רמי שאלה

sowhatt

New member
רמי שאלה

מה טוב בריצה כזו, נגיד 15 דקות, 3 דקות ריצה 14 קמ"ש, 3 דקות ריצה 12 קמ"ש, וכך הלאה...? וכדי לשפר סיבולת לב ריאה, האם כדאי לרוץ כמו שתיארתי או עדיף לרוץ בריצה רצופה וקבועה של 12 קמ"ש? [אם השאלה מופיעה כמה פעמים, סליחה מראש, היתה לי בעיה קטנה...]

טולר

New member
אמממ ../images/Emo8.gif

נראה לי שעדיף לך פירמידה אם כבר. 12 13 14 13 12 למרות שאתה בטח מתכוון בחדר כושר ככה, במסלול, לא עדיף ריצה של 15דקות בחוץ? בשטח, על איזה חול או דשא. יש נוף, יש אוויר, אין מזגן וחדר סגור. באמת שעדיף.
דרך אגב, "טוב" למה...?

ריצה

שוב השאלה עדיף למה ? לשיפור הכושר מומלץ אימון אינטרוולים כלומר: 2 דקות קצב 14, 2 דקות קצב 10, וחוזר חלילה.

sowhatt

New member
נו כתבתי למה...

שאלתי: מה טוב בריצה של 2 דקות עצימות גבוהה 2 דקות עצימות יותר נמוכה, נגיד 2 דקות ריצה 14 קמ"ש 2 דקות ריצה 12 קמ"ש וחוזר חלילה. מה טוב בסוג כזה של ריצה? מה זאת בדיוק השאלה שלי, למה זה טוב? מה זה משפר בעיקר? ושאלתי שאלה נוספת, כדי לשפר סיבולת לב ריאה עדיף לרוץ ככה, או לרוץ ריצה רציפה במהירות אחידה? [ומה זאת אומרת שיפור הכושר? שיפור סיבולת?]

אינטרוולים

סוג כזו של ריצה (2 דקות קצב גבוה, 2 דקות קצב נמוך) ישפר את הכושר שלך יותר מריצה קבועה בקצב בינוני. הרעיון סביב זה נובע מכך ששתי דקות של מאמץ צריכות להיות בעצימות גבוהה כך שאתה תעבוד מעל הסף האינארובי שלך, תנוח וחוזר חלילה. עבודה מעל הסף האינארובי תשפר את סבולת לב וריאה (שיפור כושר) יותר מאשר עבודה מתחת לסף. הרעיון הוא להרחיק את הסף האינארובי כלומר להגיע לדופק גבוה יותר לאורך זמן ובכך נשפר את הסבולת של הלב והריאה ונוכל לרוץ מהר יותר לאורך זמן. שאלות ?

sowhatt

New member
אוקי, אחלה פירוט, עוד שאלה קטנה

האם ריצה של 10-12 דקות, [אינטרוולים] מספיקה כדי לשפר את הכושר, סיבולת לב ריאה?

גבולי

10-12 דקות יהיה גבולי מדי אלא אם תבצע זו בעצימות ממש גבוהה (לא מומלץ). המלצתי היא 30 דקות כולל חימום ושחרור.

למעלה