רמי מרטן XO - פרטים?

MidNight Flame

New member
רמי מרטן XO - פרטים?

מישו יודע לספר לי על הבקבוק היקר הזה? ארץ יצור? ארץ ביקבוק? תהליך יצור? זמן יישון בחבית? למה לעזאזל זה כל כך יקר?! כל מידע נוסף יתקבל בברכה! אני פשוט עומד לקבל בקבוק כזה ורוצה מידע עליו... על הדרך - מישו מוכן להסביר את ההבדלים והקשר בין וויסקי לקוניאק?

Crazy_Bitch

New member
הלו???

ארץ ייצור? מן הסתם, צרפת. אחרי הכל זה קוניאק! תהליך ייצור? כמו כל קוניאק, זיקוק של יין, יישון בחביות, דילול במי מעיין זכים וטהורים עד לרמת האלכוהול הרצויה שלדעתי היא כ-40 אחוזים. זמן יישון? וואלה אני לא זוכרת, אני חושבת ש-x.o זה בין 25 ל-40 שנה ככה... אבל מומחי הקוניאק יענו לך יותר טוב ממני! בכל מקרה, ההבדל בין קוניאק לויסקי הוא ממש לא על רגל אחת. ויסקי לא מייצרים מענבים בכלל, אלא מדגנים (שעורה, שיפון, תירס). את הדגנים מנביטים ומעשנים, מוסיפים מים ומתסיסים, אחר כך מזקקים ושמים בחביות ובלה בלה בלה...

MidNight Flame

New member
מקפיץץץ!!!

אנשים חשוב לי ההסבר על המשקה הזה! מישו גם מוכן לאשר את אחוז האלכוהול?

rustynail

New member
רמי מרטן XO

קוניאק כפי שנאמר הינו זיקוק של יין זיקוק כפול קוניאק אגב הינו ברנדי ממחוז קוניאק שבצרפת (שם שמור ע"ע טקילה) כמו וויסקי גם כאן ישנו מאסטר בלנדר שמערבב חביות על מנת ליצור את הטעם הרצוי xo משמעו החבית הכי צעירה בתערובת 6.5 שנים מדוע קוניאק כל כך יקר... תהליך הייצור: יש ליצור יין ואז יש ליצור ממנו קוניאק ואז מתחיל יישון ארוך ואל לנו לשכוח שקוניאק נחשב למובחר שבין ברנדים בשל האדמות המעולות שעליהן גדלים הכרמים. הקשר לוויסקי - משקה מזוקק, מיושן בחבית ישנו ערבוב חביות,יקררררר ההבדל - שני עולמות שונים,אחד אצילי והשני גס, חומרי גלם שונים ולא לשכוח שותים בסניפטר....ארומות נהדרות(זהירות ממכר)

MidNight Flame

New member
וההבדל בין ברנדי ל'קוניאק הוא?

ועדיין לא ברור מי מה אחוז האלכוהול... אה... ומה כמות השנים שמיושן המשקה הנ"ל?

rustynail

New member
40% לרוב

ברנדי הוא זיקוק של יין(שם כללי) קוניאק הוא זיקוק של יין במחוז קוניאק היישון מתבטא בחבית הכי צעירה בתערובת 6.5 שנים לXO

MEIMIS

New member
אין הבדל... הזיקוק אותו דבר...

פשוט ברנדי הענבים באו לא משנה מאיפה... והקונייאק חייב שהענבים יהיו מאיזור קונייאק שבצרפת קישור לאתר של רמי מרטן לפי מה שהבנתי הקונייאק הזה התיישן כ35 שנה..

כל קוניאק הוא ברנדי, אבל לא להיפך.

כמו שנאמר -- קוניאק הוא סוג של ברנדי. הייחודיות מתבטאת בהרבה מובנים -- קוניאקים חייבים לייצר במחוז קוניאק בצרפת, מענבים מאיזור זה, במזקקות עם מכשור מסוים (הזיקוק הדודי נעשה במזקקה בצורת בצל, יש לזה שם שאני לא זוכר אותו), בחביות מסוג מסוים (למשל -- אין מסמרים בחביות הללו. כל הדבקת לוחות העץ נעשית בלחץ וחום -- זה תהליך של *7* שנים בשביל להיות חבתן שמייצר חביות ליישון קוניאק) בתהליך מסוים. העניין עובר ביקורת מאד קפדנית על מנת לשמר את הייחוד והאיכות של הקוניאקים. היות והבקבוק הוא תוצר של ערבוב של חביות היישון של כל דרגה הוא בעצם היישון של החבית הכי צעירה שנכנסת לבקבוק. אולי יש שם חלקים מחבית של 50 שנה, זה לא משנה - משנה מה החבית הכי צעירה. קוניאק שותים בסניפטר. יש לו טעם מאד חלק, הוא חריף, והוא מחמם. וכמו שרסטי אמר, הוא ממכר
. גם לי יש בקבוק רמי XO, וכל כוס היא מצד אחד תענוג ומצד שני כואבת כי זה גומר את הבקבוק לאט-לאט
אה, וכשאתה שותה *אל* תשים קרח - שותים בסניפטר ומחזיקים את הכוס עם כל כף היד על מנת לחמם מעט את המשקה.

MidNight Flame

New member
סוגד לידע שלכם אנשים! ../images/Emo13.gif אלון תגיד

כמה עולה בקבוק כזה בארץ? בחו"ל? בדיוטי? יש לך מושג? שותים בסניפטר בטמפרטורת חדר?

אנחנו קנינו בדיוטי-פרי בג'נבה

עלה באיזור ה 100 אירו. בארץ/דיוטי בארץ אין לי מושג... ראיתי לפני כמה זמן Otard XO באיזור ה 900 שקל, אני מניח שקצת מעבר לזה. את הקוניאק שותים בטמפ' החדר ומחזיקים את הסניפטר עם כף היד.

למעלה