ראיתי חלק מהוידאו
ללא ספק זה קטע שהוא highly biased, וללא ספק גם מבצע יחסי ציבור לכירורג ולבית החולים, עם אפשרות ללחוץ תוך כדי לקביעת תור (עוד לא הגענו לזה בפורום..). האיש אומר חצי אמיתות: לא מזכיר הדמיה לפני הניתוח, נוקט במספר שאיננו ראלי ש-98% מהקרים נובעים מאדנומה אחת. נכון שכשמדובר באדנומה, ב-98% מהמקרים (אולי) יש רק אחת, אבל ב-20% מהמקרים זו היפרפלזיה שהיא מחלה של 4 הבלוטות. הוא לא דבר על בלוטות אקטופיות. הוא טוען שזו הדרך המדוייקת ביותר עם למעלה מ-99% סיכוי לריפוי. ת'אמת? זה קצת בושה לטעון כאלה דברים לכירורג רציני. הוא בטח מקווה שהקולוגות שלו לא רואים את הוידאו הזה. גם בארץ כמובן עושים את זה, גם אם הכוונה היא לא לשלוח את החולים הביתה תוך שעתיים (יש מחלקה שעושה את זה בצורה חצי אמבולטורית). ישנה מחלקה רצינית, עם כירורג רציני, שעושים את זה בהרחבה ואף פרסמו את התוצאות שלהם. יש בעיה עם כירורגים, המעקב האנדוקריני שלהם הוא מאד מוגבל. הם רואים את הקלציום למחרת, מבסוטים חלס, ולא רוצים לדעת יותר. אנחנו רואים את המקרים שכעבור שבועים הקלציום בחזרה לאיפה שהיה לפני הניתוח. אישית עם אותה מחלקה, היו לי פחות הצלחות מאשר עם הכירורג שאליו אני שולחת שעושה את שני הדברים, גם משתמש ב-MIBI תוך ניתוחי, אבל לא יעזוב חולה לפני שוודא שרמת ההורמון ירדה בלמעלה מ-90%. אז מה אם זה לוקח 40 דקות? אפשר לחשוב? ברור שאם בונים את זה כעסק, עם אפשרות לקביעת תור לניתוח של 16 דקות Online, ונרשמים אנשים מכל רחבי ארה"ב והעולם, אין זמן לחכות כי הפציינט הבא כבר מחכה להכנס... אבל ברצינות... איך הוא מתמודד נגד תביעות במקרה של חזרה של ההיפרפרא? אני לא יודעת. יש לו בטח דיסקליימר ועוד כל מיני הגנות. אני רואה את זה וחושבת לעצמי שהוא די מבזה את המקצוע עם ההצרהות המגלומניות האלה.