רמזים או מה?

רמזים או מה?

אני מחשיבה את עצמי כאדם רציונלי, אך הרבה פעמים יש לי תחושה של "הרמוניה"; כאילו שאני מקיימת אינטרקציה עם העולם בצורת דו שיח. קרו לי הרבה מיקרים, אך אני רוצה לספר על המיקרה האחרון, מאחר ואני לא יודעת איך להתייחס אליו כי מדובר בנושא שחשוב לי. אני כרגע נמצאת בצומת דרכים מבחינה תעסוקתית - לא יודעת מה ללמוד, לא יודעת במה כדאי לי להתעסק - מה מתאים לי. שני הלבטים המרכזיים היו להתמקד בתחום המוסיקה או להתמקד בתחום העסקים (להוציא תואר במנהל עסקים ולפלס את דרכי...). (אני לא מתעסקת במוסיקה באופן אינטנסיבי או סדיר בחיי היום יום.) השאלה האם ללכת על מוסיקה עלתה במוחי בלילה של יום רביעי. לא הייתה לי החלטה (ועדיין אין לי), וזה הטריד אותי. הארועים שקרו לי לאחר מכן: 1) ביום חמישי כשהלכתי לעבודה גיליתי שמקיימים אצלנו כנס מתופפים. רעש התיפופים נשמעו היטב בעמדה שלי. לאחר מכן גם נשאלתי ע"י המדריך למה לא נכנסתי (...כי אני עובדת) וקיבלתי ממנו מגנט-כרטיס ביקור. 2) היום, ביום שישי, הלכתי לבקר את אמא שלי וריפרפתי בכרטיסי טריוויה שהיא קיבלה מעבודתה. פתאום אני נתקלת בכרטיס הבא: "המלחין הידוע סשה ארגוב עבד 23 שנים לפרנסתו...בבנק". הופתעתי נורא כי זה קשור ללבט שלי - האם יש בי פוטנציאל אמיתי במוסיקה שכדאי לי לממש או לעבור הלאה? ואם המלחין הדגול חשף את כישרונו רק לאחר כ"כ הרבה שנים...אולי יש לי עוד סיכוי. לקחתי את הכרטיס הזה לעצמי - לתיזכורת שאף פעם לא מאוחר. 3) אחרי המשחק עם כרטיסי הטריוויה התיישבנו לראות טלוויזיה. שודרה הסידרה חבובות, להפתעתי אמא שלי רצתה לראות את זה. ועל מה הייתה הסידרה - על הגשמת חלומות, אפילו כשהכל נראה אבוד. קרמיט הצפרדע ניסה להציל את מופע החבובות שלו למרות תקציבו הדל. להזכירכם, מופע החבובות הוא מופע תיאטרלי מוזיקלי. 4) אחרון חביב. קצת לפני שבאתי לעזוב את הבית של אמא קיבלתי טלפון מידיד קרוב שלי. הוא סיפר לי שחבר שלי מלפני שנים רבות (משהו כמו 7 שנים) שלא נשארתי איתו בקשר רוצה את הטלפון שלי. הייתי נורא מופתעת, כי זה לא נגמר בנינו יפה וכי הוא זה שסירב להישאר בקשר גם אחרי הפרידה. כששאלתי אותו למה הוא הקרא לי את ההודעה שהחבר לשעבר שלי שלח לו. התוכן דיבר על כמה שהוא מעריך אותי מבחינה מוסיקלית והוא רוצה שאני אעזור לו בעיבודים ללהקה שלו! זה מרגיש לי כמו סימן, אך אני מתקשה להאמין. מה דעתכם?

א ש לי

New member
ואני כרגע שומעת מוסיקה, זה סימן../images/Emo8.gif?

אני בטוחה שלו הייתי איתך בימים האחרונים הייתי מוצאת איתך סימנים אחרים שקשורים בלימוד עסקים דעתי בלבד, היא שדווקא מוסיקה הוא לא בעדיפות שלך ועל כן מצאת את הסימנים, ואם את מאמינה בהם, או נותנת להם מקום, אין צורך בדעתינו. את מקיימת כאילו אינטרקציה עם העולם כתבת אני מאמינה באינטרקציה עם עצמך, מוסיקאי זה בנפש, זה משהו שהמשיכה אליו פנימית ועמוקה, איך את מרגישה?

../images/Emo13.gif אני לא מאמינה בזה

ויותר מקובל עליי לחשוב שאני פשוט רואה עכשיו יותר את מה שאני רוצה לראות. כבר ציינתי שאני אדם רציונלי מטבעי? ההתלבטות שלי לגבי מוסיקה: כתבתי המון בחיי וגם התעסקתי עם מוסיקה on & off די הרבה. אני מרגישה שיש לי כישרון לזה. אני נורא מוסיקלית. מוסיקה (ובכלל אומנות) עושה לי צביטה בלב. אני נורא מתרגשת מקטעים מוסיקליים. אני שומעת בראש לחנים ועיבודים שונים מקוריים שלי. תמיד נמשכתי למוסיקה. אז מהי ההתלבטות? אף פעם לא התמדתי. אף פעם לא התמחתי במשהו ספציפי (אני קצת יודעת לנגן על גיטרה, קצת על אורגנית, קצת מנגנת, יש לי כמה לחנים כתובים, משהו אחד מוקלט, יש לי חצאי דברים בראש...התחלתי ללמוד גיטרה והפסקתי...התחלתי ללמוד פיתוח קול והפסקתי, התחלתי ללמוד במוסד מסודר והפסקתי (אבל זה בגלל עניין כספי)). לא הצלחתי לקחת את זה עד הסוף. תמיד פחדתי מכישלון או מזה שאני לא מספיק טובה...עד כדי כך שאני לא רוצה לבצע קטעים מול אנשים. בקיצור - יש לי הרבה עבודה להשלים שאף פעם לא השלמתי ואני תוהה אם הפעם אני אעשה את זה. מצד שני, גם בדברים אחרים לא התמדתי (וזו הבעיה הגדולה ביותר שלי). אז אני לא יודעת אם זו המוסיקה שאני לא מחוברת אליה מספיק (וכמה שקשה לי להגיד את זה, כי מוסיקה יכולה לגרום לי לבכות או לחוש אושר) או הקושי שלי בהתמדה שאותו בסופו של דבר אצטרך לנצח.

אושר361

New member
רמזים

היי, לכי עם מה שמרגיש לך הכי הכי. אדם שמכוון עצמו למקומות ולדברים ששם הוא מרגיש הכי בטוח,הכי מחובר,הכי משמעותי,זה המקום שלו וההצלחה תבוא מאליה. עיסקי בדבר מתוך אמונה, אהבה והתחברות אמיתית והתוצאות יהיו בהתאם.
בהצלחה, אושר

א ש לי

New member
אני לא חושבת אושר שמדובר בדילמה.

היא מדברת על הבעיה שיש לה בלהתמיד אז השאלה, מה זה משנה איזה לימודים היא תפסיק? מוסיקה או עסקים?:) היות ואני מכירה את הבעיה לצערי מקרוב אני חייבת להסכים איתך שללכת עם הלב וההתחברות העמוקה היא הכי נכונה ולפעמים זה עיניין של בשלות....אולי היום היא בהחלט מוכנה, כמו שאצלי ניפתרה הבעיה שהייתה.

את יכולה לספר קצת על עצמך

אולי אני אלמד משהו מהניסיון שלך.
נכון, אחרי בדיקה מעמיקה ואמיתית המסקנה הברורה היא שהבעיה היא בהתמדה. אבל כמו שאמרת - מוזיקאי זה בנפש - אז עם כל אי יכולת ההתמדה שלי, לפעמים אני אומרת לעצמי - אם לא עשית את זה עד עכשיו אז כנראה שזה לא מתאים לך או שאת לא רוצה את זה מספיק. זו הדילמה: הבעיה האמיתית היא התמדה או שמא אני לא מתאימה מספיק למוסיקה. אם זו ההתמדה - אז אין דילמה - אני הולכת על מוסיקה (כי מה זה משנה מוסיקה או מנהל עסקים, להתמיד אני אצטרך ללמוד בכל מקרה.). אך אם זו האופציה השניה...כנראה שאין לי מה לחפש בתחום.

ועוד-

מוסיקה זה מקצוע מאוד מאוד מאוד תובעני! אם אני מחליטה ללכת על זה צפויה לי עבודה קשה ומרובה. לא משהו שבא בכל-כך קלות - לא ההתמקצעות בו ולא ההשתלבות התעסוקתית.

א ש לי

New member
אני במקומך למרות הכול.

ממה שאת כותבת, מתחושותיי האישיות ודעתי האישית בלבד ללכת על מוסיקה, לנפש לא יהיה קשה במיוחד, מה שייקל עלייך:) מלבד זה, אם אלך על הגרוע מכל ותכשלי??? לפחות ידעת שניסית! התיסכול של שנים במחשבות של: "לו הייתי מנסה, וחבל שלא..." הרבה יותר תובעניות לנשמה. בהצלחה מתוקה ושתפי אה?....
הנה אחד גדול להחלטה אחרי ההחלטה, הכול כבר יהיה קל יותר, מבטיחה.

תודה ../images/Emo140.gif

אני עוד בתהליך החלטה, אבל ככל שהזמן עובר אני מתחילה לחשוב שהטעות הגדולה היא לנטוש את הצד האומנותי שבי. מבטיחה לשתף ולעדכן.

אושר361

New member
היי אשלי

היי, דבריי היו מכוונים באופן כללי והבנת את המסר. תודה. אושר

זה נשמע כמו סימנים שקשורים

למוסיקה
אבל עזבי סימנים. יש לי הרגשה ממה שקראתי שהלב שלך יודע בדיוק מה טוב לך. אני ממש מרגישה את הרצון האמיתי שלך ואת הפחדים מנגד לזה. את בטח יודעת מה הרצון האמיתי שלך ומהם הפחדים. ---- ובלי קשר למה שכתבתי: למה צריכה להיות סתירה בין המוסיקה למנהל עסקים? אי אפשר לשלב את ההתפתחות בשניהם? ------- ועוד כיוון: את יכולה לרשום כאן את החלומות שלך? תיאור של מה שהיית רוצה שיתגשם בחייך.

יש חדש? ../images/Emo24.gif

האם השרשור בפורום עזר לך להגיע לבהירות פנימית לגבי מה שאת רוצה?

למעלה