רמת הפרסום בישראל

רמת הפרסום בישראל

כאשר אני מסתכל בפרסומות בבריטניה, בארה"ב, בדרום אמריקה, באינטרנט וכן הלאה, אני מקבל את הרושם, שהמפרסמיחם בישראל עצלנים ! אין לי מושג למה רוב רובם של הפרסומות הוא צעקני, בלגניסטי, מלא ברעש ובלתי מתוחכם... אולי למישהו יש מושג?????

johny_abola

New member
התשובה די ברורה, לא?

פני הפרסום כפני העם. אין ואקום. כפי שגרוסמן אמר שההנהגה חלולה, אבל שכח לציין שעם חלול לא פחות גם בחר בה, כך גם גם בפרסום - לעם צעקני, רועש ומתלהם מגיע כזה פרסום. במדינות יותר מתורבתות פרסומות כמו אצלנו לא היו עוברות.

גייסט

New member
משפט פלצני אבל

נחמד. אמר לי מישהו בריטי פעם, דווקא מפיק ידוע, לורד פאטנם: dont give customer what he wants, he deserves much better"

TIC

New member
עכשיו תורי

Don't give a new customer what he deserves. He's stuck with you for 3 years anyway. (Pelephone, 2006). TIC.

גייסט

New member
../images/Emo13.gif ריאליזם נוקב...

יאפ. צודק..שכחתי את המיקום הגיאוגרפי שלי...

TIC

New member
שיא הישראליות:

לשבת בסניף של ארומה עם מעיל הפרווה שקנית בקסטרו על קפה עם חלב תנובה ולנסות לנהל שיחה עם מוקד שירות הלקוחות של פלאפון. TIC.

השוואה לא הוגנת

כדי להשוות בצורה הוגנת בין פרסום בארץ לפרסום בחו"ל, עליך לצפות במקבץ פרסומות אקראי בארץ ולהעמידו מול מקבץ פרסומות אקראי בכל מדינה אחרת בעולם. אם תעשה זאת, תגלה שגם בארצות שציינת 90% מהפרסומות הם הארד סייל צעקני ורדוד. למעשה המצב בעניין הזה אצלנו נורמלי יותר משום שיש אצלנו רק שני ערוצים גדולים, מה שמהווה חסם למפרסמים קטנים ול"תקציבי מקומונים" להיכנס לטלוויזיה. יחד עם זה, אני מסכים איתך שרמת הקריאייטיב בארץ לעומת הרמה ברוב העולם היא נמוכה, אם לשפוט עפ"י השגים שתחרויות בינלאומיות. יש לכך כמה וכמה סיבות ואני חושב שיש הרבה אמת במה שג'וני כתב.

נכון

למען האמת מקבץ אקראי בארץ הרבה יותר מעניין ממקבץ אקראי בתחנות הזרות, שלא לומר האמריקאיות- שם הזבל חוגג. דבר נוסף, אם קצת יוצאים מהבועה התלאביבית המתוחכמת, ברגע שהפרסומות קצת יותר מסובכות והרבה פחות מעבירות מסר בצורה פשוטה, יש פשוט הרבה מאד אנשים שלא מבינים אותו. לא מזמן יצא לי לשמוע שיחה של ההורים שלי עם חברים שלהם, אנשים משכילים לכל הדעות, ובין לבין הם גם צפו בחדשות. כשהיו פרסומות הם דיברו בינהם שהם פשוט לא מבינים את רוב הפרסומות ו"מה הקשר לנשים ערומות ופלאפון"? ואז התחילו להתדיין בפרסומות שהן טפשיות ולא מובנות ושאין על ג. יפית, שהיא "אמנם מכוערת" כדבריהם, אבל עושה פרסומות ברורות. ותגידו מה שתגידו, הלקוח יודע את זה.

10יוסי10

New member
מה שבטוח

כשיוצאות כאן עבודות מעולות (ויוצאות כאן), יש כמה שמתקשים לפרגן/להעריך את זה, כיאה לנשמות יהודיות טובות.

yali

New member
הפורום מתחיל

לחזור על עצמו .. רק לפני שבוע היה פה דיון כזה

לפני שאנחנו מאשימים את העם ברמתו

צריך לשאול את השאלה : אולי אנחנו לא רוצים להתאמץ ומסתפקים במה "העם" רוצה? אולי זה לא העם שרוצה את זה אלא שאנחנו פשוט עצלנים? עד שלא נקבל תשובה חד משמעית- צריך להמשיך להתאמץ

כמו בכל תחום כאן בארץ

התרגלנו לקבל הכל כמעט , על יד . והתחום הנ"ל לא יוצא דופן העם התרגל לפרסום בינוני בעלי המשרדים לא ירויחו יותר אם יתאמצו יותר ( אולי להיפך ) הלקוח בטח לא מעוניין להשקיע יותר מהמינינמום ההכרחי תוסיפו משק שנשלט ע"י מעט מאוד חברות בלי כמעט תחרות אמיתית והנה קבלתם פרסום בינוני שמצליח להביא את הקליינטים שפשוט לא יודעים שמגיע להם יותר. שבוע טוב לכולם.

avi763

New member
זה תלוי בערוץ הפרסום

הכל תלוי בקהל היעד וערוץ הפרסום: אם את צופה בערוץ 2 בפריים-טיים, את רואה הרבה פרסומות צעקניות וולגריות כי זה מתאים לאופי התוכניות שם. דרך אגב, רבים מאשימים את הפרסומאים בארץ שהם מפיקים פרסומות מתוחכמות מדי שקשה להבינן המיועדות ליאפים צעירים, אז המציאות אינה חד מימדית כפי שהצגת. אם תעיפי מבט במודעות הפרסום המופיעות ב"הארץ" וב"גלובס" למשל, את יכולה לראות הרבה מודעות מתוחכמות ו"סולידיות" שכנראה יותר ימצאו חן בעינייך. ושוב- תלוי איפה את מסתכלת. אבי, מוקד הפרסום בישראל

צימט

New member
את צודקת שאת לא מכלילה

תמיד השודיות יותר יפות, הגרמנים יותר מנומסים, האנגלים מעונבים אבל אף אחד מהם לא שם דאודורנט ברכבת התחתית. מצב הקריאייטיב בארץ לא מזהיר אבל מכאן ועד קטילה גורפת אנחנו רחוקים, ובמקום לקטר מה ההצעות שלך לשיפור?

זה לא העניין

העניין הוא שיש לנו את היכולת לעשות לאחרים בי"ס ולו משום שבישראל, יש כל כך הרב מגוון של אנשים. יחד עם זאת, אם כל הקריאייטיב (היצירתיות) של משרדי הפרסום היא רדודה, בינונית, וולגרית וצעקנית, כנראה שאין לעולם הפרסום הישראלי עוד הרבה זמן, וככל תעשייה, הרדידות תוביל אותה למטה. ההאשמה כי "העם" על כל גווניו הוא כזה המתאים לרמת הפרסומות, היא האשמה גזענית. בישראל יש מגוון עצום של דיעות, אנשים, צורות התנהגות וכו'.... לא כולם וולגרים, לא כולם צעקניים ולא כולם מחוץ לתל אביב לא מבינים עניין. אני לא חושב שרק סקס מוכר, כמו שאני לא חושב שאין יצירתיות בפרסום הישראלי. ישנה עצלות, עייפות החומר, ביצה סגורה ומסוגרת, ובעיקר פס ייצור זהה ודומה של אנשים בתעשייה. הדבר מזכיר יל את המבדקים למכון גיוס והשמה: כולם צריכים להיות בעלי התכונה האחת שבגללה החברה תרצה בהם....חברה שאין בה שוני ומגוון, שדם חדש בעורקיה זורם, תחדל מלהתקיים.

למעלה