רמת המוגלובין בהריון סקר

Nataly28

New member
רמת המוגלובין בהריון סקר

איזה שבוע אתן (מדוייק אם אפשר) מה רמת ההמוגלובין האם אתן נוטלות כדורי ברזל? מה אמר הרופא בקשר לזה אני מתחילה שבוע 37+1 רמת המוגלובין 12.4 (הכי נמוך שהיה לי אי פעם אם כי עדיין בנורמה, הנורמה מצביע שמעל 12 זה תקין...לפני ההריון לא הייתי יורדת מתחת ל 14.7) נוטלת כדורי ברזל לא התייעצתי עדיין עם הרופא...

kitcat353

New member
אני שבוע 12+6

בהתחלה המוגלובין היה: 12.6. הרופאה אמרה שזה בסדר גמור, לא צריך ברזל. לפני כמה ימים: 13.4 לא לוקחת ברזל, אבל אוכלת המון סטייקים ובכלל בקר.(יש לי רעב מתמיד עכשיו לבשר בקר). ובכ"ז יש סחרחורות, ואנשים (שלא יודעים) אומרים לי שאני חיוורת (לא יודעת אם זה קשור) נראה לי 12.4 זה בסדר.

Nataly28

New member
חחח ענינו אחת לשניה באותו זמן../images/Emo13.gif

יפה מאוד 13.4, לא זכור לי שהיה לי בהריון יותר מ 12.5 ...ואני עם ברזל משבוע 13 ואוכלת הרבה בקר גם... טוב אני כבר בסוף, רק שהכאב גרון המעצבן הזה יעבור לי כבר!!! אמן

אני שבוע 14+2, רמת המוגלובין 12.2

לא לוקחת ברזל. מה דעתכם? האם צריכה לקחת? אגב, אני גם לא לוקחת ויטמינים - איכשהו פספסתי את זה. רק חומצה פולית. האם אני מזיקה לעובר בזה? חוה.

Nataly28

New member
לעובר את לא מזיקה בכל מקרה

העובר לוקח הכל ממך גם אם יש לך מחסור, הוא את שלו ישלים,בגלל זה חשוב לאכול הרבה מוצרי חלב כדי שלא יחסר לך סידן. היחידה שיכולה להינזק מחוסר בברזל או בויטמינים או בסידן זאת את ולכן חשוב לקחת. אני לוקחת מולטיויטמינים של מטרנה בהמלצת הרופא שלי, ואני גם לוקחת כדור שמשלב ברזל עם חומצה פולית... בהצלחה!

שבוע 7.2

המוגלובין 12.4 (אני צמחונית, בשנה שעברה על אף כל מאמצי היה 11.7 כך שיש שיפור), ברזל על הפנים ונמוך בהרבה מהנורמה למרות שיש לי מאגרים סבבה בגוף (אפשר לראות את זה בערך פריטין בבדיקת הדם). לוקחת כדורי ברזל (כדור ליום), בינתיים אין השפעות. בטח עוד כמה שבועות אעשה שוב בדיקה כדי לוודא שאכן הכדורים עוזרים...

שבוע 21 המוגלובין 10.9

אני לא אוכלת בכלל בשר. כנראה שאצטרך לעלות את כמות הברזל שאני לוקחת. שיט

וואו, זה ממש מעט

נראה לי שהבעיה עם המוגלובין וברזל (לפחות אצלי) היא בראש... כלומר, הרופאה הבהירה לי שההשפעה היא רק עלי ולא על העובר. העובר לוקח מה שהוא צריך, בלי להתחשב בי
כלומר, הוא מקבל את הברזל שלו ויוצר את הכדוריות והכל, פשוט אצלי הברזל צונח (שאגב זה מצחיק שהברזל צנח אבל ההמוגלובין בטווח הנורמה). ואז כאילו על דברים שמזיקים רק לי "קל" לי יותר להתפשר. אבל אני לוקחת את הברזל, למרות שנראה לי שהוא לא נספג (לוקחת עם שני תפוזים, רחוק מביצים, תה וקפה ומוצרי חלב, לפי ההוראות). אני מציעה לך דחוף להתייעץ עם הרופא שלך ולהעלות מינון... בהצלחה

oobi

New member
גם אני צמחונית

ויש לי המוגלובין 13.6 (אני שבוע 29) למרות שאני צמחונית כבר 20 שנה - הרופא שלי אומר שיש לי בדיקות דם כאילו אני אוכלת כבש ליום.
במשפחה צוחקים עלי שמרוב ברזל בדם הם לא מבינים איך אני לא מצפצפת בכל גלאי מתכות שיש בקניונים. אני מאד ממליצה להפגש עם תזונאית ולבנות תפריט עשיר בברזל וסידן ומאוזן בחלבונים וויטמינים. אני עושה את זה כבר שנים וזה משתלם לי בהריון הזה. בהצלחה לכולנו!

ציפ1974

New member
גם צמחונית המוגלובין 10.8

הרופאה אומרת שזה לא נורא בעיקר כי זה ככה מתחילת ההריון ולא היו נפילות. פריטין סבבה, שבוע 31 היום. (אגב כשאכלתי בשר ההמוגלובין שלי היה יותר נמוך והייתי ממש אנמית). לוקחת פרהנטל מההתחלה, חומצה פולית עד שבוע 14 וברזל משבוע 14.

big lul

New member
המוגלובין נמוך

אני התחלתי את ההריון עם המוגלובין 12.9, שזה די גבוה בשבילי. לוקחת כדורי ברזל מחודש שלישי. בחודש שישי הגעתי ל-10.7 ואחרי חודש עליתי ל-11. אני משתדלת לאכול בשר כמעט כל יום, אבל תמיד היה לי המוגלובין נמוך וכנראה כך זה ישאר. הרופא שלי אמר שמבחינתו זה סביר להגיע ללידה גם עם המוגלובין 8-9, אבל אני מאוד מעדיפה לא להגיע לשם ולכן משקיעה יותר בתזונה. חשוב לזכור, שבהריון הנורמה של ההמוגלובין שונה מנורמה של אדם לא בהריון בגלל העלייה בנפח הדם, כך שהנורמה שמופיעה בבדיקות היא לא ממש רלבנטית.

קפציץ

New member
שבוע 29 המוגלובין 10.7

תמיד היתה לי בעיה עם הברזל. להריון הצלחתי להגיע עם 12.4 שזה ה-מ-ו-ן בשבילי (אני לא זוכרת מתי היה כל כך גבוה!) לא הצלחתי לייצב את ההמוגלובין עם התוסף שאני לוקחת בד"כ (ג'נטל אירון של סולגר) ולצערי התוסף שהרופאה רשמה לי (פריפול) גרם לי לפריחה
נורא מוזר כי אני לא רגישה לאף תרופה... אז עכשיו אנחנו מנסות דברים אחרים - בינתיים אני לוקחת 4 כדורי סולגר ליום שזה 100 מ"ל ברזל... מקווה לעלייה!

talyasi

New member
שבוע 32, ההמוגלובין 9.1

לוקחת פוליק. הרופא אמר שזה נמוך מאוד ושאתחיל לקחת 2 כדורים ביום. אה... ואני אנמית.

ThaliaArt

New member
שהוע 17 כמעט, המוגלובין 11.2

לוקחת כדורי ברזל שנתן לי הומיאופת מחודש שלישי ומעכשיו פוליק שנתנה לי הרופאה. אני כמעט ולא אוכל בשר (צמחונית עד לרגע שאני אמורה להתחיל להשלים תזונה עם כדורים. לא סובלת כדורים, מעדיפה לקבל הכל בדרך טבעית יותר) ובשאיפה להגיע להמוגלובין נורמלי

positive 27

New member
בבדיקה בשבוע 16,המוגלובין 10.5

לפני ההיריון המוגלובין 13.2 לוקחת פרנאטאל משבוע 12... מאז בדיקת הדם אני מנסה להקפיד יותר לקחת רחוק ממוצרי חלב וקופאין ולשלב עם פרי הדר....

שבוע 38+6, המוגלובין 10.4

לוקחת כרגע 2 כדורי ברזל וכדור פרנטל ביום. (לפני כמה חודשים היה 9.8). תמיד הייתי אנמית (וכך גם אבא שלי, סבתא שלי, אולי גם אחי). הרופא שלי אמר לי שבכל מקרה הסקאלות האלה שמקבלים ליד תוצאות הבדיקה שייכות לאנשים ביום יום, ושלנשים בהריון יש סקאלות קצת אחרות (אם כי אני מעולם לא ראיתי אותן).

סיקמי

New member
נטלי זה מעולה!!

אני התחלתי עם 12 ומשהו, לקראת הסוף זה ירד לסביבות ה-10. כרגע אני בשבוע מוקדם מדי בשביל לענות לך לסקר...

למעלה