רמקולים במכונית

• פותח הנושא q1il
  • פורסם בתאריך

q1il

New member
רמקולים במכונית

לפי מה ששמעתי אם מחברים + ל - ברמקולים זה הורס אותם קניתי מכונית משומשת ובא הכנה לרמקולים איך אני יכול לדעת מה החוט של ה + ומה החוט של ה -

רונןz

New member
פיתרון

מחברים בטריה לפלוס ולמינוס אם הרמקול יוצא החוצה חיברת נכון אם לא אז הפוך.

itzik93

New member
לפי דעתי הוא התכוון לחוטים ולא ל...

חיבור ברמקול (על הרמקולים בד"כ מוטבע "+" ו "-" ליד כל חיבור). הבעיה היא בחוטים המקוריים של הרכב (כל אחד בצבע אחר והשד יודע מי זה הפלוס ומי המינוס) ואיך חיברו אותם ליחידת הראש... במקרה שלך, אפשר לחבר את הרמקולים באקראי - ואז להוציא את יחידה הראש, לנתק את החוטים שמגיעים לרמקולים (בצבעים השונים והמשונים שלהם) ולחבר בטריה קטנה מאוד (כמו של שלט אזעקה לרכב) ולעשות כמו שרונןZ אמר, אם הרמקול יוא החוצה, חיברת נכון, אם לא, להפוך את סדר החוטים. לאחר איתור הפלוס/מינוס בחוטים בסמוך ליחידת הראש, מחברים חזרה את החוטים בסדר הנכון. איציק

© DrorZi

New member
רונן ואיציק, שאלה לי

נכון שאני מבין קצת במערכות לרכב, וגם אני מכיר את השיטה של +/- בטריה, אבל אני גם הנדסאי אלקטרוניקה ואני אציד את הבעיה אחרת (כי אני לא הצלחתי להוכיח שזה משנה משהו) מוזיקה זה חשמל AC מורכב מגלים בתדר 20HZ-20KHZ המוסיקה נעה סביב ה 0 הרמקול בנוי כך שמתח מתחת ל 0 יגרום לו לרדת ומעל ל 0 לעלות ומיכיוון שהגלים נמצאים משני צידי ה 0 (עד כדי זהות) מה זה משנה איך מחברים אותם
זה כמו לשאול איך לחבר מכשיר חשמל בבית שיש לו תקע של שתי מחברים, מי אמר שזה ככה ולא הפוך (הרי אפשר בשתי דרכים) התשובה כמובן רשומה פה, זה זרם חילופין (AC) הנעה כל הזמן לשני הכיוונים (בתדר 50HZ) ולמעשה לא משנה מאיזה כיוון הוא יגיע לאותו מכשיר כי אין לו כיוון. (בניגו לשקע שמשם החשמל יוצא מצד ימין והוא החור המסוכן) מה שכן משנה זה שכל הרמקולים היורדים מתחת ל 200HZ יהיה באותה קוטביות, במיוחד אם אלה משתמשים באותה תיבה (דוגמא : רמקולים על מדף אחורי) כי הם צריכים לתת אותה פאזה לאוויר יחד, כל מי שחיבר שני רמקולים הפוך אחד לשני גילה ירידה חדה בעוצמת התדרים הנמוכים. אני מזמין אותכם פעם הבאה שאתם מתקינים מערכת להפוך את כל ה 4 ולראות כי אין שינוי יש מישהו שיסתור אותי
דרור זי, עייף עייף אבל עדיין פה.

itzik93

New member
אז שאלה אחרת.... והשערה שלי.

קודם כל, שאלה בסיסית: למה יש פלוס מינוס ברמקולים ? ולמה ת-מ-י-ד מציינים שקיימת חשיבות לפלוס מינוס ברמקולים ולא להתבלבל בעת החיבור ? דבר שני - ניסיתי בעבר לחבר אמפרמטר ליציאה של רדיוטייפ, בזמן שהבאסים עולים (והפלוס מחובר לפלוס כמו שצריך) המחט עולה מעט (כמו שצריך), אם הופכים את החיבור, בזמן שיש באסים המחט יורדת - מה שמסביר שיש כאן משהו עם מעט אופי של חשמל DC ולא AC נטו. השערה שלי: ייתכן ובתדר זה עובר הרבה זרם שכן משנה משהו - ואם אדייק, אני חושב שייתכן והרמקולים מתוכננים למהלך גדול יותר של תנועת ה WOOFER כאשר הוא "דוחף" כלפי מעלה ולכן קיימת חשיבות בחיבור נכון של פלוס/מינוס. איציק

© DrorZi

New member
יכול להיות, לא הגיוני

את כל ההשערות האלה אני יכול להעלות לבד (וגם חשבתי עליהם) אבל הן השערות... אני אדם מאוד אמפירי ואני רוצה משהו מדוייק... לגבי מדידה עם אמפרמטר גם היא לא מדוייקת, צריך לקחת סקופ בעל יכולת הקלטה ולנתח ויזואלית (הםםםם מי יכול להשיג סקופ ?) לגבי לחבר קוטביות נכונה זה כדי שכולם ידחפו וימשכו יחד, מההגיון שהוסבר קודם נעשה ניסוי שלי, הוחלפו כל ה 4 ולא קרה כלום, שום שינוי באיכות השמע ושום כלום... עכשיו אני מחפש הסבר מלומד (מאוד) על העניין.
דרור זי, לא אוהב שאומרים לו "ככה"

itzik93

New member
השערות...

תראה, השוני מבחינת חיבורים (פלוס/מינוס) בצורה הפוכה יכול להשתנות מרמקול לרמקול ולכן מה שאתה בדקת על הרמקולים שלך לא משקף את התוצאות ברמקולים אחרים (מחברה אחרת וסוג אחר). בכל מקרה, אם בידך הסבר מדוייק למה שהולך כאן, אני אשמח לקרוא ולהשכיל במדוייק. איציק - הולך לחפש מעט חומר ברשת על רמקולים

itzik93

New member
חיפשתי ומצאתי קצת נתונים:

לאחר שיטוט קל ברשת (באתר HOW STUFF WORKS) ניתן להבין ש(כמו שאמרת)הרקמול אכן מקבל חשמל AC - לצורך הדיוק מוזכר שם שהמגבר (גם פנימי "רגיל" של רדיוטייפ/רדיו-דיסק) הוא זה שמוציא צליל AC - הרמקול, אם כך, הוא ככל הנראה DC - מה שלא בדיוק מונע ממנו לעבוד ב AC. ההסבר שלהם עושה רושם שה"סבב החיובי" של הזרם הוא זה שמניע את הרמקול החוצה וה"סבב השלילי" הוא זה שמחזיר אותו חזרה בזריזות (בנוסף למגנט עצמו ולטבעת התחתונה שדואגת להחזיר את ה CONE למקומו). לפי דעתי, הרמקול מתוכנן לתת באסים (מבחינת גמישות החומרים והבניה שלו) לכיוון החוצה (מעלה) - לכן, סביר להניח שבעוצמה נמוכה עד רגילה לא יהיו הבדלים (אם החיבור הפוך) ורק בעוצמות גבוהות כן יהיו (מה שנקרא למתוח את הרמקול לקצה הגבול שלו). כמו שאמרתי קודם, סביר להניח שזה מושפע מתיכנון הרמקול ע"י היצרן, וזה משתנה בין יצרן ליצרן. לצערי הרב במאמרים אלו לא התייחסו לחשיבות הפלוס/מינוס ברצינות רבה במיוחד (ולא אמרו למה חשוב לחבר פלוס לפלוס ומינוס למינוס) אשמח לקרוא את דעתך בנושא איציק

גרמי

New member
לתת באסים החוצה?

אז בשביל מה יש תיבת תהודה? לא כדי לקלוט באסים ש"מוכנסים פנימה" ולהדהד אותם לעוצמה גבוהה יותר?

itzik93

New member
תגובה לג´רמי

שאלה טובה - אך כמו ששיערתי, יכול להיות שטווח התזוזה הפיזי של ה CONE ברמקול הוא יותר ארוך לכוון מעלה (החוצה) מאשר מטה (לכיוון המגנט). הבאסים, כמו צלילים אחרים, מורכבים מרצף של ויבראציות-CONE קדימה ואחורה - ולא מתזוזה בודדת של ה CONE לכיוון אחד וזהו . בכל מקרה, אני ימשיך לבדוק את זה
עד לקבלת נתונים חד משמעיים. איציק

© DrorZi

New member
להפך, זה שהם לא התיחסו כי זה לא חשו

ב ניקח באס נקי, תדר 40 הרץ מכיוון שהצגתי אתו כגל AC סביב ה 0 (ועוד סינוס תהור במקרה המתואר) הפיק השלילי והחיובי שלו זהים (נניח פיק של פלוס חמש ומינוס 5) וגם התזוזה של הממברנה צריכה להיות זהה פנימה והחוצה (1 ס"מ לכל כיוון לצורך הדוגמא). אם נחבר הפוך +/- נהפוך פאזה אבל עדין נקבל פיק חיובי ופיק שלילי של 5V ותזוזה של 1 ס"מ לכל כיוון. אין צליל בעולם שנגמר אחרי חצי מופע. ואין התחייבות שצליל יגמר דווקא אחרי המופע השלילי או החיובי שלו תמיד ןלכן זה כלכך מציק לי כי עדין כמו שאתה רואה ההסברים שאני נותן די משכנעים אבל אלו הסברים שלי שנסמכים על הידע וההבנה שלי ולכן דורשים חיזוק או שלילה ממישהו עם יותר ידע. (כנראה הרבה יותר ידע)
דרור זי, עדין מאמין שאין הבדלים.

teen17

New member
תיקון לדרור טהור ולא תהור....

גל, שמח לגלות טעויות של אחרים ולידע אותם.

© DrorZi

New member
../images/Emo32.gif לא חוכמה

אני תמיד אומר שחיסרון שלי זה שאין לי כח לעשות הגהה להודעות שלי. אני מודע לתאויוט שלי ואני מוצא אותן לבד.... אבל אחרי שלחצי "שלח" אפשר למצוא שגיעוט אצלי כמעט בכל הודעה. אני תקווה כי דבר זה אינו מוריד מערכי וכי הוא מתקבל בהבנה אי לכך אני גם מבין שגיעות של גולשים אחרים ולא מתקנם (ולא אין לי אפשרות להכנס לתוכן הודעה כדי לשנות אותן)
דרור זי, אבריט שפה כשה

למעלה