רמי....

• פותח הנושא GHSI
  • פורסם בתאריך

GHSI

New member
רמי....

פעם אמרת פה שצריך לפחות 2 אימוני אירובי בשבוע... אני מתאמן 5 פעמים בשבוע א´-ה´,השאלה שלי היא האם לרוץ אחרי האימון(כ25 דקות חצי שעה)או לאכול משהו(אבקת חלבון מי גבינה ואז לצאת לרוץ...? המטרה כמובן היא היפורטרפייה ואני די מפחד שאחרי אימון(האימון שלי נמשך כ60 דקות)נאי יאבד מסת שריר שכה חשובה לי בריצה....

spoild

New member
שתי אפשרויות

אני לא רמי אבל הנושא הטריד אותי גם כן ולכן ביררתי עליו מידע. אם המטרה שלך היא להעלות מסה, עדיף לעשות את האימון האירובי אחרי שאתה לוקח את אבקת החלבון, מומלץ לחכות לפחות 10 דקות מתום הארוחה עד לתחילת הפעילות האירובית, על מנת למנוע "תקלות" במערכת העיכול. הסיבה למה - אחרי האימון רמות הקורטיזול בדם עולות (הורמון מפרק שריר) ביוחד אחרי אימון אינטנסיבי שנמשך זמן ממושך, פעילות אירובית במצב זה יכולה לפגוע בסיכוייך לגדול. אפשרות נוספת היא להפריד את האימון האירובי לחלוטין מהאימון האנאירובי, הכוונה לחכות כמה שעות בינהם. הסיבה העקרית למה בד"כ מחברים את שני האימונים היא: לאחר אימון המשקולות, רמות הסוכר והגליקוגן בגוף נמוכות, לכןזאת הזדמנות טובה לפנות למאגרי השומן כמקור אנרגיה ע"י פעילות אירובית - מותאם בד"כ לאלו שרוצים לחטב ולרזות, מפני שהמטרה שלך היא לגדול השיטה הזאת לא הכי טובה בשבלך. בהצלך!

למעלה