רמת גן

• פותח הנושא NoaHK
  • פורסם בתאריך

NoaHK

New member
רמת גן

מקווה שיש פה כמה רמת-גנים (או לשעבר) שיוכלו לסייע לי בהחלטה.

אנחנו זוג ירושלמי שעובר לרמת גן בגלל עבודה. חשבנו על רמת גן כי העבודה היא באזור הבורסה ואנחנו לא רוצים לשלם מחירים תל-אביביים.
מצאנו דירה שעשויה להתאים ברחוב הרוא"ה, זאת דירה של מישהו מהמשפחה ומציעים לנו אותה לשנה בחינם.
כמובן שדירה בלי שכירות זה החלום, אבל רציתי לדעת מה אתם חושבים על המיקום? אנחנו (כרגע) בלי רכב. האם זה אזור שמרושת טוב בתחב"צ? ראיתי שיש 2 קווים (60 ו-61) לרכבת מרכז,
שזה טוב כי אני צריכה להיות בירושלים פעמיים בשבוע. האם הקווים האלה מהירים? תדירות טובה?
מה בנוגע להגעה למרכז תל אביב - דיזנגוף, המלך ג'ורג', אלנבי וכאלה?
חוץ מאוטובוסים, האם יש קווי שירות שמגיעים לאזור הזה ברמת גן שאפשר לקחת בשבת/מאוחר בלילה?

ואיך האזור מבחינת סופר/מכולת/ירקנייה/ טמבוריה וכל שאר הדברים שחיוניים לחיים תקינים?

תודה מראש!

לליתות16

New member
רחוב הרואה בר"ג, הוא הרחוב הכי ארוך בארץ !!

התחלה ( ליד כיכר ביאליק) ונגמר באלוף שדה..
באיזה חלק?

אם בהתחלה, מיקום מצוין, קרוב לכם להכל, מבחינת קניות. ( מאוד קרוב לביאליק והרצל, שיש שם באמת הכל )
ולא רחוק, זה רחוב זבוטינסקי, שיש בו תחבורה לכל מקום.

ככל שהמספרים עולים,
הרחוב פחות ופחות אטרקטיבי,
מכל בחינה.

אבל שנה שכירות מתנה,
זה ממש לא הולך ברגל..

שיהיה בהצלחה.

olli3

New member
מנהל
הרחוב הארוך בישראל הוא בחיפה - 22 קילומטרים.

מדובר ברחוב ההסתדרות.

אם נסתכל במרכז, אז גם נמיר ובגין עוקפים את הרואה. אפילו בבאר שבע יש את רגר וטוביהו שעוקפים את הרואה.

אני יודע שזה נאמר על מנת לתאר את הרואה כרחוב ממש ארוך, אבל 22 קילומטרים של רחוב בחיפה - לא הולך ברגל :)

לא נשאר לי הרבה להוסיף על דברי ליליתות

בגדול אם מציעים לכם שכירות בחינם נראה לי שאין שום סיבה לא ללכת על זה. לגבי תחבורה ציבורית - לא משנה באיזה חלק של הרא"ה מדובר, תחבורה נוחה לבורסה ולת"א יש. בסופ"שים פחות כי מוניות השירות עוברות בר"ג רק בציר ז'בוטינסקי, אבל זה לא צריך להיות שיקול לדעתי.

מבחינת מכולת/סופרים/ירקנייה וכו' - בכל האזורים השונים יש בקרבת הליכה, למרות שהייתי ממליצה לכם לעשות קניות מרוכזות בבני ברק או ברמי לוי/אושר עד/שופרסל דיל ולא בסופרים השכונתיים הלא ממש זולים.

בתור רמתגנית לשעבר

רמת גן זאת עיר שקרובה להכל , ויש בה הכל..
נותנים לכם דירה בחינם , תקחו אל תחשבו על דברים אחרים ועוד ברמת גן...ואו , תגורו בחור ברמת גן , עדיין זה יהיה לכם קרוב להכלֱ

im mitzi

New member
הרואה פינת שדרות ירושלים

כאחת שגרה בשדרות ירושלים כבר 6 שנים אני חושבת שזה איזור מעולה.
מבחינת תחבורה ציבורית, קו 60 מאוד נוח ומהיר לרכבת מרכז, קו 63 משדרות ירושלים (הליכה קצרה) מגיע לדיזניגוף סנטר.
אין קווי שירות באיזור, אבל יש קווי לילה.

בשדרות ירושלים יש באמת הכל, מכולת קרובה, סופר בפינת שדרות ירושלים ובן גוריון שזה מרחק של 5-10 דקות הליכה וגם במרום נווה שזה גם 5-10 דקות הליכה בכיוון השני.
טמבוריה כמעט בכל פינה, ירקנים יש המון על שדרות ירושלים.

ואגב אני לא חושבת שהרואה הוא הכי ארוך בארץ, נראה לי שז'בוטינסקי זוכה בתואר כרחוב שמתפרש על 4 ערים (מתחיל בפתח תקווה ומגיע עד תל אביב)

לליתות16

New member
הרואה עדיין הכי ארוך בארץ..

זבוטינסקי בת"א , זה רחוב בפני עצמו
ברמת גן , שוב פעם רחוב בפני עצמו.
בבני ברק , שוב פעם..רח בפני עצמו.
כל אחד שייך לרשות מקומית אחרת
ובהתאם גם המיספור של הבתים..

זו טעות שגרמה הרבה צעידות לאנשים שלא ידעו.

im mitzi

New member
זה שהוא מחליף מספרים ורשויות

לא אומר שהוא לא אותו רחוב, אין בו פניות ויש לו את אותו שם, פשוט בשביל לא לבלבל אנשים מחליפים את המיספור.

בכל מקרה שתינו טעינו:
הרחוב הארוך ביותר - רחוב ההסתדרות בחיפה (22 ק"מ). במקום השני מנחם בגין בירושלים (15.6 ק"מ) ובשלישי דרך עכו-חיפה בקריית ביאליק (11 ק"מ).
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2900104,00.html
מופיע בנקודות למטה

לליתות16

New member
תקראי שוב את השרשור..
. זבוטינסקי , מסתבר ,

אפילו לא ברשימה של 3 הארוכים..

SleeplessBeauty

New member
לקחת בלי לחשוב פעמיים!

כמו שכולם אמרו - מיקום מעולה, שנה חינם - מה יש להתלבט בכלל? הלוואי עלי

אגב, גם אם יש צורך להחליף קווים בתוך רמת גן - זה עניין של דקות, ככה ששווה לך לבדוק גם שילובי קווים לכל מקום שאת צריכה.

וגם אם יהיה צורך לקחת ספיישל מדי פעם

זה עדיין לא מתקרב לעלות של שכ"ד ריאלי בת"א וגם לא בר"ג.

NoaHK

New member
תודה לכולם על התגובות

אז בבדיקה מדוקדקת יותר, מדובר בהרוא"ה פינת האלוף נחמיה תמרי. זה מאוד קרוב לשדרות ירושלים, לפי גוגל-מפות.

למי מכם שגר ברמת-גן או גבעתיים: האם באמת ניתן להסתדר בלי רכב?
אני גרתי כל החיים במרכז ירושלים, כך שמעולם לא באמת נזקקתי לרכב בשביל עבודה/לימודים/יציאות. כל מה שלא היה קרוב מספיק יחסית נוח בתחב"צ.

לכמה מכם שגרים באזורים האלה יש רכב?

לדעתי אין צורך ברכב

אני נטולת רכב מבחירה כי באמת שאני לא רואה סיבה להחזיק אחד כזה - אם אתם עובדים בגוש דן זה באמת מיותר. התחבורה הציבורית באזור הזה דיי סבבה וגם אם תצטרכו לקחת ספיישל פעם ב... זה יהיה יותר משתלם מלהחזיק רכב.

ebi83

New member
בתח"צ אפשר להגיע די מהר לכל מקום משם..

מצטרף למרצי מעליי, זה אזור יחסית מרכזי או במרחק אוטובוס אחד מאזורים מרכזיים יותר.

SleeplessBeauty

New member
לא רק שלא צריך, לא כדאי

חניה שם באיזור זה מכה.
בהחלט עדיף בתחבורה ציבורית שהיא מאוד נוחה באיזור הזה.

אני גרה לא רחוק משם

ואני מסתדרת בלי רכב (גם עובדת ולומדת במרכז ת"א) ועושה קניות במכולת השכונתית. התדירות של האוטובוסים די גבוהה.
מבחינת איזור, זה איזור טוב לדעתי ויש המון מרכזי קניות לאורך הרחוב.

למעלה