רם אורן...

פראזניק

New member
רם אורן...

קניתי לך ספר... איזה? לטרון, של רם אורן... רם אורן? אתה יודע שאני לא ממש סובל אותו... לא, כתוב על זה שזה ספר אמיתי, על הקרב על לטרון, בכל מקרה עד שבועיים אתה יכול להחליף אותו. טוב, תביא נראה. ניתקתי, הייתכן, שאלתי את עצמי, שרם אורן החליט לכתוב הסטוריה? הספר הגיע. כן, כתוב בפירוש שהסיפור אמיתי. כתוב בצורה די יפה (אני מעולם לא קראתי רם אורן אז לא ידעתי למה לצפות) ====================== האם אי מי מחברי הפורום יכול להוסיף פרטים על הספר?

קרב לטרון ../images/Emo141.gif

לא קראתי את הספר, אך כחובב היסטוריה אני יכול לומר לך, שייחודו של קרב לטרון הוא בכך, שהיה הכישלון המר והצורב בהא הידיעה של מלחמת העצמאות, ולפיכך הותיר עקבות ניכרים בספרות שכתבו לוחמים, מפקדים ופוליטיקאים של אותה התקופה. ואם יורשה לי, אני גאה בהם על כך. לזכור הצלחות זה קל, לזכור כשלונות זה חשוב.

פראזניק

New member
לכן שאלתי

כחובב היסטוריה, ידוע לי מהו קרב לטרון, אשר על כן השתוממתי עד מאד על רם אורן שהחליט לכתוב בנושא זה. כעת, לאחר קריאת הספר, מסקנותי: צורת הכתיבה יפה מאד אך מרוחה במקצת, הצד ההיסטורי לעומת זאת לוקה בחסר, אביא כדוגמא את הסתמכותו של אורן (בסוף הספר) על הד"ר ישראל בר... מענין מה הביא את רם אורן לכתוב את הספר. חג שמח ורגוע

אני משתומם על השתוממותך

האם, לדעתך, רק הצלחות ראויות שייכתבו עליהן ספרים ? זאת ועוד, האם לדעתך מרגלים פסולים לעדות בכל דבר ועניין ?

פראזניק

New member
חס ושלום, חס וחלילה...

לא השתוממתי על הכתיבה על כשלון (חלקי, לדעת אורן). השתוממתי ועדיין אני משתומם מה גרם לרם אורן לקום בוקר אחד ולהחליט שהוא כותב ספר הסטורי, למשל: האם קרוב שנפצע\נהרג\פיקד בקרב זה? לגבי ישראל בר, מעבר להיותו מרגל הוא היה גם דובר שקר, בהקשר שהוא מובא ב"לטרון", זה מצחיק.

פראזניק

New member
ולגבי הכשלונות...

באיחור מה... לדעתי הסטוריה חייבת להיות מושלמת, משולמת פירושה לכתוב ה-כ-ל, הצלחות וכשלונות. מהבחינה הזו (ומהרבה בחינות אחרות) ספרו של אורן עושה שירות טוב. אגב, הוא כתוב בצורה יפה מאד (אם כי לפעמים קצת טרחנית). מן רומן הסטורי שכזה... מומלץ!!!

למעלה