רמה תפקודית

RONI3011

New member
רמה תפקודית

שלום
אני חדשה כאן.ביתי אובחנה לפני כ-3 חודשים ע''י פסיכיאטרים לאחר יותר משנה של תצפיות ,ואני אמורה להשלים אבחון פסיכולוגי.
ברצוני לברר כיצד נקבע "רמה תפקודית"?
האם ילדה בת 3.4 שעדיין עושה צרכים ולא מודעת לכך,אינה אוכלת לבד ,מדברת ג'יבריש אינה משחקת משחקים קוגנטיביים וכו' רמת אי קיו נמוכה
עדיין נחשבת בתפקוד גבוה?
כמו כן יש לה התפרצויות זעם תכופות -אינה מנשקת ועוד
ממתינה לתשובה
תודה

רמה תפקודית...

זו אחת השאלות שהעסיקו גם אותי עד לאחרונה, עד שהבנתי - מה זה משנה בעצם, הרי הילדים עדיין קטנים, הם לומדים ומתקדמים כרגע, אין משמעות לרמה התפקודית שלהם היום על עתידם, כי עוד יש הרבה זמן.

לעצם העניין, רמת התפקוד נקבעת לפי קריטריונים רבים, בין היתר יכולת דיבור, הבנה, רמת משחק סימבולית, תקשורת עם אחרים ועוד הרבה.

ציינת שבתך ברמת אי.קיו נמוכה - איך הדבר נקבע בדיוק? הרי א"סים לא ממש משתפים פעולה במבחנים מסוג זה, כך שכל נסיון לקבוע את רמת האי.קיו שלהם נועד לכשלון מראש. זה לא פקטור כרגע. מה שחשוב זו רמת הדיבור, ההבנה שלה, רמת התפקוד היום-יומית והקשר שלה עם ילדים אחרים בני גילה ואיתכם. יש ילדים אוטיסטים שכלל לא מדברים בגיל הזה אבל למרות זאת מגלים הבנה רבה יותר כלפי סיטואציות חברתיות.

כשאת רושמת שהיא מדברת ג'יבריש, האם היא מנסה לומר דברים הקשורים למשחק שהיא משחקת, או לרצון שלה כמו אוכל, שתיה או ביצוע פעולה, האם היא מצביעה, האם יש קשר עין?

לגבי התפרצויות זעם וחוסר גילויי חיבה, אין לזה קשר בהכרח לרמת התפקוד, היא מתפרצת כי כנראה לא מבינים אותה - ובגיל הזה היא מודעת לכך היטב, ונשיקות - אולי ענין של ויסות חושי שבגללו היא מתרחקת מכל צורה של מגע, כי זה כואב לה ולא נעים.

TikvaBonneh

New member

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוכה הבאה
ראשית, לגבי הIQ - יש בעייתיות בקביעתו לגבי ילדים ואנשים
על הספקטרום, כי המבחן לא מותאם להם.
המבחן מחייב רמת תקשורת כלשהי בין המאובחן למאבחן,
וברור שכשהמאובחן לא צפוי לתקשר היטב עם המאבחן,
יקשה על המאבחן לדעת מה באמת רמת הIQ של המאובחן.
ידועים לא מעט סיפורים על אוטיסטים שכולם סברו שהם מפגרים, והסתבר בסופו של דבר שהם ממש ממש לא.

לגבי רמת התפקוד: א)רמת תפקוד נמדדת יחסית לבני הגיל,
כך שעל פניו, התיאור שכתבת לא מתאים לתפקוד גבוה.
ב)רמת תפקוד היא הקליפה החיצונית בלבד.
היא מושפעת הרבה פעמים מיחסי גומלין עם הסביבה,
או מדברים אחרים שמשתנים עם הזמן.
היא מעידה מעט מאד, אם בכלל, על הבנאדם עצמו.
לכן במיוחד כשמדובר באפרוחית קטנטנה כ"כ,
לעניות דעתי חבל שתטרידי את עצמך בקיטלוגים האלה

ובעניין אחר-
ממליצה לך לעיין ב'טיפים לחדשים אחרי איבחון'-
ראי בראש העמוד, מודגש בכחול.
וכן בקישורי הפורום (בתוך לשונית 'כלים ומידע').

dina199

New member
אין קשר בין 'רמת תפקוד' לבין IQ.

פשוט אי אפשר למדוד IQ. כשלילד יש קשיי תקשורת , הוא לא יכול להפגין את הIQ שלו למאבחן באמצעים תקשורתיים מקובלים.
בד"כ מי שלא מדבר נחשב לתפקוד נמוך , אבל גם זה לא אומר שום דבר לגבי IQ.

RONI3011

New member
הכרה בביטוח לאומי

הפסיכיאטריים אבחנו "אוטיזם מובהק" והפסיכולוגים טוענים שהיא בתפקוד גבוה למרות רצף ה"בעיות" .הם רוצים להזמין אותה בעוד שנה לאבחון או בדיקה חוזרת.
האם זה תקין?האם זה משנה מבחינת הכרה באבחון?
האם אתם מכירים פסיכולוג/ית אשר מבינים בתחום האוטיזם?

dina199

New member
גם בתפקוד גבוה זה 'אוטיזם מובהק'.

מה הם חושבים שיש מצב 'קצת אוטיסט' ?
הרי זו הסיבה שאיחדו הגדרות ב DSM 5 . כולם נמצאים על הקשת (לפי קריטריונים) - ההבדל הוא ברמת תפקוד.

dina199

New member
אם היא לא מדברת , איך הם החליטו

שהיא בתפקוד גבוה ?
בכל מקרה אם באיבחון כתוב PDD או ASD זה תקף לביטוח לאומי.
על פי פסיקת בג"ץ רמת התפקוד לא משפיעה על זכות לקבל קצבה.

Littel M

New member
איך הם החליטו שהיא תפקוד גבוה

כשהיא לא מדברת ולא מצליחה להביע את עצמה בסיסית.....

איפה עשית את האבחון??

Littel M

New member
לגבי ביטוח לאומי

לא משנה להם מהי הרמה התפקודית מ1.1.14 כל מי שמאובחן בPDD מקבל את אותה הקצבה...
למען האמת שכשהגשתי את התביעה לביטוח לאומי ,הגשתי אבחון של שני דפים (האבחון הראשון שעשו לבת שלי)והיה רשום שם שהיא PDD .הרופאים לא רצו נתנו לא יותר מדי פרטים ולא רצו אף לומר באיזה רמה היא.

ולגבי רמת תפקוד -
למי מה שהבנתי מהאיבחון החוזר של מישל ,הולכת לפי קריטריונים ונק' במבחנים...
קריטריון שפה,משחק סימבולי,חברתית,הבנת שאלה בסיסית.

אני יכולה להגיד לך שהמישל גם לא עושה דברים כמו הבת שלך ,אז היא דיברה רק ג'יבריש (היא בחצי השנה האחרונה התחילה לדבר,20 מילים)
היא נחשבת לתיפקוד נמוך...

RONI3011

New member
רמת תפקוד

האמת שאין לי מושג פי מה הם החליטו -יש לי תחושה שהם "מפחדים" לתת אבחונים .
כל אחד דואג ל"אגו" שלו או פשוט אין להם מושג בתחום האוטיזם-הם מכירים "רק" אוטיזם קלאסי כמו שהגדירו לפי 2 עשורים.
לדעתי הם מתעלמים מקשיים של הילדה כגון:היעדר שפה ,הבנה שאינה מפותחת,משחקת ברמה של גיל שנתיים במקרה הטוב.
הם מטרטרים את הילדה לחינם וזה מכעיס.
אמי אשמח אם יש לכם פסיכולוג שמבין בתחום על מנת שאהיה רגועה יותר ואכניס אותה למסגרת שבאמת תתאים לה

שלומות0

New member
כן את צודקת

הפיסכולגים לא ממהרים לתת אחונים מסיבות לא מובנות, וזה לא רק שהם מבינים בקלאסי הם פשוט מאבחנים בצורה אוטומטית על פי קריטריונים מוגדרים לפי ספר, ואצל בנות יש שינויים
שפסיכולוג טוב שמבין בספקטרום {וגם אז הם די אוטומטיים} יכול להבין שהילדה על הספקטרום, חשוב להגיע לפסיכולוגית מכילה שעובדת עם הרופאים שאבחנו את בתך.

שלומות0

New member
ןהפסכולגים שאבחנו את בתך

מה הם קבעו שיש לה?
מתארת לי שקבעו שיש לה איחור התפתחותי שזה לא יכול להיות אם רופאים קבעו שהיא אוטיסטית
אני גם הייתי מתעמתת איתם לא חושבת שזה יעזור אבל פעם משהו צריך להעמיד כאלו במקומם הראוי!

Littel M

New member
לא רק הם מטרטרים לצערנו...

הבירוקרטיה בישראל בעניין זה נוראית...
במקום לעזור הם רק מקשים.אותי טירטרו עם הגן,לא אישרו להן בהתחלה,אח"כ טירטורים ברווחה (הכרה באוטיזם)
אח"כ בקופת חולים (החזרים על טיפולים)

בשיינדר עשו לה איבחון לא מקצועי והתעלמו גם מהבעיות שלה...לכן עשיתי אבחון חוזר בת"ש..

האם היא מבינה הוראות פשוטות של -תני לי ?יודעת מה היא סכנה?
הרמה שלה לפי מה שתיארת בהתחלה היא רמה של גיל שנה מבחינת דיבור אם לא פחות כי בגיל שנה מתחילים מילים ראשונות.
בגיל שנה וחצי מתחילים לשחק עם בובות.

מאיזו עיר את ?איפה האיבחונים?
אני ממליצה לך בחום ללכת למרפאה/בית חולים אחר לאבחן אותה.

RONI3011

New member
לצערי אף מכון {לא פרטי}לא מוכן לקבל אותך אלא

אם אתה מהאזור ששיך לאותו בית חולים/מכון להתפתחות הילד.
אני מהצפון והכל פה איטי ו"פרימיטיבי".
נאלצתי להפעיל הרבה קשרים על מנת שיקבלו אותי לאבחון פסיכיאטרי במרכז.
קופת חולים מתנערת בטענה שיש לה מכון בקרבת המגורים ולא מוכנה לתת אישור למקום אחר.בקיצור אנו נופלים בין הכסאות .אם יש לך מאבחן שלא יודע לאבחן אז "אכלת אותה". גם מסגרות חינוכיות בקושי יש פה ולא כולם מתאימות לילד. לעיתים מדובר במרחקים עצומים בשביל ילדים רכים.

dina199

New member
אם אין לה שפה ואין לה הבנה

מה בדיוק לא 'קלאסי' מבחינתם ?
יש לי תחושה שהם לא מכירם שום דבר אפילו לא 'קלאסי' .

Astroo

New member
היא היתה אז בת פחות מ-3

יש הרבה נ"טים שמתחילים לדבר רק בגיל 3

dina199

New member
אבל בד"כ את רוב הנ"טים לא לוקחים

לאיבחון בגיל הזה. צריכות להיות מספיק סיבות.

למעלה