רמת המוגלובין בהריון סקר

שבוע 27+6

בשבוע שעבר עשיתי בדיקות דם, ההמוגלובין שלי יצא9.62 כשבתחילת ההריון הוא היה 11.00 הרופא נתן לי כדורי ברזל בנוסף לפרנטל שאני לוקחת מתחילת ההריון. אין לי מושג אם נהוג כך לעשות בדיקת דם בשבוע כל כך מאוחר כשכבר ההמוגלובין צנח ככה. אני גם קוראת על בנות שלוקחות חוצמה פולית ואני הפסקתי בחודש הראשון להריון.....

אני שבוע 22 +4

בתחילת ההריון רמת ההמוגלובין שלי הייתה 11.7 תוך כדי לקיחת כדורי פרנטל (עדיין הנקתי). כמובן שגם הוספתי ברזל ובפעם האחרונה שעשיתי בדיקת דם הרמה הייתה 11.4. כמובן שאני ממשיכה לקחת גם ברזל וגם פרנטל. לא אוכלת מספיק בשר לצערי, משתדלת לאכול פעם בשבוע, מקפידה לאכול עדשים, אבוקדו ושקדים טבעיים.

ifiks1

New member
אני שבוע 26... המוגלובין 9.5

עם כדורי ברזל... כמובן - אנמית עם כל מה שמשתמע מכך: דפיקות לב, סחרחורות, התעלפויות, קוצר נשימה... עכשיו אחרי שקיבלתי את האבחון התחלתי לקחת 2 כדורי ברזל ביום (פוריק), אבל בינתיים זה עוד לא עוזר - התופעות נשארו!!!

יש לי סבבה של המוגלובין

אני מסיימת שבוע 39 ויש לי המוגלובין 15 אני לוקחת פוריק הריון שלא גורם לי תופעות לוואי פרט ליציאות בצבע שחור. לפני ההריון הייתי גם 15 אבל כשהסקתי לקחת ברזל, בגלל שהיה לי רופא אידיוט שהחליט שאני לא צריכה ההמוגלובין שלי ירד ל10.5 והרגשתי ממש רע. בגלל שהרופא עשה עוד כמה שטויות על הדרך החלפתי אותו וחזרתי לקחת ברזל וההמוגלובין חזר להיות מעולה.

dafnak

New member
שבוע 29- המוגלובין 10 עם תוסף מסוג

אקטיפירין, 2 כדורים ביום אבל כנראה לא ממש עושה את העבודה כי התחלתי את ההריון עם המוגלובין 13 ורק יורד...

כרמל333

New member
התחלתי עם המוגלובין 11.4

את ההריון, והרופא שלי לא ראה לנכון לתת לי כדורים מההתחלה. בשבוע 24 כשעשיתי בדיקות דם חוזרות נראה שההמוגלובין צנח ל-10.4 והמחסנים שלי ריקים. האחות בטיפת חלב אמרה לי שזה מעיד על אנמיה ולתינוק אין מהיכן לשאוב את הברזל וזה מזיק להתפתחות תאי המח שלו. וזה הלחיץ אותי מאוד
אני לא צמחונית, אבל לא אוכלת בשר/עוף/הודו - כי אני פשוט לא אוהבת.......... ניתנה לי רשימה של מאכלים מהצומח שהם עשירים בברזל ואני מנסה להתמיד. הרופא המליץ על 2 כדורי ברזל ביום, אני יודעת שעדיף לקחת את הברזל עם מיץ תפוזים - אבל זה עושה לי צרבת. חברה שלי המליצה לי על סירופ טבעי פלורויטל - לשתות כף בבוקר וכף בערב ושזה מעלה את הברזל פלאים....רק שזה יקר מאוד, 95 ש"ח ל-25 מנות, וזה אומר שעליי לקנות גם חומצה פולית בנפרד. אני אעשה עוד שבוע בדיקה חוזרת (אני היום בשבוע 28+3), ואם הברזל יטפס, אני אמשיך עם כדורי הברזל פעמיים ביום, כי הסירופ יקר בטירוף.............

למעלה