רן דנקר

Kutaly

New member
רן דנקר

למי שלא התעדכן, השחקן רן דנקר יצא מהארון!
הידד!
אתר NRG מתעלה ואפילו משתמש במילה המפורשת דו-מיני
http://www.nrg.co.il/online/7/ART2/711/323.html??hp=7&cat=1003&loc=18&mob_no_redirect=true
שזה אולי רק טיפה מכפר על המחיקה הביסקסואלית ממשפט הפתיחה של הכתבה: "מה שיפתיע רבים (ורבים בכלל לא) ויאכזב רבות, הוא היותו נמשך לגברים"

ב-Ynet הוא מצוטט:
"המיניות היא עוד דרך של הנפש לבטא את עצמה. היא מורכבת ובנויה מהמון חלקים. כסך האנשים כך סך האפשרויות המיניות. אני נמשך לנשים ולגברים. למה לצמצם את עצמנו כל כך להגדרה? לא רוצה להגדיר את עצמי. בסוף, העניין הוא זוגיות. להשקיע במקום שאתה נמצא. להיות נאמן לבחירה שלך. לבנות בית עם אדם שאתה אוהב. אני חושב שאף פעם בחיים שלי לא הרגשתי בית כמו שאני מרגיש עכשיו"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4682763,00.html

רן דנקר הוא קורבן בי-פוביה" - הארץ דעות

הנה המאמר מהיום

הסיפור הזה כבר כל כך מוכר. סלבריטאי מספר שהוא נמשך לא רק לגברים או רק לנשים, ובכמה מטורי הרכילות ממהרים להכריז שהוא הומו. טורים נוספים יקוננו על המעריצות המאוהבות שנותרו שבורות, לא משנה בכלל שאותו סלבריטאי אמר בפירוש שהוא עדיין נמשך לנשים. מהר מאוד יגיעו הספקולציות על הפרידה מהאקסית, האם בגלל זה הוא עזב אותה? ומה בכלל זה אומר על הנשיות שלה? ואפילו בקהילה הגאה לא יתאפקו ויעלו קולות שיקראו לו פחדן, וידרשו שייצא מהארון "על אמת".
היציאה מהארון של רן דנקר אינה יוצאת דופן מהבחינה הזאת. ליידי גאגא, דרו ברימור, דרור רפאל ומיילי סיירוס, כולם כבר מכירות ומכירים את האופנים השונים שבהם התקשורת והחברה ימהרו לפקפק בביסקסואליות שלהם, להתעלם ממנה ולמחוק אותה. במקרה של נשים ביסקסואליות בטח גם יוסיפו איזו הערה על הניסיון שלהן למשוך תשומת לב, או סתם יתייחסו אליהן כאל אובייקט מיני מעניין יותר.
התגובות ליציאה מהארון של דנקר מדגימות את הצורך של החברה שלנו, ובפרט של התקשורת, לחלק אנשים לקטגוריות מיניות בינאריות וחד משמעיות של הומוסקסואליות והטרוסקסואליות, כדי לשמור על סדר מיני ברור. סדר היררכי שבמסגרתו אין מקום למיניות שלא מתאימה בדיוק לקטגוריות שאנחנו רגילים ורגילות אליהן.
אלא שכמו שדנקר עצמו אמר השבוע "[המיניות] מורכבת ובנויה מהמון חלקים. כסך האנשים כך סך האפשרויות המיניות". חלקנו נמשכות לגברים, חלקנו נמשכות לנשים, חלקנו לא מעוניינות במין כלל, או רוצות המון ממנו, או רק קצת, יש כאלה שרוצות מין רק במסגרת מערכת יחסים מונוגמית, וכאלה שרוצות להזדיין עם מלא אנשים במקביל. וכן, יש בינינו גם כאלה שלא נמשכות רק לגברים או רק לנשים. יש בינינו גם ביסקסואלים וביסקסואליות. תתרגלו.
המחיקה של הזהות הביסקסואלית מתבססת הרבה פעמים על הצורך של הטרוסקסואלים, ולפעמים גם של הומוסקסואלים, להוכיח את הזהות של עצמם. הכרה בקיומה של זהות ביסקסואלית עשויה, לכאורה, להעיד שקיום מערכות יחסים הטרוסקסואליות לא מעיד בהכרח על מיניות הטרוסקסואלית, רעיון שבחברה כל כך הומופובית וביפובית (ביפוביה: שנאה, רתיעה או פחד מביסקסואליות) כמו זו שאנחנו חיות בה יכול בהחלט להיתפש כמערער.
אלא שהערעור הזה הוא לא בהכרח דבר רע. כשהסדר הקיים מקטלג אותנו לקטגוריות מוגבלות ומגבילות ושופט אותנו לפיהן, ייתכן שאפילו כדאי לערער עליו.
הכרה חברתית רחבה בזהות ביסקסואלית עשויה לתרום לא רק לביסקסואלים ולביסקסואליות שזהותם נמחקת ומוטלת בספק בכל הזדמנות, היא עשויה לשנות את האופן שבו אנחנו תופשות ותופשים מיניות. היא עשויה לערער על הסדר ההיררכי שבין הטרוסקסואליות להומוסקסואליות, ולהוות פתח לשיח חדש, רחב יותר, מאפשר יותר ושיפוטי פחות על מיניות.

מאת דן וג
הכותבת היא פעילה ביסקסואלית וטרנסג'נדרית

Serf SaN

New member
ביומיים האחרונים אני עוקב באובססיביות אחרי כל ידיעה ברשת

נורא מעניינת אותי הדרך התייחסות של כולם לזה, בין אם קוראים לו הומו או משתמשים במילה ביסקסואליות או דו-מיניות.
אתמול אפילו זכיתי לראות אותו מופיע בהופעה של עילי בוטנר וילדי החוץ, והדרך התייחסות שלו לכל הנושא מול אמפי מלא באנשים ממש הצחיקה אותי.
בעיקר מה שלא הפתיע אותי היו כל הטוקבקים הנוראיים, שידעתי מראש לא לקחת אותם ברצינות. אבל תגובה אחת לכתבה של גל אוחובסקי ממש העלתה לי את הסעיף ועכשיו אני סתם עצבני.. הצורך של אנשים להגדיר ולקטלג אותי ולהגיד לי איך אני מרגיש כי הם מבינים יותר טוב ממני - פשוט בא לי לתת לאנשים כאלה בוקס לפנים.

Apikachu L

New member
נראה לי האירוע הזה המחיש לי כמה חשוב

זה שידוענים/ות יוצאים מהארון. כי זה מעלה שיח ציבורי בעניין. כי פתאום יש כזה דבר ביסקסואליות.

למעלה