רסיטל ותפקוד מיני

shirishaul

New member
רסיטל ותפקוד מיני

שלום. אני בן 25, בעברי סבלתי קצת מדכאונות, הלכתי לפסיכולוג והוא רשם לי רסיטל. התרופה באמת עזרה פלאים, כיום אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינה נפשית מבעבר. אני לוקח 2 כדורים ביום. לעומת זאת, התרופה באמת משפיעה לרעה על התפקוד המיני. אני שוקל להוריד לכדור אחד ביום כתוצאה מכך, האם זה יכול להשפיע לטובה על התפקוד המיני? כמו כן, אני יודע שהתרופות האלה פועלות על המוח, אני לפני תקופת מבחנים ואני לא רוצה להשפיע על תפקודי המוח בקטע הזה. מה כדאי לעשות? תודה רבה. אסף.

אמא11

New member
בוקר טוב אסף וברוך הבא../images/Emo13.gif

איזה יופי לקרוא שהיה שיפור. מי שאמור לתת לך מענה הוא הפסיכיאטר שרשם לך את הטיפול התרופתי. כתבת פסיכולוג אבל איני יודעת עד כמה פסיכולוג מורשה לתת מירשם או להמליץ. גם רופאי משפחה שחלקם מורשים לתת מירשמים לתרופות כאלה אינם מתמצאים (בדרך כלל) בחידושים ובמינונים. עצתי לך מכל הלב לפנות עם השאלה לרופא שזו מומחיותו. לא כדאי להוריד מינון על דעת עצמך ולא תמיד הורדת המינון היא הפתרון . לפעמים הרופא מחליף לתרופה מאותה המשפחה (שיתכן ולא תהיה לה תופעת הלוואי), לפעמים נערכים לדלג על כדור כשיש דייט ו/או לשנות זמן לקיחה לבוקר, כאמור יש פתרונות והם אמורים להנתן על ידי מי שזה מקצועו. לגבי השפעה על המוח - עד כמה שידוע לי יש היום בארה"ב דיון ציבורי על הפן האתי בתופעה שאנשים ללא בעיות כמו דיכאון וOCD ודומים לוקחים פרוזאק (ודומים) כדי לשפר ביצועים. כלומר שאנשים בריאים רוצים לשפר את תפקודם (מלחינים, שחקנים, סטודנטים, חוקרים ועוד) ולוקחים תרופות כאילו "סתם" - האם זה אתי או לא. האם אינך מרגיש שתפקודי המוח שלך יותר טובים עם התרופה? ולו רק בגלל שמבחינה נפשית אתה מרגיש טוב יותר (דבר שמפנה לך זמן ללמוד). אם אתה מרגיש שמץ של הפרעה לתפקוד המוח - שוב, הכתובת היא הרופא. אסף, בעקרון, אחרי תקופה, אם תרצה להוריד במינון, כדאי לך לשלב גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שיתן לך רשת בטחון. אני מקוה שיענו עוד אנשים. בהצלחה במבחנים תמי

למעלה