רמת סוכר

rotem57

New member
רמת סוכר

1.האם בסוכרת מסוג 2 רמת הסוכר בדם היא נמוכה או גבוהה? 2.אני בת 17 וחצי ויש לי רמת סוכר נמוכה (לפי הבדיקות דם - עומדת על הגבול התחתון, 170 - אך לא זוכרת לפי איזה מדד). אני סובלת משחלות פוליציסטיות (סמפטומים קלים, עודף משקל קל של כ-5 ק"ג) אני מעוניינת לרדת במשקל כ 5-10 ק"ג אבל מאוד מתקשה (כבר ירדתי במשקל בעבר), שאלתי היא - האם זה קשור לרמת הסוכר הנמוכה (יש חשק מוגבר לסוכר)? כמו כן, אני סובלת מעייפות, תשישות ולעיתים חולשה וסחרחורות במשך היום, ועליתי מעט במשקל בחצי שנה האחרונה (עסקתי בספורט באופן קבוע, אך לאחרונה תאבון מוגבר על אף המאמץ) מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? האם יש איזשהו כדור, תרופה טבעית או דיאטה כלשהי שיכולה לשפר את המצב? קראתי שלקיחת "כרום" כתוסף מזון יכולה להועיל, האם זה נכון ומומלץ? (מטופלת בגלולות יסמין כבר שנה) 3. האם ירידה במשקל תסייע\תמנע את תופעות התסמונת בעתיד? מקווה שתוכלי לענות לי :) תודה!

שחלה פוליציסטית וסוכרת

שלום רותם, את מביאה פה כל מיני דברי ונדמה לי שיש לך בלבול. קודם כל בסוכרת הדבר האופייני הוא שללא טיפול רמת הסוכר היא גבוהה. מה שרשמת 170, איננה רמה נמוכה אלא רמה גבוהה. האם היא נמדדה אצלך? האם התכוונת ל-70? לגבי השחלה הפוליצסטית, היא בד"כ הוכלת עם בעיה של השמנת יתר, ולא ברור כאן מה המחולל ומה התוצר. על כל פנים, ללא ספק ירידה במשקל מיטיבה עם התסמינים של התסמונת, כך שכדאי לך לעשות את כל המאמאצים בעולם כדי לרזות. לגבי טיפול תרופתי, זה גם קיים, אבל אני בהחלט מציעה לך שתגיעי לבירור מסודר אצל אנדוקרינולוג/ית, כדי שזה/זאמת י/תראה מה בדיוק יש, ממה זה נובע, וכיצד לטפל בכך. בהצלחה!

rotem57

New member
תיקון

רמת הסוכר היא 72 כשהנורמה היא בן 70 ל100 טעות לעולם חוזרת...:) אבל רציתי להבין מה ההבדל בין סוכרת 1 לבין 2 - האם בשתיהן רמת הסוכר היא גבוהה? אז איך חולי סוכרת נעורים הם רזים ואילו סוכרת 2 שמנים?

הבדל בין סוג 1 לסוג 2

שלום רותם, אלה שתי מחלות שונות. בסוכרת מסוג 1, נהרסים התאים בלבלב שאחראיים על יצור האינסולין ולכן המחלה נעוצה בחסר איסולין, ואילו בסוכרת מסוג 2, יש הרבה אינסולין במערכת אבל זה לא מסוגל לבצע את הפעולה שלו ביעילות כי הגוף עמיד לו. העמידות לאינסולין נמצאת בבסיס המחלה, היא מומחרת ע"י השמנת יתר. כל עוד הגוף מסוגל לעשות קומפנסציה ולהפריש כמויות גבוהות של אינסולין כדי להתגבר על העמידות לא תופיע סוכרת, אבל ברגע שכמויות אלה אינן כבר מספיקות, על אף היותן מאד גבוהות, רמת הסוכר תעלה. רמת סוכר גבוהה היא אחת הנקודות המשותפות לשתי המחלות, ומרמת הסוכר הגבוהה נובעים סיבוכי המחלה שהם גם משותפים לשתי המחלות. כך שאחת הסיבות שחולי סוג 2 שמנים היא מכוון שההשמנה אפשרה לסוכרת להתפתח. אדם שיש לו גנטיקה כזו יכול לנסות למנוע הפעת סוכרת ע"י שמירה על משקל גוף תקין וע"י פעילות גופנית מרובה לאורך כל החיים. מקווה שזה עונה על השאלה.

למעלה