רמדיה- חומר למחשבה

Oogi

New member
רמדיה- חומר למחשבה

לכל חסידי האכלה במזון מסחרי בלבד, המקרה של רמדיה הוא ההוכחה שלא תמיד יודעים מה באמת מכניסים היצרנים למזון המסחרי. במקרה הזה היה כתוב במפורש שהפורמולה של רמדיה מכילה ויטמין B1 אך למרבה הצער (וכולנו יודעים מה התוצאה של כך) ויטמין חיוני זה כלל לא נמצא במזון זה לתינוקות. סתם חומר למחשבה לגבי מה שהמזון המסחרי לכלבים עלול להכיל... או שלא להכיל...

be_roo

New member
והאם את יודעת בדיוק מה יש במוצרי

הגלם שאת קונה ומהם מכינה אוכל? שהפירות והירקות לא רוססו בחומרים להדברת מזיקים? שלא עברו טיפולי הנדסה גנטית? שלבשר לא הוזרקו מים או שהוא סתם לא נשמר בתנאים שצריך? שבתבלינים הוכנסו חומרים משמרים למרות שכתוב שלא, שבאבקת המרק לא הוסיפו חומרי טעם? מקרה של תקלה או הונאה מכוונת יכול לקרות בכל מקום, גם באוכל שמוכן מסחרית וגם במוצרי הבסיס. כדי להיות בטוח ב-100% צריך לקיים משק עצמאי ולגדל את כל מזונך בעצמך, וגם אז לך תדע מה יש באדמת החקלאות שלך ומה הכניסו למים.

Oogi

New member
זאת לא הנקודה..

הנקודה היא שכאשר התזונה מבוססת על מקור תעשייתי אחד ויחיד, הסיכוי שיווצר חוסר תזונתי הוא גבוה מאוד, ולו בשל טעויות (מכוונות או שלא) שניגרמו ע"י יצרן המזון. ואם בכל זאת נתייחס לנקודה שהעלת, אי אפשר להשוות בין מוצרי חקלאות, שרוססו בחומרי הדברה במינון שנועד במקור לקטול מזיקים וחרקים שונים, לבין מוצרי המזון המסחרי לחיות מחמד אשר הוכח שמכיל רעלים שנועדו להרוג אותם עצמם (ואף חיות גדולות מהם) במקור.

be_roo

New member
אוקיי, זו נקודה חשובה

אבל ניתנת לפתרון ע"י שילוב של מספר מזונות מסחריים, למשל. ולגבי מה שהוכח או לא הוכח, לא ניכנס לכך שוב.

Oogi

New member
באמת מעניין כמה אנשים פה מאכילים

ביותר מסוג אחד של מזון מסחרי? או לחילופין במזון מסחרי + מזון ביתי? וכמה מאכילים בסוג מזון מסחרי אחד ויחיד וזהו?

lilithmm

New member
אני מחליפה מזונות../images/Emo20.gif

פעם הייתי מבשלת לו כל מני דברים.

amichai58

New member
לא רק שלא הוכח שמזון מסחרי טוב

אילו גור כלבים היה מגיע במצב דומה למצב בו הגיעו התינקות, לא היו בודקים את הדבר, לא היו מזהים אותו, לא היה פרסום מידע לציבור. לפחות חלק היו מקבלים "זריקת חסד", ובכך היה מסתיים הסיפור (או מאשימים את עצמות...). גילוי הדבר היה מאוד קשה, ראה מי שעקב אחרי הסיפור. מדובר על מחלות שכבר לא קיימות בעולם המערבי. הינה לינק מעניין: הרופאה שגילתה את הבעיה - מחסור בוויטמין B1: "הצלתי חיים באמצעות חשיבה רפואית ובלי צילומים או בדיקות מעבדה. זו החשיבות של הרפואה של פעם והמקרה הזה מדגים כמה אי אפשר לוותר על המגע האישי הזה עם החולה בבדיקות הרפואיות הבסיסיות" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2815346,00.html

enbalush

New member
צריך לעשות בדיקות דם

לי יש חודשים טפסים בתיק...אני מתה מפחד מבדיקת דם

amichai58

New member
אפילו ג'אנק פוד יותר טוב

אפילו מאכילת סתם ג'אק פוד, איפילו אותם אלה שהאוכל שלהם מורכב בעיקר מעוגות/ממתקים/מקדונלד'ס - לא מגיעים כל כך מהר למצב כזה גרוע. לכן חשוב לדעת לפחות המזון כלבים - שאין שום מחקר שהראה שלטווח ארוך הוא טוב, כמזון בלעדי. האכלה בשאריות - גם אם ה"ג'אנק פוד" בחלקה - זה עוד לא אומר שהיא פחות טובה. וחוץ מזה היא לא רק "ג'אנק". וכמובן זה יותר מוסרי ואקולוגי, והכלבים כמובן הרבה יותר אוהבים את זה. אני מאכיל באוכל מגוון.

למעלה