הסבר על בעית רמת אמיר
לפני שנתיים נודע במיקרה לחברי מועצת קדימה-צורן, שראש המועצה - מר גולברי עם מהנדס המועצה וחלק מהיזמים הכינו תוכניות להקמת תשתיות לרמת-אמיר ללא כל התיעצות ודיון במועצה. ראש המועצה ומהנדס המועצה הלכו לועדת תיכנון ובניה "שרונים" (לפני כשנתיים), לאשר את התוכניות לתשתיות רמת-אמיר. בישיבת מועצה (לפני שנתיים), כשזה נודע, נשאל ראש המועצה לפני כל חברי המועצה ותושבים שבאו לישיבה, האם אתה ומהנדס המועצה פניתם לשרונים לאשר את התוכניות - ותשובתו של גולברי - "לא", אך צמוד אליו ישב מהנדס המועצה - חנן טיטו, וגם הוא נשאל, אך תשובתו "כן" לאותה שאלה, כשנשאל גולברי בפעם השניה לאחר ה-"כן" של מהנדס המועצה, ענה שוב גולברי "לא". אני וחברי למועצה, הודענו שאנו לא מוכנים לקדם דבר וחצי דבר ברמת אמיר, עד שלא נראה ונבין את הנעשה ללא שיתוף המועצה, ונהיה משוכנעים שאין גרעונות מצד אחד, ומצד שני שהתוכניות טובות לקדימה-צורן. המידע שהועבר אל חברי המועצה, ע"פ מסמכים שהוצגו במועצה זה שעלות הקמת תשתיות לרמת-אמיר 80 מליון ש"ח, וההכנסות על פי היטלי הפיתוח לפני שנתיים בהם ראש המועצה רץ לאשר בשרונים 40 מליון ש"ח. במילים פשוטות - ראש המועצה - מר גולברי, יזם, קידם, פרויקט גרעוני של 40 מליון ש"ח ללא ידיעת חברי מועצת קדימה-צורן. אני וחברי למועצה - התנגדנו, עצרנו, באופן דמוקרטי את ההרס והנזק העצום שהיה יכול להיגרם לישוב. אני גאה שהתנגדתי, ובכך מנעתי גרעון של 40 מליון ש:ח בקופת המועצה. בנוסף, אנו חברי המועצה, דרשנו, ביקשנו, לקדם מתחילת הקדנציה (לפני כ-4 שנים) חוקי עזר חדשים. לקח לראש המועצה כמעט 5 שנים לבוא למועצה עם רק 3 חוקי עזר להיטלי פיתוח. ד"א, לפני מספר חודשים, שהוצגו 3 ההיטלים, כל חברי המועצה היו מוכנים לאשר 2 חוקים, ולמנוע אי הכנסות בחודשים אלה, אך ראש המועצה התנגד לאשר אותם. השבוע, אישרנו ברב גדול את 3 חוקי העזר, לאחר שקיבלנו דברי הסבר מפורטים מכל אנשי המקצוע והיועצים. אני כראש מועצה, מתכונן לקדם ולבנות את רמת אמיר כפרויקט מוביל, לשבת עם התושבים, מייד עם הכנסי לתפקיד, על מנת לאפיין ולתכנן את הפארק הירוק של 30 הדונם במרכז רמת-אמיר, את תיכנון מבני הציבור במקום, לודא שאכן יוקם שביל אופניים לאורך הכביש המרכזי מגאולים עד לכניסה לצורן, לתכנן ולצאת למיכרז להקמת מרכז נופש וספורט בכניסה לצורן בחלק הדרומי של רמת-אמיר, עם בריכות שחיה, מגרשי טניס, חדר כושר ועוד הרבה דברים יפים. בנושא התחבורה- מהיום הראשון, אפעל להקמת כביש 562 מערבית לרמת-אמיר מיער קדימה לכביש גאולים פרדסיה והלאה לכביש 57 (מזרח כפר יונה) יש עוד נושאים חשובים, אתם מוזמנים לבוא לשמוע בחוגי הבית שלי. מיקי אקרמן מתמודד לראשות המועצה קדימה-צורן טלפון נייד : 4782960 - 052