רמת הסידן שטויות

רמת הסידן שטויות

גם אני התבדחתי, אבל יש רקע של אמת. עליה קיצונית או מהירה ברמת הסידן יכולה לגרום לכל מיני סימפטומים , כולל קוגיניטיביים. זהו יון שחשוב נורא בסינפסות, בהולכה של פולסים עצביים וכו..

ayalonav

New member
התשובה הזו מכוונת אלי?

סיימתי אתמול את ה MIBI פארא-תאיירואיד והזמינו אותי ל SPECT של התאיירואיד על חשבון הבית מחר. בתחילה חשדתי שהאינטרס הוא אקסלוסיבי שלהם ושהם מנסים להוסיף אותי ללהקת הגיניפיגס שלהם. מאוחר יותר קראתי שהם לא יחידים בענף שנוהגים כך, הגם שהיעילות של הבדיקה השניה שנויה במחלוקת. חיטטתי בארכיון אגף ההדמיה והעלתי מן האוב בדיקת X-RAY ו CT מראשית שנת 2005. אז סעדתי לארוחת ערב והמנה שהוגשה היתה פילה אמנון, שאמור היה להיות מפולט ו deboned. ברם, עצם אחת קטנה עשתה את כל ההבדל ואת הלילה ההוא ביליתי במיון הכירורגי ובמחלקת אא"ג, עד שנחה דעתו של הרופא. מאז, אגב נהוג במקומותינו לקרוא לאותו פילה דג "פילה קריכלי"... לגופו של עניין בפעינוח ה CT של אותו ארוע צוינו מספר מוקדים היפודנסיים באונה הימנית של התאיירואיד, הגדול בקוטר כ- 8.5 מ"מ והומלץ לקורלציה עם אולטרא סאונד. זה מוסיף לנו משהו? עוד חיפשתי ומצאתי מידע בנושא ובמיוחד גיליתי עניין ב MIRP. בארץ הטכניקה מבוצעת? צרפתי מטה את כתובת האתר הכולל גם סרט של ניתוח LIVE. ביקרתי כמתוכנן במהלך השהות אתמול במרת"א מספר אנשים שהיו ונשארו נחמדים.

זה קרה לך בגלל שאכלת אמנון מפוטל

ולא caille en sarcophage. זוכר? מהחגיגה של בבט. זה העוף עטוף בצק שנתקעה לדנים האלה בגרון... הספקט לפי דעתי הוא חלק מהבדיקה. לא זכית כאן לטיפול מיוחד. נדמה לי שהמטרה היא לעזור בהגדרה אנטומית טובה יותר בין בלוטת התריס לבין ממצאים מחוצה לה. בנושא ה-MIRP, פעם ראשונה שאני רואה את האקרונים הזה, זה די שטויות. ניתוח של פראתיירואיד אם יש מיקום בטוח של האדנומה, והוכחה במדידה תוך ניתוחית של ירידת ה-PTH, הוא ניתוח קטן מאד. יש מקום אחד או שניים בארץ שעושים אותו בהרדמה מקומית, אני לא בטוחה שזה יתרון גדול, חשוב בעיקר לעבור ניתוח בידיים מיומנות. אם ה-PTH לא יורד מספיק לא MIRP ולא בטיח, צריך לחפש את האדנומה ולהוצאי אותה גם אם זה מגדיל קצת את הצלקת ומעריך את הניתוח. האתר הזה הוא פרסומת לכירורג (ד"ר נורמן), ויש לקחת את ההצהרות שם בפרספקטיבה הנכונה. חוץ מזה אדם נחמד נשאר בד"כ נחמד. ואדם שאיננו נחמד לא יעזור כלום. לגבי הניתוח שלך, בוא לא נעשה שום דבר בצורה פזיזה. אבל נתראה ונראה את הנתונים. בשבוע הבא אמרת?

ראיתי חלק מהוידאו

ללא ספק זה קטע שהוא highly biased, וללא ספק גם מבצע יחסי ציבור לכירורג ולבית החולים, עם אפשרות ללחוץ תוך כדי לקביעת תור (עוד לא הגענו לזה בפורום..). האיש אומר חצי אמיתות: לא מזכיר הדמיה לפני הניתוח, נוקט במספר שאיננו ראלי ש-98% מהקרים נובעים מאדנומה אחת. נכון שכשמדובר באדנומה, ב-98% מהמקרים (אולי) יש רק אחת, אבל ב-20% מהמקרים זו היפרפלזיה שהיא מחלה של 4 הבלוטות. הוא לא דבר על בלוטות אקטופיות. הוא טוען שזו הדרך המדוייקת ביותר עם למעלה מ-99% סיכוי לריפוי. ת'אמת? זה קצת בושה לטעון כאלה דברים לכירורג רציני. הוא בטח מקווה שהקולוגות שלו לא רואים את הוידאו הזה. גם בארץ כמובן עושים את זה, גם אם הכוונה היא לא לשלוח את החולים הביתה תוך שעתיים (יש מחלקה שעושה את זה בצורה חצי אמבולטורית). ישנה מחלקה רצינית, עם כירורג רציני, שעושים את זה בהרחבה ואף פרסמו את התוצאות שלהם. יש בעיה עם כירורגים, המעקב האנדוקריני שלהם הוא מאד מוגבל. הם רואים את הקלציום למחרת, מבסוטים חלס, ולא רוצים לדעת יותר. אנחנו רואים את המקרים שכעבור שבועים הקלציום בחזרה לאיפה שהיה לפני הניתוח. אישית עם אותה מחלקה, היו לי פחות הצלחות מאשר עם הכירורג שאליו אני שולחת שעושה את שני הדברים, גם משתמש ב-MIBI תוך ניתוחי, אבל לא יעזוב חולה לפני שוודא שרמת ההורמון ירדה בלמעלה מ-90%. אז מה אם זה לוקח 40 דקות? אפשר לחשוב? ברור שאם בונים את זה כעסק, עם אפשרות לקביעת תור לניתוח של 16 דקות Online, ונרשמים אנשים מכל רחבי ארה"ב והעולם, אין זמן לחכות כי הפציינט הבא כבר מחכה להכנס... אבל ברצינות... איך הוא מתמודד נגד תביעות במקרה של חזרה של ההיפרפרא? אני לא יודעת. יש לו בטח דיסקליימר ועוד כל מיני הגנות. אני רואה את זה וחושבת לעצמי שהוא די מבזה את המקצוע עם ההצרהות המגלומניות האלה.

ayalonav

New member
אחרי שקראתי את התגובה האחרונה שלך

נראה לי ששכנעת אותי. ת'אמת, הפרזנטציה של הדר' נורמן מטמפה פלורידה בניתוח בשידור חי די מרשימה ושובה לב ועין של הדיוט כמוני, קאנדידאט שבסך הכל רוצה מינימום חוסר נוחות בתהליך. אבל כאמור אחרי ההסברים שלך בתגובה הראשונה ובאחרונה אני מבין שנפלתי ברשת של שיווק סופר-אגרסיבי עם מאפיינים של חצאי אמיתות, מידע סלקטיבי, מניפולטיביות ותאוות בצע כנראה שלא חסרה שם גם כן. לפי קצב ה machine paste שבו הוא מבצע את הניתוחים הוא מועד למחלה התעסוקתית של repetetive strain injury, לפי תאוריית ה micro trauma... מבירורים שערכתי בינתיים עלה שמו של ראש החטיבה הכירורגית בבי"ח אסף הרופא פרופ' אריאל הלוי כאיש מקצוע מנוסה ומיומן. ממש אנטי תזה: רופא שמנתח בבית חולים ציבורי, בלי כל הביטוחים המשלימים, הפרטיים והרפואה השחרחרא... מה את יודעת לספר עליו ? ואגב, אפרופו התוכנית "עובדה" עם אילנה דיין ששודרה השבוע: הבנתי שלבחור רופא מרדים טוב, חשוב לא פחות מלבחור מנתח טוב! ונקנח בהמלצה תרבותית לשבת: השפה הסודית של בעלי החיים לטמפל גרנדין עם קתרין ג'ונסון, תרגום עברי שיצא לאור ממש לאחרונה. הספר מבוסס של מחקר ארוך שנים של הסופרת שהיא חוקרת בעלי חיים וחיה עם אוטיזם. או-טו-טו שבוע הספר...ברם לחברת האשראי לאומי קארד ולרשת סטימצקי יש מבצע פיצוצי ושווה של עד שלושה ספרים בחינם כך שניתן להצטייד בשישה ספרים חדשים ולשלם רק עבור שלושה. שבת שלום.

אני משתדלת שלא לעסוק בפרסומת

שמית כאן. אבל השם שהזכרת הוא אחד מאלה שאני ממליצה בחום עליהם. נדבר על כך כבר בפגישה. (נראה גם מה ה-MIBI מראה). לגבי המרדים, לא ראיתי את התוכנית של אילנה דיין. דווקא בבית חולים ציבורי, אני לא חושבת שיש פה הרבה חופש בחירה. לצערי לא הלצחתי בקליטה שלי ארצה לפתח זיקה מספקת לעיברית הכתובה. בתחילה קראתי בעיקר בצרפתית, אבל משנהיה יותר קשה להשיג ספרות בצרפתית, עברתי לאנגלית שהיא יותר זמינה. כעת אני מצטיידת בספרות אנגלית בכל נסיעה לחו"ל. אני נוסעת עוד חודש לארה"ב, לא נפספס סיבוב בחנויות הספרים. הביעה היחידה זה המשקל של הספרים. אולי אחפש את הספר הזה במהדורה המקורית שלו. שבת שלום.!

למעלה