איך אפשר לסנן?
כשמסתובבות אותן התמונות בשמות קובץ שונים? הרי שום תוכנה לא יכולה לראות את תוכן התמונה ולשפוט אותה על פי זה. למרות הקילומטרז' שלי באינטרנט לא ראיתי הרבה תמונות קשות. אני משתדלת להמנע מהן במידת האפשר. בכל זאת ראיתי כמה תמונות, גם קשות מאד, אבל התמונה הזו היתה התמונה הכי קשה שראיתי, אני לא רוצה לתאר אותה אבל היא היתה נוראה במיוחד. התמונות האחרות שראיתי לא השפיעו עלי ככה, אבל התמונה הזו היתה כל כך קשה ששום שכבת הגנה לא מנעה את ההשפעה שלה עלי. היא גם פורסמה באתר שלא מפרסם תמונות כאלה, אז לא הייתי מוכנה לזה. יש לי ציפיות שונות מאתרים שונים וההגנות שלי מתכווננות בהתאם לאתר שאני נכנסת אליו. כשאני נכנסת לאתר "בטוח" מן הבחינה הזו רמת ההגנה שלי נמוכה, אז זה הכה בי בהפתעה, זה היה לגמרי בלתי צפוי. אני משערת שיש בזה גם גורם אינדיווידואלי, כמו שאתה אומר. יש אנשים יותר או פחות פגיעים מלכתחילה והיכולת "להסתגל" לחומרים הקשים באינטרנט משתנה מאדם לאדם. גם עם תכנים אנטישמיים באינטרנט עדיין קשה לי להתמודד, אם כי אני מתחילה "להתרגל" בלית ברירה. הצד החיובי בזה הוא שאני יותר מודעת עכשיו - לא כל כך מזמן עדיין חשבתי שהליגה נגד השמצה וארגונים דומים צועקים "זאב, זאב" סתם ושרוב מה שהם מייחסים לאנטישמיות זה ביקורת נגד ישראל; היום, כשצברתי לא מעט קילומטרז' באתרים ובלוגים בעלי אופי פוליטי, מה שחשבתי אז נראה לי כמו עבר רחוק. בארה"ב, בה אנשים יותר מודעים, יש "אנטישמיות חדשה". כלומר, חוץ מן השוליים הימניים, אנשים מן השורה לא מצטטים תעמולה אנטישמית ישנה כמו ה"פרוטוקולים של זקני ציון" כי יש מספיק אנשים שיודעים שזה זיוף. במקום זה יש תיאוריות קונספירציה חדשות (ה"שמאל" עקף מזמן את השוליים הימניים בהפצת החומרים האלה) (הבהרה: אני לא אומרת שהאמריקאים אנטישמים, אם זה הרושם שהתקבל מדברי. ובימין האמריקאי יש אנשים שעושים עבודה יותר טובה מכל הארגונים היהודיים בהתרעה מפני האנטישמיות). לעומת זאת, ביוון יש אנשים (פרטיים מן השורה) שנשענים באופן ישיר על ה"פרוטוקולים של זקני ציון" ורבים לא יודעים שזה זיוף. טוב, נראה לי שהפכתי את הפורום הזה לפורום תמיכה של נפגעי תכני האינטרנט
אבל, כשאני חושבת על זה, זה באמת קשור לנושאי הפורום. האינטרנט מאפשר גישה ישירה להרבה סוגים של חומרים שבעבר לא היתה לנו גישה עליהם, ובכמויות גדולות. אני משערת שיש כמה "נפגעי תכנים" בעולם.