רמי

lironetedgi1

New member
לא הוא לא צודק....

כנראה לא הבנתי נכון את התכנית אימונים שהוא רשם ושיתחיל להתנהג כמו גבר ולא ישר לתקוף כמו נקבה!!

sowhatt

New member
רמי

בן 18 מתאמן בערך 9 חודשים. נשארו לי חודשיים לפני גיוס, המטרה שלי עכשיו להעלות כמה שיותר מסת שריר בחודשיים האלו. עד עכשיו עבדתי ב"ניפוח קלאסי", משקל קבוע מספר חזרות קבוע [12 חזרות בדרך כלל], ובחלק מהתרגילים בסט האחרון העלתי משקל. 3 סטים 12 חזרות. +סט אחרון עם יותר משקל , 10-12 חזרות. על איזה תוכנית אתה ממליץ לי, וכמה סטים לקבוצת שרירים קטנה/גדולה לניפוח מקסימלי בזמן שנשאר?

sowhatt

New member
ועוד משהו

חשוב לי ניפוח שרירים וסיבולת לב ריאה, ולאו דווקא הורדה במסת שומן. אז מה דעתך על אימון משקולות AB [ללא תרגילי רגליים] וריצה ככה: יום א - אימון A יום ב - ריצה 30 דקות יום ג - אימון B יום ד - ריצה 30 דקות יום ה - אימון A יום ו - ריצה 30 דקות יום ש - אימון B

lironetedgi1

New member
לא טוב

הפרש יותר מידי גדול בין אימון לאימון ככה אתה לא תעלה במסת השריר....מקסימום צריך להתאמן יום כן יום לא

sowhatt

New member
אחי, לא ביקשתי את דעתך, ואני מבין

קצת יותר ממך , אתה הצטרפת לפורום לא מזמן, ואתה גם לא איזה בוגר שיש לך עצות מועילות. שאלתי את רמי ואני רוצה תשובה מרמי [או מאלי , או מישהו אחר שיודע ומבין על מה הוא מדבר!. אני לא צריך עצות מילד קטן שחושב שבגלל שהוא עובד חודש עם משקולות הוא יודע את תורת הכושר.

spoild

New member
השאלה היא למה דווקא ניפוח

תחשוב על זה כך, שתתגייס, יהיה לך מאוד קשה לשמור על תזונה נכונה ואימונים (אפילו אם תיהיה בבית כל יום, החודש חודשיים הראשונים יהיו קשים). ויש סיכוי גבוה שכל "הנפח" שהשגת פשוט יעלם (כמו אצל רבים אחרים). לפי דעתי, וזאת דעתי בלבד (אל תכעס), עדיף יהיה לעבוד על כוח, כוח מתפרץ,אני בטוח שהוא יהיה שימושי יותר בזמן השירות. בנוסף אתה יכול לעבוד על סבולת מה שיכול לעזור גם כן בשירות. בהצלחה! וגיוס מוצלח

sowhatt

New member
זה כל הרעיון. להשיג כמה שיותר נפח

לקראת גיוס, מהחשש הזה. יש הרבה ריצות, מסעות, ותיזוזים רוב העבודה תהיה סיבולת ותשרוף מסת שריר [ויהיה פחות אוכל...], ובגלל זה אני רוצה להשיג מסת שריר ונפח כמה שיותר לפני הצבא... על הסיבולת זה בדיוק מה ששאלתי בשאלה, רק שאף אחד כמעט לא מתייחס לשאלה שלי.... מתייחסים לדברים מסביב שלא חשובים לי.

spoild

New member
טוב...

ד"א התוכנית שכתבת למעלה, טובה ואין איתה בעיה, אין לי מושג למה ההוא למעלה כתב שהיא לא טובה ומה הקטע שלו. אם היית עובד כמו שהוא הציע, זה היה גומר אותך פסיכולוגת ופיזית (בהשראה שאתה עובד בצורה אינטנסיבית ואיכותית). בהצלחה, וגיוס מוצלח.

sowhatt

New member
אז אני אומר לך מדוע

בגלל שהוא לא מבין על מה הוא מדבר..., הוא בסך הכל ילד בן 16 שמתאמן זמן קצר מאוד, הוא נותן עצות כ"כ שגויות להרבה אנשים פה, אין לו מושג מה ההשפעות של כל דבר על הגוף..., אני כבר אמרתי לו להפסיק לתת לאנשים עצות עפ"י מה שהוא חושב ועפ"י דעתו, כי הן עצות לא נכונות בכלל... כל מה שרציתי לדעת ב"תוכנית" שרשמתי, האם היא בסדר לשיפור סיבולת לב-ריאה ולהעלאת מסת שריר ושמירת המסה הקיימת. [בהנחה שהורדה במסת שומן לא חשובה לי, אלא רק סיבולת לב ריאה וניפוח...], בשביל המטרות שלי אני חושב שהתוכנית בסדר גמור, פשוט רציתי להתייעץ עם רמי.

sowhatt

New member
כי זו הפעם הלפחות שמינית

שהוא סתם זורק עצות שגויות!, והוא כבר מכיר אותי וכבר הערתי לו על זה, ואני ממש לא צריך עצות ממנו..., תראה איזה הערה הוא זרק סתם ככה, למה הוא אומר את זה? הוא יודע מה התוצאות וההשפעות של מה שהוא אמר?! הוא מבין בכלל בכושר ובאימונים בחדר כושר כדי להציע כאלה הצעות!? אם לא הייתי מבין יותר והייתי חדש בפורום והוא היה זורק לי את הצעות שלו והייתי עושה מה שהוא אומר, המצב שלי היה גרוע ביותר...!

סער פ

New member
טוב מאד

אני עובד בצורה מאד דומה. אימוני AB משולב עם ארבע ריצות בשבוע (כולל ריצות ארוכות).השילוב עובד טוב מאד, שיפור משמעותי ביכולת האירובית ללא איבוד מסת שריר. עוד דבר חשוב הקפד על תזונה נכונה והכנס יותר פחחמות לתפריט במיוחד לפני ריצות ארוכות כדי שהגוף יצרוך כמה שפחות חומצות אמיניות מסוג BCAA במהלך הפעילות או שלב חומצות אמיניות אלה בתור תוסף תוך כדי פעילות. למרות זאת הייתי מציע לשנות מעט את אימוני הריצה לפני גיוס אולם זה כבר נושא אחר.

כנס שניה

לא טוב לך מה שאמרו לך , בעיה שלך ! תפנים לעצמך ותתנהג כבוגר . לא היית חייב להגיב למה שהוא אמר

sowhatt

New member
למה אתה מתכוון

בשינוי אימוני הריצה? להגדיל מרחק/זמן? תפרט

למעלה