בלי התרופה הזו. הנזק הנפשי של אי לקיחתה (כמו גם נזקים אחרים), במקרה של הבנים שלי, הם גדולים יותר מהנזק של לקיחתה.

nofaritrit

New member
תראה אני יודעת שיש ילדים שמקבלים את התרופה

הזאת להפרעות קשב ולא דווקא לחרדות מענות גוף ונפש ובהחלט רצוי שידעו שזהוי תרופה אנטי פסיכוטית חזקה מאוד. אבי קיבל אותה בסוף ימיו וכשהפסיק זה גרם לו לרעד נוראי בגוף ודיבור שאי אפשר היה להבינו בכלל...
ודווקא אז מאוד רצינו לשמוע מה שיש לו לאמר אבל זה היה כמעט בלתי אפשרי , בנוסף בגלל הרעד לא יכול היה לכתוב אפילו.
אני לא נגד תרופות פסיכיאטריות אבל אני יכולה לאמר לך שאני מכירה ילדים עם "הפרעת" קשב קלה יחסית שמקבלים ריספרדל באופן קבוע בלי לדעת יותר מידי על ההשפעות של התרופה הזאת.
לדעתי באופן כללי היד קלה על ההדק בהרבה מקרים בשימוש בתרופות פסיכיאטריות.
היום שמעתי את פרופסור קראסו מייעץ לאחד המאזינים שלו על תרופה אנטי דיכאונית וחרדתית..הוא אמר לו:" אם לא היית רואה , לא היית מרכיב משקפיים?"אם לא היית שומע לא היית מרכיב מכשיר שמיעה?" באנלוגיה ל"אם אתה בדיכאון או חרד האופצייה הנכונה ביותר היא תרופה פסיכיאטרית."
מאוד תמוה בעיני , כאילו אין אופציות אחרות בעולם הזה.

ענתנוי

New member
כאילו אין אופציות אחרות בעולם הזה.

זו הבעיה העיקרית, כי יש.

אבל עבור הרבה אנשים מדע זה כמו דת, ואז לא העובדות חשובות אלא מי אומר אותן, מה התואר שלו, כמה הוא חשוב, מכובד או מוערך בעיני החברה וכ"ו.

מי שמקבל אותה נגד הזיות, מקבל פי 4 ממנה.

ולגבי הילדים שלי, אין אופציות אחרות. אין.

nofaritrit

New member
לא שופטת אותך בכלל

אמרתי את זה באופן כללי.
ברור לי שאתה עושה את המיטב עבור ילדיך.

sha na na revol

New member
אתה יודע משהו,

לא אכפת לי אם הייתי מאבד את הידיים והרגליים ומקיא חמש פעמים ביום על התרופה הזאת (אני סתם מגזים, אבל כאילו כדי להתייחס לנושא הכללי של 'תופעות לוואי)'. אבל אני פשוט לא הייתי מוכן ללקות בדיכאון קשה מתרופה שקוראים לה "מאזנת" "מסדרת מחשבות" וכו', את *זה* אני לא מבין בנושא מתן מרשם של תרופה כזאת. זו לא תופעת לוואי, וזה מה שמרגיז אותי בדיון הציבורי. מכניסים כאילו כל הבעיה זה או סגיטמה, או תופעות לוואי, או שמישהו שהתרופה משיפיעה עליו מביע חרטה... אילו ההסברים ששמעתי, וזה ממש לא מסביר דיכאון כימי ולא רציונלי. אני משתמש בעצמי כדוגמה רק כי ככה אני יודע את זה, לא מתכוון להסיט את הדיון או משהו (טענה ששמעתי לאחרונה).

arana1

New member
כן,ברור,עדויות של משתמשים חשובות מתוויות

זה אחד היתרונות של חכמת הרשת,שיעלו אנשים ויספרו מה תרופה או טיפול כזה או אחר עשו להם ובהם,ממקור ראשון ומתוך גישה בלתי אמצעית וישירה ורצופה לגופם ונפשם,שזה משהו ששום איש מקצוע או רופא ויהיה הכי טוב שבעולם לא יכול בכלל להתקרב אליו.
יש הרבה אנשים שמדווחים על תופעות שונות ומשונות שחלקן פשוט מפחידות ברמה של סרטי זוועה על התרופה הזאת ,ואחרות,וכנראה גם בגלל מה שאתה מספר כל נסיון פשוט לדבר ולתאר את החוויה האישית נחשב לשיבוש הדיון בגלל שאנשים לא מסוגלים לקבל דווקא את המידע הכי רלוונטי בגלל שהוא חוצה את הקווים ושובר את ההפרדות הכי בנאליות וחד ממדיות.

לדעתי אחד התופעות הכי משמחות ומעודדות בהקשר האוטיסטי זה העצמת מעמדו של הדיון הציבורי החופשי,ההכרה במה שנקרא חוכמת ההמון,שזה בדיוק ההפך מחוכמה המונית,בגלל שאינה מתבסס על המסה והמשקל של דעות הרוב אלא על מתן תשומת לב לכל קול יחודי.
היום קראתי איפשהו על אם מודאגת שהעלתה צילום של פניו הנפוחות של בנה לפייסבוק אחרי שהרופא אמר לה שזה כלום וזה מייד יעבור ואחרי שכמה אנשים(לא רופאים,סתם אנשים שהתנסו) כתבו לה שזה מזכיר להם תופעות של מחלה מאוד נדירה ומאוד קטלנית היא התעקשה לקחת אותו לבית חולים והצילה את חייו(זה היה משהו שהיה הורג את הילד תוך כמה שעות),
אנחנו חיים בתקופה פתוחה וחופשית יחסית,חשוב מאוד לנסות להבין ולכבד את זה במקום להשתיק כל הזמן קולות שלא מתיישרים בדיוק עם הדעות של הסמכות התורנית,ולדעתי זה לא מקרי שזה חשוב במיוחד גם בהקשר האוטיסטי.

sha na na revol

New member
מסכים, במיוחד עם

"לדעתי אחד התופעות הכי משמחות ומעודדות בהקשר האוטיסטי זה העצמת מעמדו של הדיון הציבורי החופשי,ההכרה במה שנקרא חוכמת ההמון,שזה בדיוק ההפך מחוכמה המונית,בגלל שאינה מתבסס על המסה והמשקל של דעות הרוב אלא על מתן תשומת לב לכל קול יחודי."
אפשר לצטט אותך בחתימה

Mr Blue Sky1

New member
בתור אחד שנוטל ריספרדל כבר כמעט שלוש שנים

אני יכול לומר שהתרופה אכן מסייעת להפחתה ברמת החרדות (במקרה שלי, אני לוקח גם רסיטל, כך שאינני יודע איזו תרופה משפיעה עליי יותר).
בנוגע לשעות שבהן מומלץ ליטול את התרופה, עדיף לפני שהילד הולך לישון, משום שהתרופה גורמת לתחושת עייפות (לפחות במקרה שלי).
אני לא מקבל את התרופה דרך הנוזל, ולכן איני יודע מה עדיף-נוזל לעומת שברי כדור.
בנוגע לתופעת ההשמנה, אכן ידוע כי הריספרדל גורם לעלייה בתיאבון (כולל אצלי).הפתרון הוא להיות עסוקים בדברים נוספים, וכך להימנע מאכילה מוגזמת.אני מבין כי בנך מקבל כרגע מינון נמוך, ולכן לא נראה לי שהתיאבון שלו יעלה באופן משמעותי.

בהצלחה !

sha na na revol

New member
אני חושב

שאם מישהו יכול לקחת ריספרידל שלוש שנים, התרופה טובה לו. אני לא יכולתי אחרי שלושה שבועות - הרגשתי רע, ולא בגלל התופעות לוואי.

למעלה