רמת Bilirubin גבוהה?

gatlan

New member
רמת Bilirubin גבוהה?

שלום, בבדיקות דם, רמת ה-Bilirubin שלי יוצאית גבוהה (לאורך השנים -גנטי?). למשל, בבדיקה האחרונה שביצעתי קיבלתי את התוצאות הבאות: Bilirubin Total: 2.4 Bilirubin Conjugated: 0.4 2 :Bilirubin Unconjugated לפי הסקאלות שמופיעות בבדיקות ולפי קריאה באינטרנט אני מבין כי תוצאות אלו גבוהות מהנורמה ויכולות להצביע על בעיה בתפקודי כבד וצנור מרה. האם עלי להמשיך לחקור ולבצע בדיקות נוספות? על אילו בעיות מדובר? ראוי לציין כי אני בן 28, בריא, אינני שותה ואינני מעשן ואני עוסק בפעילות ספורטיבית באופן אינטנסיבי (טריאתלון). בברכה, מיכאל

עלית בילירובין

מצב בו עולה מעט הבילירובין ורובו אינו CONJ נקרא תסמונת גילברט ונובע מחוסר יחסי באנזים המסלק את הבילירובין מהגוף אין עם זה כל בעיה וחיים עד 120 הבעיה שכיחה ב 5-10 אחוז מהאוכלוסיה אין מה לדאוג כל זאת בתנאי שכל יתר הבדיקות תקינות

gatlan

New member
שאלת המשך...

תודה על תגובתך פרופ' אורן. שאר הבדיקות בתוך הנורמה. אך מכיוון שאני עוסק בפעילות ספורטיבית בעצימות גבוהה במיוחד (טריאתלון, מרתון, כ-12 אימונים בשבוע) האם עלי לבצע בדיקות נוספות? והאם, במידה וידוע לך, ישנה השפעה על היכולת האירובית, רמת התאוששות וכו'? שאלה נוספת,האם רמת הבילורבין הגבוהה יכולה להשפיע על תוצאת בדיקת Ferritin נמוכה? תזונאית שראתה את בדיקות הדם האירה את תשומת ליבי שרמת הברזל בדם טובה (141 micg/dl) אך רמת ה-Ferritin נמוכה(ng/ml 34) ויכול להיות קשר לרמת הבילירובין. תודה, מיקי

למעלה