רמי קוב לילדים

cומcו

New member
רמי קוב לילדים

רק אני חושבת שהוציאו שם יותר מידי חוקים שיש ברמי קוב האמיתי אשר עושים את המשחק למעניין?

דוגמאות
--------
1) אי אפשר לעשות סידרה של אותו מספר בצבעים שונים.
2) לא ניתן להוסיף מספרים לסדרה של השכן.
3) עקב סעיף קודם, גם לא ניתן לגנוב ג'וקר לשכן ולהשתמש בסדרה משלך.

לפחות במשחק

אין שום משטרה שתאכוף עליך חוקים כאלה או אחרים. אבל כמו בחיים, רצוי להסכים על החוקים לפיהם משחקים, לפני תחילת המשחק.

cומcו

New member
נכון, אך מי שכתב את החוקים היה לו הגיון כלשהו

כאשר כתב אותם ואני תוהה מהו?

קישקשתא

New member
אני מניחה

שככל שמגבילים יותר, כך המשחק אמור להיות קשה או מאתגר יותר.

היופי במשחקים כפי שכבר אמרו לך, הוא שאפשר לקבוע חוקים של "עצמנו" או מקובלים אחרים. חשוב להבהיר את החוקים לפני שמתחילים לשחק ואז הכל עובד נהדר. חיים שפיר, ממציא הטאקי שהתארח בפורום חיבב במיוחד שינויים שאנשים מכניסים למשחק וראה בכך משחק חי.

חוקים "נוספים" מקובלים אפשר למצוא בערך רמי של ויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/רמי

הידעתם, רמיקוב זו המצאה ישראלית
http://he.wikipedia.org/wiki/רמיקוב

cומcו

New member
הקישור הראשון שלך לא תקין

תוכל בבקשה לשים אותו שוב?

מהקישור השני שלך השכלתי שילדיה של ממציא הרמיקוב הוא הבעלים של קודקוד.

קישקשתא

New member
זה תוכלי לא תוכל
אצלי הוא נפתח

את יכולה לחפש את הערך "רמי (משחק)" בלי המרכאות בויקיפדיה (לדוגמה ע"י פתיחת הקישור השני וחיפוש בתיבת החיפוש למעלה משמאל).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שלא ניסו להגביל אלא להמעיט בחוקים

לא כדי לאתגר את הילדים אלא כדי לפשט את המשחק.

קישקשתא

New member
יתכן, אני מעולם לא חשבתי שזה משחק לילדים

אני הכרתי אותו כמשחק של קשישות חביבות.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא כתבה בכותרת שהיא מדברת על הגרסה לילדים

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בדיוק; היא כתבה דוגמאות לשוני בחוקים

קישקשתא

New member
איפה כתובים החוקים למבוגרים? כל החוקים הללו

הם גרסאות שונות לרמי שמקובלות במקומות מסויימים ולא מקובלות במקומות אחרים. החלק החשוב היחיד הוא שכולם יסכימו על החוקים לפני שמתחילים לשחק. במשחקים בהם מקובלים חוקים שונים או גרסאות משחק שונות (עולים לי כרגע רק משחקי קלפים - רמי, טאקי, פוקר) מקובל להבהיר מה החוקים לפני שמתחילים לשחק (אלא אם זו קבוצה קבועה שיש לה כבר כללים מוסכמים).
ספציפית ברמי אני מכירה מגבלות נוספות וכללים נוספים שטרם הוזכרו, זה לא אומר שהם רשומים (או לא רשומים) בחוקים שמפורטים באתר הרשמי או בקופסה של הקלפים או הקוביות שרוכשים וזה לא הופך אותם לפחות מקובלים כחוקים שאנשים בוחרים לשחק על פיהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
בדף החוקים שמצורף למשחק, כמובן

רמיקוב הוא המצאה, זה שם רשום, ויש לו חוקים מסוימים (ששונים מעט מרמי, אפשר לקרוא עליהם בערך עליו בוויקיפדיה). אין כל מיני גרסאות, יש גרסה אחת רשמית; אפשר להחליט אם להיצמד אליה או לא, אבל כל השאר הן וריאציות פרטיות כאלה ואחרות.

מדבריה עולה שיש גרסת רמיקוב לילדים שיש בה חוקים קצת אחרים, והיא כתבה בהודעת הפתיחה את ההבדלים בין הגרסה הרגילה לגרסת הילדים (כך הבנתי) וניסתה להבין מדוע שינו את החוקים בגרסת הילדים.

קישקשתא

New member
אני הבנתי שהיא מכירה את גרסת המבוגרים עם

חוקים אחרים ולא שהם נמצאים מולה רשומים. את מניחה שיש גרסה אחת רשמית וגרסה אחת רשמית לילדים. אני חושבת שאין (בין היתר בגלל הערך בויקי שקישרתי אליו).
עם זאת, בעיני אין לזה שום חשיבות, זו בדיוק הנקודה, שאפשר להמציא או לאמץ איזה חוקים שרוצים. האמת שלא נראה לי קריטי מי מאיתנו הבינה נכון

cומcו

New member
החוקים לילדים

ראי כאן ואכן אני מכירה את הגרסה למבוגרים ובקישור השני שצרפת הם רשומים.

למעלה