רמה סבירה ב-VC++ 6

gofida

New member
רמה סבירה ב-VC++ 6

אילו נושאים מרכזיים, ב-C++ ו-MFC, כדאי לי ללמוד כדי להגיע לרמה שתוכל להיות מוגדרת כ"סבירה" בVC?

gilad_no

New member
חסרות סיבות?

מלאה בבאגים, אי אפשר לשנות את הקוד וכו'. אלטרנטיבות דומות: WTL, WxWindows. אני הייתי ממליץ על WTL, אבל אני משוחד

אלדד28

New member
אין כזה דבר "רמה סבירה ב-VC6".

יש הרבה מה ללמוד, וצריך להגדיר את המטרה הרבה יותר טוב מ-"רמה סבירה". מה אתה מנסה להשיג? לאן אתה רוצה להגיע? מה אתה רוצה לעשות עם הידע שתרכוש? פרט קצת יותר ונפנה אותך למקורות ידע מתאימים.

gofida

New member
רמה סבירה

מבחינתי רמה סבירה תהיה לפחות: רמה סבירה היא מבחינתי יכולת ליצור ממשק בסיסי - כפתורים, תיבות סימון, תיבות טקסט, מסגרות וכו'. גם טיפול בקבצים נראה לי חשוב. הקטע הוא שנראה לי שיש דברים שכדאי שאני אלמד אבל אני לא מודע לקיומם. מטרתי כרגע היא יצירת תוכנה בסיסית שתשתמש באינטרנט (Winsock) יש לי ספר - Introduction to MFC programming with Visual C++ של Richard M. Jones כרגע אני לא מרוצה ממנו, הוא מבזבז הרבה זמן על הסברים איך לצייר קווים וצורות, ואופן יצירת רכיבי הממשק בקוד נראה לי קצת מסורבל. בנוסף, הוא נותן שלד תוכנה שלא נוצר ע"י AppWizard, בכוונה, אבל לא מסביר מה עושה כל דבר וזה מעצבן. אגב, אני מהגר מ-VB.

אלדד28

New member
נמשיך...

א. אתה יודע ++C/C? את זה אתה צריך ללמוד הרבה לפני שאתה לומד תכנות ל-WINDOWS. ב. הספר המומלץ ל-MFC הוא של Jeff Prosise. שם הספר הוא Programming Windows With MFC. גם הוא "מבזבז זמן" על ציור ושימוש בכלל ב-GDI, אבל הוא גם מלמד אותך MFC מצוין (בתור משתמש מתחיל, ז"א). ספר מתקדם הוא MFC Internals. ג. לגבי winsock - לא הייתי משתמש ב-CSocket של MFC, אלא בממשק ה-winsock הפשוט והרגיל. אין שום סיבה להסתמך על המחלקות המסורבלות, הלא-פורטביליות והמבוגבגות של MFC. יש בערך 8 פונקציות שצריך להכיר, וזה מספיק כדי לכתוב צ'אט.

gofida

New member
אוקיי, אז,

לגבי C++, קשה לי להגדיר את הרמה שלי. אני מודע לנושאים מתקדמים כמו חפיפת אופרטורים, אבל פשוט לא יוצא לי להשתמש בדברים האלה. רעיונות גדולים לתוכנות אין לי, וזאת בעיה גדולה מאוד, אולי הגדולה ביותר כרגע. תודה על ההמלצות לספרים!! אני אנצל את הספר שיש לי כרגע כמה שאוכל (אחרי הכל עלה כסף, וחבל) ואז אפנה אל הספרים האלה.

אלדד28

New member
אני ממליץ לך להשתפשף קודם על ++C

יש ספר מצוין שאתה יכול למצוא ברשת (בחינם), הוא נקרא ++Thinking in C, מגיע בשני כרכים (שניהם חשובים - הראשון יותר), והוא של ברוס אקל. הוא פשוט הספר.

ברנדל

New member
הספר שלך הוא באמת גרוע

הוא מתיש אותך כבר מהתחלה והוא לא ערוך בסדר הנכון נושאים ששווה ללמוד לפי דעתי לפי הסדר הבא: 1. ידע ב c++ הבנה בנושאים "מתקדמים" :חפיפת אופרטורים, מחלקות וירטאליות, templates ברמה בסיסית, בכולם נעשה שימוש ב vc. 2. ידע בסיסי ב api (עליו נשען mfc) הבנה של יצירת חלונות מערכת ההודעות ב windows וזהו בינתיים. 3. לימוד במקביל של מערכת ההפעלה של windows: זיכרון, proccess, threads. עד כאן לא נכנסנו בכלל ל mfc. 4. לימוד mfc תתחיל דווקא מ dialogs , זה לא עד כדי כך מסובך, תסתכל על דוגמאות בסיסיות מהאתר של codeproject, מה גם שזה עיקר השימוש של mfc. בשלב זה הייתי ממליץ על לקיחת נושאים ספציפיים ולימוד שלהם: חלונות מיוחדים כגון NoifyIcon, שליטה בשימוש בתפריטים, toolbar ובכלל תנסה לבנות כל מיני דברים שאתה רואה. לאחר מכן כדאי ללמוד היטב winsock ו ado ושילובו באפליקציה, גם שילוב מחלקת xml לא יזיק. העיקר שתלמד מהמקומות הנכונים

למעלה