רמת קורטיזול בדם

lubas

New member
רמת קורטיזול בדם

לד"ר תורגמן שלום, לפני כשבוע לקחתי שלושה ימים פרדניזון 20 צ"ג בבוקר ו-20 מ"ג בערב במשך שלוש ימים כדי לטפל בשיעול קשה והפסקתי בבת אחת ביום חמישי בערב בשבוע שעבר. לאחר מכן סלבתי כאבי שרירים קשים וכן השתנה תכופה וכאבים בלשפוחית השתן. אתמול עשיתי בדיקות והתברר שתרבית השתן נקיה אך לעומת זאת רמת הקורטיזול בדם 730, רמה גבוהה. האם זה עדיין תופעת לוואי של הפרדניזון? האם הרמה הזו תרד בהדרגה? ואם לא - האם זה בלתי הפיך? גם לחץ הדם שלי עכשיו גבוה מהרגיל, 140.80 כשהרגיל שלי הוא 110.70 מקווה לתשובתך,

קורטיזול גבוה לאחר פרדניזון

שלום לך, אני לא חושבת שיש איזה קשר בין נטילת הפרדניזון במינון גבוה לכמה ימים ורמת הקורטיזול הגבוהה הזו. רמת הקורטיזול הגבוהה יכולה לנבוע ממספר סיבות. ראשית יכול להיות שזו רק תגובה לסטרס של הבדיקה עצמה או שזה במסגרת של סטרס של מחלה חריפהאני לא יודעת אם אני פונה לגבר או לאישה , אבל אם זו אישה, ואם היא לוקחת גלולות או הורמונים לטיפול בסימפטומים של גיל המעבר, זו תוצאה צפויה. יש עוד כל מיני מצבים שגורמים לרמת הקורטיזול להראות כאילו היא גבוהה כשבעצם אין כל בעיה. כאמור, אין לזה קשר עם הפרדניזון שכבר מזמן פונה מהגוף . גם אם היו מודדים את הקורטיזול בזמן לקיחת הפרדניזון לא הייתה מתקבלת תוצאה גבוהה כתוצאה מכך (קרוב לוודאי שהתוצאה הייתה דווקא נמוכה אז), משום שהפרדניזון אינו נמדד כקורטיזול בבדיקה. אז לא מדובר בשום דבר בלתי הפיך כאן. לעומת זאת, עליך לדעת שנטילת פרדניזון לפרקי זמן ארוכים בהחלט יכול להביא לדיכוי הבלוטות שאחריות על הפרשה תקינה של קורטיזול.

למעלה