רמת גן 08/02/2007 - לתת..את הנשמה..
תחזיקו חזק, זה הולך להיות ארוך... ביום 08/02/2007 שוב הוכיח עמיר בניון, לכל אלו שממש לא צריכים שיוכיח להם דבר, כי עמיר בניון זה הרבה מעבר לשיר "מזל" (נו מה, נכנעתי מלנסות ולהסביר לכל הטועים ששם השיר הוא ניצחת איתי הכל, "מזל", הם אומרים, הרבה יותר קליט...). מלווה בשישה נגנים מאוד כשרוניים (נכון, אני לא אובייקטיבי), ועל במה עשירה בהרבה מזו השייכת לסבב הקודם, עלה עמיר בניון ופתח בשיר "שיגרה", כמה מקרי, נכון? רמז עבה יותר לחיים שלפני ה"פרישה" ועבה עוד יותר לגבי מה עבר עליו בכל השנתיים האלו שישבנו וחיכינו לו, כמו ילדים שמחכים שאבא שלהם יאסןף אותם מהגן... עמיר נתן את הכל והקול, ובחן ובצניעות שמאפיינים אותו, שיתף את הקהל בחוויה הווקאלית העונה לשם: "הכל עד לכאן", אלבומו החמישי, הטוב והאיכותי ביותר מבין כל אלבומיו (וזו דעתי בלבד). בחירת השירים היא ללא ספק עבודה קשה, כל זמר בעל רקורד של חמישה אלבומים היה מתקשה לבחור שירים שירצו מאות אנשים מידי שבוע; על אחת כמה וכמה אם אותו זמר הוא גם כותב ומלחין את השירים, שאז העבודה קשה כפליים, כי לכל שיר יש משמעות, יש נקודת ציון בחייו של בניון וכי איך הוא יעדיף שיר זה על פני שיר אחר?? (מה גם שלעמיר בניון יש את עופר אהרוני בקהלׁשדואג למסטל אותי בכל הופעה ובנוסף מנהל מו"מ עם עמיר באמצא ההופעה, וכולנו נהנים מזה!!). אז נכון, גם אני הופתעתי שעמיר לא שר את "שלכת", "געגועיחם לדמיון", "רק את" ועוד רבים וטובים אחרים. אבל מדוע בעצם? במה "עיניה" או "בת מלך" או "כמעט" פחות טובים מהשירים האלו? העובדה שהם מושמעים פחות בגלגל"צ?? גבירותי ורבותי נכבדים ונכבדות - לצאת מהבועה ולהיות מוכנים לקבל את המופת שביצירותיו של עמיר בניון, האלבום החמישי הוא התעלות, בכל מובן. לכל אלה שעדיין לא הספיקו להיות בהופעה - לרוץ אבל לרוץ ולקנות כרטיסים... ועכשיו משהו מעט אישי, כאחד שהיה בהמון הופעות, הן בסבב הזה והן בסבבים קודמים, קשה להתעלם מהחיוך שהתרחב על פניו של בניון דווקא בסיבוב ההופעות האחרון. עמיר צוחק יותר, מחייך יותר, משתף פעולה עם הקהל, מצחיק את הקהל ונותן הרגשה של "התוועדות" יותר מאשר הופעה באולם תיאטרון מכובד ופלצני. אני מאחל לך מכל ליבי ,אדון עמיר בניון, שהחיוך הזה יגדל ויתרחב עוד הרבה ושתתן לנו עוד המון שנים של נחת, נחת כמו זו ששרתה עלינו ברמת גן שלשום, באשקלון לפני שבוע, והרשימה עוד ארוכה. יישר כח! שבוע טוב, אוהבי עמיר בניון בארץ ובתפוצות,