רמת החייל - המשך

  • פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
רמת החייל - המשך

עוד שני ביקורים קטנים....
 

Gרר

New member
בוצ'רי דה ברילוצ'ה

[הברזל 4, רמת החייל]

שבוע שעבר הזדמן לי לקפוץ לצד השני של ראול ולנברג, אז ניצלתי כדי לבקר באחת המסעדות שהומלצו באיזור ההוא.

מדובר על מסעדת בשרים. רוב העיסקיות הן באיזור ה-58 שקלים. קציצות טלה. המבורגר. נקניקיות. כבדים. יש גם ניוקי או סלט גדול שלא נראה לי שזה המקום להזמין אותו... אבל כנראה החליטו לסדר שיהיה משהו בכל זאת לצימחוני שהחליט להגיע יחד עם הקרניבורים


אני בחרתי בהמבורגר כי סיקרן אותי לראות איך הוא. כתוספת ביקשתי ירקות מהגריל, בכל זאת קצת איזון. לראשונה ויתרתי על הסלט הירוק כי אני דוגל בסיסמא תנו לחיות לאכול, כך שזה לא יפה לאכול להם את העלים. במקום זה העדפתי לטעום גם את הקרפצ'ו המקומי.

הקרפצ'ו שפוזרה עליו כמות נחמדה של שבבי גבינה הגיע צ'יק צ'ק יחד עם צ'ימיצורי מעט חריף בצלוחית בצד. כל קרפצ'ו אני תמיד אשווה לקרפצ'ו האגדי של דיקסי, שהיינו אוכלים בארוחות חצות שם, והוא מבחינתי המושלם. אז זה של בוצ'רי היה מעט נדיב מדי עם המלח גס. יכל להיות מעט יותר קריר ועוד טיפה יותר חמצמץ, אבל סך הכל הוא היה סביר.

להמבורגר לקח יחסית הרבה זמן להגיע. המבורגר אנטריקוט. קציצה שמנמנה כראוי (אני ממש לא אוהב את הקציצות הדקות שמגישים בלא מעט מקומות - כל הכיף בהמבורגר זה העובי כי בלי עובי לא מרגישים בעסיסיות כמו שצריך). המדיום שם הוא המדיום הנכון. ורדרד. עסיסי. מאד שומני - כצפוי מאנטריקוט, אז מי שיש לו בעיה עם ההרגשה השומנית הזאת ההמבורגר הזה לא בשבילו. מבחינת הטעם - בסדר, אבל לא מספיק מיוחד כדי להתקרב לרמה של אושיות ההמבורגר של תל אביב (הויטרינה והברסארי/סרגוס/וולפנייט).

תוספת הירקות היתה מאד נדיבה בגודלה. היו שם פרחי כרובית. פלפלים אדומים. קלחון תירס שהיה נחמד לקלף ממנו את הגרגרים עם הסכין הגדולה של הבשר. היו גם בטטות. בטח היה עוד משהו ששכחתי. סך הכל תוספת ירקות מאד ראויה.

השירות היה ללא תלונות. קטע נחמד שלהם זה שהם מעבירים את התן ביס כבר על ההתחלה וזה חוסך את כל הבירוקרטיה בסיום הארוחה. מסיימים קמים והולכים.

שורה תחתונה? המקום הזה לא מתחבר לי עם ארוחת צהרים על בסיס קבוע, אלא בדומה לשגב ולהדסון - מקום שאתה הולך לעיתים רחוקות. אולי מביא אליו אורחים, ודווקא לצורך זה הוא נעים הרבה יותר משגב אקספרס עם כל הפומפוזיות והטווסות שלהם. אם יש אורחים מחו"ל שאוהבים בשר זה בהחלט מקום שאפשר לקחת אותם.

ליום יום - זה לא אוכל שהייתי רוצה לאוכל על בסיס יומי וגם לא התקציב שאפשר להוציא על בסיס יומי. בהסתכלות על המקום בלי קשר לעיסקית - גם ההמבורגר וגם הקרפצ'ו היו סבירים אבל לא כאלה שהייתי רץ לשם בשבילם אם היה לי קרייבינג להמבוגר. בכל הקשור לסטייקים אם שווה להגיע לשם - אין לי מושג... כנראה שגם לא יהיה כי לעיסקית צהרים אני לא אוכל סטייק ב-100 שקלים ובערב/סוף שבוע אם יתחשק מקום על טהרת הבשר - אז יש מעליו ברשימה.
 

Gרר

New member
"פאני" או שמא פלאפל אבי?!

מקום שלא נמצא ממש על רמת החייל אלא מעט צפונה כשעולים על דבורה הנביאה. מדובר על דוכן פלאפל שבצידו יש גם סירים עם אוכל מבושל. האנשים אצלנו קראו לו "פאני". בהורדה של הכרטיס אשראי (הם לא מקבלים תן ביס) נרשם פלאפל אבי.

בשעה שהגענו, משהו כמו רבע לאחת, כבר חלק מהסירים היו גמורים. סיר עם עוף כלשהו - גמור. שקשוקה - נגמרה. נשאר קצת קציצות, ושני סוגים של ממולאים - קישואים ופלפלים. בתוספות - אורז או פתיתים.

הממולא שאני הכי אוהב זה כרוב. גם בגלל שהוא מוסיף טעם מאד מעודן למילוי (להבדיל מפלפל שהוא מאד דומיננטי ולפעמים אפילו מפריע בטעם שלו) וגם בגלל שהעלים של הכרוב עוטפים בצורה מושלמת את המילוי כך שכל העסק לא מתפרק. קישואים פעם ראשונה שיצא לי לאכול אותם ממולאים וזה התפרק על הרקע הראשון. אני לא יודע אם ככה זה בדרך כלל עם קישואים או ששם זה היה לא מוצלח, אבל אם זה ישר מתפרק - אז מבחינתי זה לא ממולא. זה כמו לאכול אורז לחוד וקישוא לחוד. כך שבמנה הזו הם נכשלו.

הקציצות היו קציצות.

האורז היה אורז.

השמן היה שמן. תוספת סמויה בערך כמו הפרסומות בתוכניות הבישול.

אם היתה לי תקווה למצוא אוכל מבושל נורמאלי ברמת החייל, אז אפשר לסמן X על המקום הזה ולעבור הלאה. לטעמי הוא לא עובר.
 

Gרר

New member
השלמות לפעם הקודמת

במסעדת יבולים הייתי עד כה הכי הרבה פעמים. למרות שהיא המקום הכי מוצלח לאכול בו גם בשר וגם משהו נורמאלי++ ליד הבשר (גם סלט מושקע וגם ירקות כתוספת), החסרון העיקרי שלהם הוא היעדר גיוון. במנזה, הדוגמא המושלמת שלי למסעדות מהסוג הזה, כל יום יש שתי תוספות שונות של ירקות. כאן הייתי בימים שונים ותמיד התוספת של הירקות היתה בדיוק אותו דבר: קוביות בטטה וחציל בתנור. זה קצת מאכזב שאין בתפריט שלהם תוספות אחרות. גם במנות העיקריות אין מספיק גיוון בשביל להפוך את המקום למשהו יום יומי מבחינתי. אבל עדין זו האופציה הכי טובה שפגשתי שם.

ברלוסקוני המקום עם השם הכי תלוש בכל רמת החייל. הייתי פעם נוספת. הפעם אכלתי שם כבדים שבדרך כלל מוגשים על פירה וביקשתי להחליף לאורז "אסייתי" במרכאות כי קצת גזר וירקות חתוכים באורז עדין לא הופכים אותו לאסייתי. הכבדים היו עשויים מעבר לאיך שאני אוהב ופעם הבאה אני אבקש במויחד לעשות אותם פחות. הם הגיעו עם בצל מושחם ויחד עם האורז היו מנה נחמדה. לראשונה לקחתי שוב את הסלט שלהם. פעם נוספת שהתרשמתי מהטריות והנחמדות שלו כסלט של מלפפון עגבניה. רק תיקון טעות מהפעם הקודמת - הסגול שם לא היתה צנונית אלא בצל סגול. פאדיחה לי.
 

Gרר

New member
אז אם לעשות דירוג ביניים של הממצאים עד כה

מסעדות ליום יום פלוס מינוס
- יבולים: הכי מוצלחת אבל היה נחמד אם היה שם יותר מגוון.
- ליב: הרבה פחות מוצלחת אבל בשביל הגיוון
לטעמי זה מעט מדי לקטגוריה הזאת.

מסעדות לפעם בשבוע
- ברלוסקוני: למרות השם הבעייתי נרשמה אצלי כמקום לא רע בכלל.
- פטרוזיליה: נחמד בתור ארוחת שיפודים משודרגת שעם בחירה נכונה אפשר לצאת ממנה יחסית מאוזן
- זויפער: כאמור לא ברור אם פעיל עדין בצהרים. גם אם כן, זו האופציה הפחות מוצלחת בקטגוריה הזאת.

מסעדות לפעם ב...
- בוצ'רי זה ברילוצ'ה: לא מסעיר אבל סביר ואווירה נחמדה.
- שגב אקספרס: לא אוהב אותה בגלל האוירה וה-VFM אבל אם יגיע פעם אורח שיזמין ויממן אז יש שם כמה מנות טובות.

מקומות שמומלץ להמנע מהן
- רסטו בר בעתידים: תחתית החבית של מסעדות בסיגנון הזה. במידה ואין ברירה - דורש בחירה מאד זהירה של ה"מנות".
- פאני/פלאפל אבי: כמקום לאוכל מבושל - לא עובר מבחינתי.
 

Gרר

New member
הם מקבלים תן ביס?

אם כן אני מוכן לבדוק למרות שראיתי כאן רק מגה עדן מרקט, לא טיב טעם.
 

bruno01

New member
לא יודע לגבי התן ביס, אבל הסניף ממש קרוב

אליכם. הוא נמצא ממש מול התחנת דלק לפני הכניסה לעתידים.

זה אחלה סניף, מאוד מרווח ונעים, עם אחלה חווית קניה (חוץ מהמחירים כמובן).
 

passioneta

New member
האמת היא שפיצה עם בייקון + 100 גרם סלמון נא

+ ירק ו\או פרי כלשהו נשמע לי כמו ארוחת צהרים מושלמת (למעט ענין התן ביס)
 
למעלה