רמאות ושקרים

avivigabai

New member
רמאות ושקרים

למומחים שלום איך אפשר לדעת או מה בערך מתאר ע"פ כתב היד טיפוסים שקרנים ורמאים? אני מראיין מדי פעם אנשים לעסק שלי ולשלוח לגרפולוג רק בשביל זה עולה לי כסף זה הפרמטר היחיד שאני צריך תודה לכולכם אבי

אני מקווה שבבעיות השיניים שלך

אינך מטפל בעצמך, לפי טיפים באינטרנט אבי, אבחון יושר הוא מורכב למדי ודורש מומחיות והמון נסיון. זה לא יהיה רציני לאבחן יושר על פי טיפים שתקבל באינטרנט או מספרים, רק תזיק לעצמך ולמועמדים שלך.

avivigabai

New member
אז למה אתם קיימים

רק לתת תשובות כאלה? מה התכלית שלכם? חוץ מזה טוב שאתה לא השוואות עם פצצות גרעין מה הקשר? יש אתרים- ותתפלא לשמוע שהטיפים שלהם מאוד עזרו וחיפשתי את הנושא הזה ולא ראיתי לכן חשבתי שאצלכם אוכל לקבל מענה אם היית רוצה היית מעלה כתב שמראה את זה אולי אודי יכול לעזור לי הוא תמיד נותן הסברים מאלפים בכל אופן תודה אתם גדולים וגם אתה שייקה

אבי, אם אתה רוצה מושג

למה אבחון יושר הוא נושא כל כך מורכב, תסתכל במאמר שלי (קישור למטה) בקטע שעוסק ביושר.

avivigabai

New member
בהמשך לקיומכם

אז ככה: תודה רבה על מבול התשובות למרות שיש תשובה אחת שלא הבנתי את הקשרה -"אנחנו קיימים בשביל לחיות....." אני לא באתי בציניות אז לא אתייחס לזה בכל אופן הבנתי מרוב העונים שהנושא מורכב מאוד ואחוזי הפגיעה בעניין לפעמים גם לא נכונים אז אני מודה לשייקה ואודי התותחים על התגובות ושלא השארתם אותי בלי מענה כמו בפורומים אחרים אז תודה שוב לגבי הדוגמאות -כנס לגוגל תקליד גרפולוגיה ותראה כמה אתרים עם הסברים מסוימים למשל: גודל כתב,נטיה לצדדים,לחץ ועוד כהנא וכהנא רק דבר אחד: אודי מה הפתיחה אתה מתכוון לאות הראשונה שהכותב מתחיל -אשמח לפירוט תודה לכולם אבי

הכוונה להגדלת האות הפותחת במלה

אם כי במקרים רבים מדובר בהגדלת האות עצמה או אותיות מסוימות ורק העובדה שהן במיקום כזה או אחר במלה ספציפית ( נניח בתחילת המלה, בסיומה ) מייצר לנו תחושה של הגדלת הפתיחה/הגדלת סיום/התגדלות. הנה דוגמית למלה שבה הכותב המגדיל מיקם באקראי את האותיות המוגדלות באמצע המלה ובסופה וכך יצר דאבל התגדלות באותה מלה.. אך כמובן שניתן לאבחן זאת גם כ גודל אותיות מתחלף.

בדוגמא שנסרקה ניתן כאמור להתייחס ל:

הגובה המתחלף - המאמץ לאזן ולהתאזן מנקודת ראותו של האני ולשמר יחסי גומלין נאותיים הפרשי הלחץ באות בשל המאמץ שהושקע בפתיחתה - לחץ, אי שקט פנימי, חיפוי על התחושה הפנימית וחזות חוץ שאיננה משקפת את 'הרעש' העתידי. ההתגדלות הכפולה שמטלטלת את האיש וסביבתו בהפרעות התנהגות פוטנציאליות ומייצרות דימוי עצמי מושלה ( עפי"ר דעה חיובית יותר של האיש לגבי עצמו מדעת החברה עליו, וכן, דעה שלילית על החברה שבשל התנהגותה כביכול נפגעו האיזון וההרמוניה. האליפסות ( נניח האות המסיימת ) כמאמץ לייצב יחסי גומלין נעימים טאקטיים ולהצטייר זמנית כסימפטי ונוח. כהגדלה מקומית + הפנמה ( ההימנה בקשתות הגבוהות ) הציפיות ההתחלתיות האופטימיות של האיש וייחוליו ליחסי גומלין משופרים לעומת 'הרעועים' שבעבר', ואילו השינוי מלמד על אכזבה והתנפצות התקוות, ועל כך שהוא לא באמת האמין שזה יתמיד. וכן, על שאפתנות להוכיח את עצמו ועל נטילת קרדיט וחוסר הצטנעות. ברגע שבכתב מסוים מודגשים מנגנוני ההסתגלות בעצם הכותב משתעבד להם בעוצמות יתר ופועל כמצוותם, בעקיפין זה מהווה נתון תומך גם לבדיקת אמינות. למשל: אם פלוני מגייס מאמציו לשמירת יוקרתו והיותו מקצוען מהמעלה הראשונה, ייקשה עליו למצוא את הרזרבות לצורך התמודדות עם מצבים שמלמדים על ההיפך, וכשלון ההסתגלות יתבטא נניח ברברבנות חסרת כיסוי, ובשקרים. עד כאן שעור גרפולוגיה לריקי. הבחינה שלך להיום: אילו פירושים היית מצידה ל "התגדלות" האותיות שלו במלה ? קחי בחשבון שאם לא תעני נכון, לא תצאי שבת הביתה ( זה תחת ההשראה של בן חייל ). אגב, משהו נורא מצחיק קורה לחיילים האלה, אתמול הוא עזב את יחידתו לצורך טיפול בפציעה במרכז רפואי ולמרות כל מאמצי להגיע למפגש קצר לא הצלחתי. מה הוא אמר לי ? למה אתה לא מסוגל לעמוד בלוח זמנים ? שבת שלום. קיבלתי מסר שאני לא מספיק חמים וסימפטי לגולשים, זה בסדר ?

sneakers

New member
חמים וסימפטי, דווקא כן

ברור - ודאי שלא! התייחסת כאן למילה בודדת מכתב יד מסוים ובנית פרויקט שלם ומסובך סביבה מבלי שזה יוביל לאיזה שהוא מקום. היה עדיף לתמצת את המסקנה לשורה וחצי או שניים ובודאי שלא להסתמך על מילה בודדה. קראתי את התגובה הנ"ל מספר פעמים וכשלתי לעמוד על הדמות שמסתתרת מאחרי המילה הזאת.

העיקר ש ב: "חמים וסימפטי" יצאתי בסד

ראשית צר לי שלא הייתי מובן, ואולי קצת בכוונה כדי להכריח אנשים לחשוב ולנסות לרדת להיגיון שבדברים, שזה בעיני הדרך היחידה להבין איך זה עובד ובהמשך לפרש מדויק יותר. לא התכוונתי להוביל למקום כלשהו. ברור שלו רציתי לנסח קביעה שנים על האישיות הייתי מתמצת זאת אלא שבחרתי להתחבר לרגע למשבצת של 'מדריך' ולהאיר כמה זוויות להסתכלות כאן, ובכתב. זה גם נכון שכדי להתחבר לפירושים קצת פחות שגרתיים ומוכרים נדרש לעתים סיוע. ואולי זה למתקדמים יותר. ובכל זאת, הנה כמה הבהרות שאולי יפשטו ויסייעו להבנה: גובה מתחלף משקף את שעור המאמץ של הכותב להתגבר/לנטרל ככל יכולתו את המרכיבים הבלתי מאוזנים באישיותו והתנהגותו על מנת שתתאפשר הסתגלות/תקשורת שתואמים לדרישות. האדם הקובלני/מקופח/חמדני/תובעני/שתלטני שמאפייניו יכולים לעורר אי אילו קשיי תיאום והסתגלות נדרש לווסתים מוגברים על מנת שחולשותיו לא יככבו באופן תדיר ובעייתי במרכז הזירה והקשר. הגובה המתחלף משקף אם כן את מאמציו לאזן את הבלתי מאוזן אצלו, ובה בעת לאזן את מה שעלול להיות בלתי מאוזן בהקשרי חוץ. אך לא מדובר רק במרכיבים בלתי מאוזנים, קח למשל את מי שנדרש להתחבר למשבצת שלא מתאימה לו. פלוני שנושא "השרות" חלש באישיותו ( חוסר איזון לרעת השרות ) נדרש ע"י החברה הסובבת אותו לעמוד בציפיות ודרישות של איש שרות טוב ולשם כך עליו לקדם את נושא השרות שלפי טבעו הוא חלש אצלו, למקום גבוה יותר בסדרי עדיפויות, השקעה ותשומת הלב. הגובה המתחלף ישקף במקרה שכזה את מאמציו לשנות את ההרכב הפנימי הבלתי מאוזן, לרעת השרות ולפעמים ממש להפוך את היוצרות ולהתחבר למשבצת של מוצלח ובולט מבחינת יחס/שרות. המאמץ לקדם אספקט אישיותי חלש למקום נכבד יותר גובה מחיר ואנרגיות. הגובה המתחלף בהקשר זה ישקף למשל חוסר עקביות באספקט זה, יומרות שאין יכולת לעמוד בהם/לממשם. אז מה שעשיתי זה תמצתתי עבור החברים את ההסבר המסובך יחסית למשפט/עקרון תמציתי יותר אך ברור שלא פשוט להבין הכול באופן עצמאי. ישנם ספיחים נוספים שבמקרה מופיעים גם בדוגמא, כל ספיח תורם את חלקו להבנת עוד אספקט ובסופו של דבר, למרות שזו מלה, הדברים די מתחברים יחד לפסיפס שלם. לא טענתי והצעתי למישהו לערוך דוח וקביעות על סמך מלה/אות, אך בהחלט ניתן ללמוד גם מכך על תופעות שונות. וזה ממש על רגל אחת, שכן גם יסוד הצורה והתבנית מסייעים לנו להבין את אופי ההתחברות, המרה של התחברות ( כגון: פלוני מתחבר לפי טבעו באמצעות חישה, ואילו ההתגדלות עשויה לשקף את מאמציו להתחבר/לתקשר באמצעות יסוד צורה שונה, וככל שהוא הולך יותר נגד עצמו כך טמון פוטנציאל לבעיות. פוטנציאל לבעיות זה אדם שמצטייר נוח מתברר כחצוף, תובעני, עושה בעיות ומפעיל לחצים. הגובה יכול לשקף דימוי עצמי מושלה כגון: הגון וצודק תמיד בעיני עצמו אך לא כך דעת אחרים ולעתים לא ניתן לגישור. ועוד. זהו, קוראים לי לארוחת ערב מוקדמת היום, להתראות.

sneakers

New member
אודי, הגיע הזמן שתשקול ברצינות

כתיבת 'ספר טוב' לחפות על כל ה-JUNK שמסתובב בשוק. אם ספריו של אילון נמכרו בלמעלה מ-20 אלף עותקים כל אחד הרי אתה תקח אותו בהליכה וגם תעשה קצת $$$ מבטיח זה לא יזיק......

TIME4U

New member
אודי וסנייקרס.

היי, ערב טוב. סנייקרס, קראתי את תגובתך אליי, תודה על התגובה, באמת שהיה כיף לקרוא אותך, אחזור אלייך אח"כ. אודי, אתה לא מקל עליי, קפצת איתי מהר מידיי גבוה, ובכל זאת אגיב רק שיותר מאוחר, כולם כאן מקרקרים סביבי בבית ומחכים לארוחת הערב, ועוד מתוכננים לצאת היום...אילו רק היו יותר מ 24 שעות ביממה. אחזור אח"כ, ביי לבינתיים.

TIME4U

New member
ניסיתי להפעיל קצת את האינטואיציה

הפכתי להיות מאוד עצבנית בשעות האחרונות, כ"כ ניסיתי להתאמץ כדי לנסות להעלות לכאן תשובה ראוייה,שברובה מסתמכת על השערותיי וקצוות מידע לא מושלמות שליקטתי. ואני עדיין לא מרוצה ממה שאכתוב כאן, כי אני עדיין לא מוכנה לרמה הזאת!!! מתברר שאין סוף לכמה עוד יש ללמוד בתחום. ולעיניין, התגדלות האותיות בדוגמא הספציפית מלווה בשסעים, שינוי נפח/צורה( בולט בעיקר בהדגשת הער והקמר), התפתלות/מדרגות ועוד, דבר שעשוי אולי להתפרש כנסיון לגלות התעניינות בסביבה ונדיבות כלפי הזולת (באופן לא מתוחכם) באופן אינטרסנטי, מתוך דחף פנימי לגלות נוכחות, לשפר את תדמיתו, להרשים, לזכות במעמד, להיות במרכז, להתבלט, לזכות באהבה והערכה, ואולי אף לנצל נצלנות סמוייה ותלותית את עמיתיו (כביכול) ולקחת את הקרדיט לעצמו. את ההתגדלות ניתן (אולי) אף לפרש כ: התגברות על חששות/משברים/מעידות/זמני מבוכה בעת גילוי אופיו האמיתי/חולשות תוך שמירה ,מאופקת ולא טבעית ,על תדמית חיצונית הגונה. כנסיון להטעות ולשכנע שעמדתו שלו היא זו הנכונה והמומלצת. כפיתוח ה"אני" ע"י חיפוי, הסתרה, נטייה שלא לחשוף את דמותו האמיתית , ולעיתים תוך כדי אדישות לצורכיהם של אחרים. ככשלונות בהסתגלות לאחר נסיון בלתי מוצלח להיות האחר. כאדם שמשתדל להיראות כלפי חוץ כבעל חשיבות, תוך כדי נסיון לבלום שקיעה למשבר/דכאון. כאדם הדורש תשומת לב והערכה כלפיו, תוך נטייה לנצל את הזולת מבלי לקחת בחשבון את רגשותיו של הזולת. כקונפליקט בין הציפיות המוגזמות מעצמו, לבין התחושה הפנימית שמלווה אותו (דימוי עצמי נמוך, מתחים, תחושת כשלון, ריקנות).

לרגע נדמה שקיבצת פירושים מכל תחומי

הכלכלה והמשק ושידכת לסימן הנ"ל. בסופו של דבר גם לספרים יש ערך וחלקם אפילו נשענים על ידע וניסיון, כך שמוטלת חובה מסוימת לעגן ולבסס פרשנויות מעט גם על הידע הקיים ולא להמציא בכח את הגלגל. מרבית הפירושים שפירטת לסימן "התגדלות" אינם מופיעים בשום מקום. רגע, הבן שלי הגיע במפתיע מהצבא, אז אני סוגר כרגע.

avivigabai

New member
תודה

תודה לך אודי על ההסבר המצויין והדוגמא הצלחתי להבין משהו ראיתי פה שאמרו שאתה לא חמים---אז טעות אתה על הכיפאק אין כמוך רק אתה נתת תשובה אמיתית ולא צינית יישר כח תודה אבי

כי19

New member
בכלל,יושר ואמינות ע"פ כתב היד

הוא הדבר הקשה ביותר מבין שאר התכונות כדי לאבחן אותו. גם כל העניין של יושר ואמינות מורכב מאוד מאוד. 1)יש שקרן חמסן וגנב מלכתחילה. 2)יש גנב בדיעבד,כלומר לא יכול לעמוד בפיתויים המזדמנים לפניו. 3)יש כותב שמצבו הרגשי/נפשי עלול להביא אותו בסיטואציה מסויימת לכדי נקודת שבירה ומפנה,ואף שיתחרט לאחר מכן. לפעמים קיימים מצבים שבהם העובד מרגיש מקופח.או שהבעל עסק מעבידו יתר על המידה(בראיה סובייקטיבית).ואז במשך הזמן העובד גומר בליבו לקחת לבד מזומנים או סחורה כתגמול עקיף על שעות העבודה הנוספות הלא פורמליות(זה דבר שקורה הרבה מאוד בין מעביד ועובד). לעתים קורה שתופסים עובד כזה בעבודה.ואז המעביד בטח יבוא בטענות לגרפולוג. כך המורכב עד מאוד כל העניין של יושר ואמינות אצל עובדים.אבל הדבר אפשרי.בכל מקרה עד כמה שהתרשמתי מגרפולוגים אחרים בעלי נסיון,שאחוזי ההצלחה ביושר ואמינות עומד על ממוצע של 80-85 אחוזים.כלומר פחות מאבחון אישיות ושאר התכונות בכתב,שההצלחה ממוצע בזה עומד 95-98 אחוזים. מה דעתכם?

sneakers

New member
למה אנחנו קיימים?

אז ככה. כי ילדו אותנו וגדלו אותנו ואנחנו אוכלים וגם שותים ונהנים מהחיים. וגם בשביל לתת שירות לאנשים במעמדך ומעמדים אחרים שאינם 'שנוררים' ומוכנים לשלם עבור שירותים שמהם הם מפיקים תועלת. וגם כי כך בראו את העולם וזה הצדק מן הסתם.
וזה בשבילך
בחינם.

גאיה111

New member
אתה רוצה ללמוד את כל התורה ככה על ר

רגל אחת?? ועוד בחינם.... תוכל להדגים, שנבין, אילו טיפים עזרו לך, למשל?

למעלה