רמות של FSH

רמות של FSH

שלום לך,אני בת 29 נ+1 לפני כ-5 שנים הפסיק לי המחזור ורמות הFSH וה-LH שלי מאוד גבוהות : FSH-88.7,LH-52.4 גם לפני 5 שנים שניקלטתי להריון הרמות היו דומות . יש לי מספר שאלות 1. מה יכולות הסיבה בגיל כה צעיר שהמחזור נעלם . 2 . האים יש איזה טיפול הורמונלי תחליחפי להורדת הרמות הגבוהות. 3 . האים יש סיכוי נוסף להיכנס להריון כי לפני 4 שנים הגדירו את זה נס . תודה לך מראש

בהחלט נס

שלום לך, מדובר בבלות מוקדמת. לפי כל הכללים, אין לך סיכוי להריון ספונטאני אלא רק ע"י תרומת ביצית. בהחלט כן ירדו ה-LH וה-FSH עם טיפול הורמונלי חלופי, במיוחד אם הוא יהיה במינון שמצוי בגלולות למניעת הריון. המטרה היא לא להוריד אותם, זה שהם גבוהים לא מפריע לכשעצמו, זה רק מוכיח כי נפסקה פעילותן של השחלות שלך. קרוב לוודאי כי הסיבה לתופעה היא אוטואימונית, אלא אם כן קבלת הקרנות לאזור האגן או טופלת בכמותפריה שפוגעת בשחלות. שוב הטיפול ההורמונלי החלופי נחוץ לך, מכוון שאת אישה מאד צעירה ואישה איה אמורה להוותר ללא אסטרוגנים בגיל כה מוקדם, אך כאמור, המטרה היא לא הורדת ה-LH וה-FSH אלא מתן אסטרוגנים.

תודה

תודה רבה לך על העזרה,אבל אני לא עברתי אף פעם טיפולים כימותרפים.האים תוכלי להסביר לי קצת יותר על מחלות אוטואמיוניות מה זה??? ושוב תודה

מחלות אוטואימוניות

שלום, קצת קשה לסכם לך את הנושא. אבל בעיקרון ישנן הרבה מחלות אוטואימוניות הנובעות מהרס או תקיפה של רקמה בגוף ע"י מערכת החיסון בשל שיבוש שגורם למערכת הזו לראות באותה רקמה דבר זר, או דבר שיש לחסל. ישנה נטיה משפחתית לתופעות אלה והן יותר נפוצות אצל נשים. המערכת ההורמונלית והלוטותיה הינה מטרה מאד נפוצה, ולמעשה המחלה האוטואימונית השכיחה ביותר היא תת פעילות של בלוטת התריס, שפוגעת במספר אחרוזים של אוכלוסית הנשים. בין הבלוטות התאחרות הנפגעות לפעמים נמצא הלבלב, בלוטות יותרת הכליה, והשחלות. לפעמים רואים בעת ובעונה אחת פגיעה במספר בלוטות אצל אותו אדם. ידוע למשל שלנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס יש בממוצע בלות יותר מוקדמת מאשר אצל נשים ללא הבעיה הזו. בינהן יש כאלה כמוך שאצלן המחזור נפסק מאד מוקדם, אבל גם אצל אחרות, הבלות קורית בממוצע כמה שנים לפני מועדה אצל נשים ללא תת תריסיות, כביטוי לכך שגם השחלות מעורבות בתהליך האוטואימוני. זהו, בערך, מקווה שזה מספק. תופעות אוטואימוניות אחרות, שלא קשורות למערכת ההורמונלית, אבל נראות לפעמים בצוותא הן תופעות פרקיות (דלקות פרקים), ותופעות עוריות (דפיגמטנציה של העור וקרחות).

שלום דר קרך

אני חדשה פה ואני בת 43 נשואה ללא ילדים,[יש לי 5 מאומצים] וראיתי שכתבתה על סימנים שאני רואה אותם אצלי, כמו פרקים וקרחות ומחזור בכלל לא סדיר יכול לא להגיע כמעת שנה אם אין תרופה לזה ,או צריך לחיות אם זה כך

בעיות נשיות

גם לי היתה תופעה של מחזור שאינו סדיר. היה מסתדר רק באמצעות גלולות אך לפני כמה חודשים טובים שמתי לב שהוא הולך ונעלם לי. בעזרת מטפל דיקור סיני ששמעתי במקרה עליו הסתדר לי לגמרי המחזור הוא גם מטפל בבעיות פוריות.

המשך לבעיות

היי שלום לך שמי לימור ואני ללא מחזור כלל כבר 5 שנים רק עם כדורים כמובן הייתי מעוניינת לקבל יותר פרטים לגבי הדיקור הסיני ואם עשית בכלל בדיקות הורמונליות.כי לפי בדיקות של LH ן-FSH אפשר לדעת מה הרזרבה השחלתית שלך .אצלי הרמות השמיים לכן אני לא יוכל להרות אלה רק עם תרומת בציות למרות שהריתי לפני כ-4 שנים ספונטני.בכל אופן הודה לך אם תרשמי לי יותר פרטים.תודה

בעניין המחזור

אני פשוט המומה מתשובותיו של הרופא המכובד אני בת 43 ומעולם לא קיבלתי מחזור ויש לי ילדה בת 5 שנולדה בהפריית מבחנה ומהבציות שלי ולכן אני קצת תמהה על תשובתו לא להתיאש ובהצלחה.

את המומה כי את לא אנדוקרינולוגית

חנהלה שלום, למרות שאין לי זמן לענות לא יכולתי להשאיר את ההערה שלך ללא מענה. זה כנראה בכל זאת ההבדל בינינו. למרות שבתור אישה שעברה כנראה דרך איסורים עד שנולדה לה ילדה הייתי יכולה להיות יותר בקיאה. במקרה שלך, מעולם לא קבלת מחזור ספונטאני כי משהו היה כנראה משובש בציר או בגלל שחלות פוליציסטיות, אבל לא בגלל כשלון של השחלות. תסתכלי בתוצאות של בדיקות שעשית בזמנן, אני מתערבת איתך שלא היה לך FSH 88. לאישה שפנתה יש בעיה של כשלון של השחלות. שחלותיה אינן מכילות יותר ביציות ואי לכך אי אפשר לגרום לה לביוץ. אם היא תקבל הכנה מתאימה ותרומת ביצית, היא תוכל להרות, אבל זה לא היהי מביצית שלה שנבעה משחלותיה. כך שאין מה להשאיר את זה ל"תקווה", והיא צריכה להבין את משמעות הדברים. אני מקווה שאגב כך גם את עכשיו מבינה את ההבדל. וכיף לך שהצלחת ללדת בסופו של דבר. אני מקווה שעם טיפולים ותרומת ביצית גם היא תצליח.

ועוד משהו בעיניין

שלום לכולכן, ובכן לימור צודקת בנושא הרזרבה השחלתית. לעניות דעתי שום דיקור לא יעזור. ישנן נשים עם מחזור מועט או העדר מחזור מכל מיני סיבות, גם כאלה שהן מתקרבות לבלות שפתאום יש מחזור ביוצי שבמהלכו הן הרות ספונטאנית, ואם זה קורה בדיוק אחרי דיקור אפשר אם רוצים להאמין שזה קשור. אבל עם נתוני פתיחה כאלה לא הייתי משאירה את זה בידי המזל אלא פועלת בנידון. עם נתונים כמו שלך לימור, את צודקת שהאופציה הטובה ביותר היא תרומת ביצית.

למעלה