רנו 5 - שאלה אחת.

הנסיך.

New member
רנו 5 - שאלה אחת.

יש לי רנו 5 1250, אני אוהב אותה. אבל התעוררה לי מחשבה לפני יומיים - עקב חבר שעשה משהו לאקספרס של המשפחה - מוחזק כרכב שירות כזה.. בכל מקרה הוא שם לה מנוע חדש והכל ועלה לו גרושים. האם אני יכול לשים לה מנוע 1.4 במקום המנוע המקורי? האום ניתן לשים את ה1.4 אנרג´י? זה עם ההזרקה וה80 כ"ס? איזה התאמות צריך לעשות? אם למישהו יש תשובוץ אני אשמח. אגב, בקשר לסגירות... אני חושב שיש פה טיפה הגזמה.. אני עד עכשיו סגרתי מהירויות של פוקוס -רכב חברה עם כלום-קילומטר - היינו 3 באוטו וסגרנו 186 אולי... והיא כבר הייתה מתה - לא נגמר הכביש. וב323F שנראות כמו חללית...לא אלה עם הפנסים העולים - דגם אחד אחרי - מנוע 1800, סגרנו 180 וטיפה... והיא הייתה לא יציבה בעליל. בקיצור... המכוניות היחידות שנסעתי - הייתי עד שגרדו את ה200 היו גאלאנט שנת 97, וסיוויק ישנה - סיוויק "שפיץ" שפשוט נסעו "איתנו" כשבדקנו את הפוקוס.. ופשוט הראו לנו אבק כל הדרך - ומדובר באוטו בן 10 בערך... סה טו

Aדי

New member
אתה צריך לדעת משהו חשוב../images/Emo70.gif

ברגע שאתה מחליף/משפר מנוע "כלל ברזל" אתה צריך להתאים את המתלים למנוע החדש, להחליף ברקסים בהתאם למנוע החדש,ואולי גם צמיגים ברוחב מתאים. זה לא רק להחליף/לשפר מנוע.

אילן די

New member
לא צריך להיסחף. הוא בסה"כ שם 1400

ולא איזה mi16 או מנוע טורבו. רנו 5 למיטב זכרוני מגיעה גם עם מנוע 1400, לא יודע לגבי האנרג´י 80 אבל היות והאקספרס וה-5 כמעט זהות, לא נראה לי שתהיה בעיה. הדבר הכי חשוב הוא לבדוק אם מותר לך חוקית לבצע את השינוי במשרד הרישוי.

Aדי

New member
לפי דעתי הוא צריך לפחות להחליף

ברקסים, וההודעה הקודמת שלי היא כללית לא ספציפית אליו...

חיים_K

New member
מה גורם לך לחשוב שיש הבדל ?

זה לא של- 1.4 יש דיסקים מאווררים ומחורצים מלפנים ומאחור עם ABS, EBD, MVP ו RPG. לשתיהן יש בערך את אותם דיסקים מלפנים ותופים מאחור. זה מה שהיה בכל האירופאיות הקטנות בשנות ה 80.

הנסיך.

New member
תודה על התגובות...

המון תודה.. ו.. 1. בקשר לאזהרות... אז ככה, זה לא במקרה שחשבתי לעשות את ההחלפה הזו, פשוט עברתי עם ספר רכב של היינס והשוויתי בין האקספרס (ממנה אני יודע שלוקחים את המנוע המקרה של מנוע חדש) ובין הרנו 5 שלי - 1250 וה-1400. ומכנית, הן זהות לחלוטין - שלי וה1400, ושונות במעט - שלי והאקספרס. לכן שאלתי. לגרמי, תודה, אבל אני אעדיף - לכשיגמר לי המנוע :) - לקנות אחד חדש, הרעיון של לעשות את הכל לבד כבר לא מה שהיה פעם (אני לומד וזה יהיה קשה למצוא תא הזמן). למרות שאם בא לו למכור חלקים, אני יותר מאשמח. .

גרמי

New member
נסיך, יש לי הצעה בשבילך...

ויסלח לי דרור.... לחבר שלי מהעבודה יש רנו 5 מודל 88 עם מנוע 1400 שהוא רוצה למכור. יש כמה בעיות באוטו כמו חלונות ומנגנוני נעילה ובלמים, אבל המנוע והגיר במצב טוב. אם אתה מעוניין (בכל הרכב או רק במנוע) אתה יכול ליצור איתי קשר באימייל.

למעלה