רמת למיקטל לא בסל??!

noamisback

New member
רמת למיקטל לא בסל??!

שלום לכולם אני בן 26 מטופל בלמקיטל (600 מ"ג ליום) ובטריליפטין מזה יותר מ6 שנים. עד כה לא היה ניתן לקבל תוצאות רמת תרופה של למיקטל (מבחינה טכנולוגית) אבל הבנתי שלאחרונה ניתן לקבל תוצאות רמת תרופה בבדיקה מיוחדת באיכילוב. קיבלתי המלצה מהנוירולוג שלי לבצע בדיקה רמת תרופה למיקטל,לאחר שהעברתי את ההמלצה נדחיתי על ידי הקופ"ח(כללית) בטענה כי בדיקה מסוג זה איננה נכללת בסל וניתנת אך ורק לנשים בהריון. שאלתי היא: *האם מישהו/י נוסף נתקל בדחייה זו? *האם זה רק בקופ"ח כללית? *האם ניתן לבצע את הבדיקה ישירות באיכילוב ללא הפנית רופא המשפחה? *כמה עולה בדיקה זו במידה והיא אכן לא בסל.? תודה לכולם, תרגישו טוב :~)

noamisback

New member
תודה,

תודה על העזרה, אבל בכל זאת אין כל דרך לבצע את הבדיקה הזו דרך הקופת חולים? אך ורק באופן פרטי ובתשלום??

דוּש

New member
אני במכבי.

עשיתי אותה לפחות שלוש פעמים. רק לאחרונה (חצי שנה) זה הופיע במחשב, עד אז רופאת המשפחה והאחות שלקחה ממני את הדם כתבו את ההפנייה/הפתק בכתב יד. לא היה צורך להגיע עד איכילוב - הם שלחו את הדם שלי לשם. אה, ולא רק באיכילוב - גם בהדסה עין כרם. לא עלה לי גרוש, למיטב ידיעתי. כמו בדיקת דם רגילה.

noamisback

New member
תודה דוש~!

תודה רבה עזרת לי מאוד, אני חושב שאני אאלץ לצאת ל"מלחמה" קטנה מול קופת החולים שלי, לא ייתכן שלא תהיה אחידות בנושא זה אחרת על מה אנו משלמים כמעט 30 שקלים לחודש במשך כל החיים בעצם... אגב, איזה בית חולים את/ה מטופל(אם זה לא אישי כמובן..)

דוּש

New member
הנוירולוג שלי בהדסה עין כרם.

רופאת המשפחה בפתח תקווה. אבל למה שתהיה אחידות? אני יודעת שבכללית ערכות ביתיות לבדיקת הריון לא עולות בכלל, או עולות סכום מאוד סמלי. בשאר הקופות אין את זה. לפחות, לא שידוע לי. בקיצור, כל קופה והתעריפים שלה, כל קופה ומה שקורה אצלה.

למעלה