רנטגן ע"ש צווארי

רנטגן ע"ש צווארי

צירפתי 2 צילומים של ע"ש צווארי עקב כאבים בצוואר ובידיים האם יש חשש לחוליות שזזו תודה

צילומים

שלום עדי, אין אפשרות להתייחס לצילומים דרך האינטרנט ובכל מקרה נדרשת בדיקה גופנית. על פניו לא נראה כאילו יש משהו חריג בצילום. בברכה,

עברתי את הבדיקות

אצל 3 רופאים 2 מומחים לאורטופדיה ומומחה לראמטולוגיה כולם אומרים שזאת חולשת שרירים אך הגיוני שצוואר תפוס כבר מעל חצי שנה? האם אפשרי לראות דיסקים וחוליות שזזות מעמוד השדרה ברנטגן או שלא ניתן בכלל לראות ויש לערוך צילום נוסף? כי אמרו לי לערוך תרגילים לחיזוק שרירים והצוואר עדיין תפוס או שעלי להגיע לכירופרקט בלבד? תודה

rafagav

New member
אם היתה תזוזה הדר' היה רואה אותה!!

ולגבי הצוואר התפוס - כנראה שהאבולוציה ציידה אותנו במכשירים לעיסוי שרירי הצוואר. אלה השכמות... סיבובי ידיים (ישרות ואח"כ מקופפות) + ריכוז באיזור הכואב עושים יופי את עבודת השחרור!! אל תפני לצילומים נוספים, שיחדירו עוד ועוד קרינה לגופך, כל עוד לא ניסית את זה.

הגיוני שצוואר

האם זה הגיוני שצוואר תפוס כבר כמעט שנה? ז"א אני מורחת וולטרין משתחרר ושוב נתפס ספורט וחיזוק שרירים הם הסיבה העיקרית?

צוואר תפוס

לא זה לא הגיוני שצוואר תפוס כבר שנה אבל עובדה זה קורה יתכן מאוד והיציבה שלך לא נכונה יתכן מאוד ויש מקום לשינוים בסביבת העבודה יתכן מאוד שכל יום הצוואר לא עומד בעומס שאת יוצרת אם את עושה ספורט ועיסוים לשרירים ובכל זאת נתפס מחדש כל פעם יש צורך לבדוק את התנהלותך(פעילות) במשך היום

כאבי גב \ צוואר וצילומי רנטגן

שלום לך ... צילום רנטגן הוא בדיקת דימות שיכולה לתת אינדיקאציה על שחיקה ,תהליכי התנוונות של המבנה התקין של עמוד השדרה ופגיעות על רקע טראומה לחוליות כמו שברים או סדקים . רנטגן לא יכול ללמד או לשקף פגיעה או בעיה בשריר או עצב , ובעיה טורדנית כמו שאת מתארת עלולה מאוד להיות על רקע של פגיעה עצבית . אורטופדים נוטים להקל ראש בכאבים שאינם מלווים בסימפטומים חמורים אחרים אם כי גם כאבים כאלו עלולים לעצבן ולהוריד מאיכות החיים . אולי בכל זאת עליך לשקול בדיקת דימות כמו CT או MRI לפני שאת מתחילה סדרת טיפולים שלא מתאימה בהכרח לבעיה איתה את מתמודדת או אף עלולים להחמירה ...(ראי ערך כירופרקטיקה)

קופתחולים כללית לא נותנת צילום CT בקלות

הצילום CT הינו עולה 1000$vהייתי אצל 3 רופאים ואף אחד לא אשר מתן צילום סי טי הייתי אצל כירופרקט פרטי לא מהקופה שעשה לי בדיקה ואמר שהשרירים בצוואר נורא תפוסים וכתוצאה מכך יש לחץ של הדיסק והלחץ גורם לסידק לפורץ קצת החוצה וגורם לכאבים ולפגיעה עצבית

למעלה