רלוקיישן ללונדון

• פותח הנושא spgn
  • פורסם בתאריך

spgn

New member
רלוקיישן ללונדון

שלום אנחנו זוג בני 40 עם 3 ילדים בגילאי בי"ס יסודי. גרים בצפון ת"א בדירת 5 חדרים.
קבלתי הצעת עבודה מבנק שיושב בסיטי של לונדון (תחנת Bank או St. Paul על קו district). התפקיד הוא תפקיד ברמת ניהול ביניים (VP).

רציתי לדעת שני דברים:
1. אשמח אם מישהו שעבר כזה תהליך לבנק באנגליה יעזור לי בפרטי לגבי המשא ומתן על התנאים. אני לא יודע מה המקובל ומה לא.
2. מה צפויות להיות עלויות המחייה למשפחה כמו שלנו ? אני מניח שנרצה לגור בפרפברים של לונדון באזור שנוח להגיע לעבודה ועם קהילה ישראלית עשירה.
- מגורים
- חינוך
- בריאות
- תחבורה
- מזון
- תקשורת
ועוד

תודה
SPGN

שיגרמ

New member
עלויות מחיה

לצערי הרב לא עובדתבבנק בסיטי
לגבי הוצאות מחיה - קשה לייעץ כי כל משפחה חיה ברמה אחרת, ממליצה על עבודת מחקר באינטרנט:
מגורים - תבדקו באתרים כמו ZOOPLA מה השכירות באיזור שאתם מעוניינים לגור בו.
תחבורה- תבדוק מה עלות האויסטר ב TFL מהאזור שבו תרצו לגור לבנק
חינוך - חוגים הם בין 10-15 פאונד לשיעור. בית ספר ציבורי הוא עקרונית חינם, אבל מבקשים כסף "תרומה" לפני כל טיול/פעילות אחרת. בבתי ספר יהודים יש גם "תרומה" של כ 120 פאונד בחודש לכל האקסטרות.
מזון - כנס לאתר של טסקו ותעשה קני של סל שבועי שלכם ותראה כמה עולה.
תקשורת - תוכל לבדוק באתרים של EE או וודהפון. ספקים זולים יותר הם TALK TALK או 3.
בריאות - עקרונית חינם.
בנוסף - ארנונה, הוצאות חימום שהם מאד יקרות, הבילויים יקריםץ עוזרת בית כ 10 פאונד לשעה וגם זה המחיר לבייביסיטר.
אין מה לעשות, צריך לעבוד קשה כדי לא ליפול אח"כ ולגלות שלא עשיתם שיעורי בית כמו שצריך לפני המעבר.

spgn

New member
הוצאות מחייה

תודה על התשובה. ברור שהוצאות המחייה תלויות בהרבה מאוד גורמים, כגון, מיקום מגורים, רמת חיים, גיל, אופי הפעילות, ועוד. ולכן אני אנסה להגדיר אותנו לפי משפט שמצאתי באחד הפוסטים שפורסמו כאן בעבר:
אנחנו משפחה חילונית תל אביבית, לפחות פעם בשבוע בהצגה או בזאפה. אני מנוי לחדר כושר, אשתי עושה שיעורי פילאטיס, הילדים בחוגי כדורסל וכדורגל. אוהבים לבלות ולגור במרכז הענייינים. יש לנו שתי מכוניות וכלב.

republik

New member
האינדיקציות שנתנו לכם די טובות

פשוט לעשות סימולציות בכל מיני אתרים.
יש גם אתרי השוואת מחירים (compare the market למשל) שמציגים במגוון תחומים השוואות מחירים טובות (מדובר בדברים כמו חשמל וגז, תקשורת, ביטוח וכו').
הכי טוב לדעתי שתיסגרו על אזור ואז תתמקדו יותר בהתאם אליו (מבחינת, למשל, חדר כושר או אופציות לבידור).
רק באמירת אגב לגבי הכלב- אני לא יודע אם אתם מתכננים לקחת אותו איתכם, אבל אם כן כדאי שתדעו שיש הליך מסודר לעשות את זה שצריך להתחיל אותו מספר חודשים לפני המעבר (סביב 4-5 חודשים), שכרוך בעלויות.

שיגרמ

New member
ההגדרה הזאת לא לגמרי רלוונטית

נורא נורא קשה להשוות את תל אביב ללונדון. מקום המגורים נקבע לי פרמטרים אחרים: קרבה לקהילה יהודית כן או לא, בתי ספר, ותחבורה ציבורית נוחה לעבודה. לגור במרכז לונדון זה הרבה פעמים רווקים, או מיליונרים, או זרים או אוכלוסיות חלשות שחיות בדיור ציבורי. קשה למצוא בית ספר טוב אלא אם כן הוא פרטי. הרבה מאד גרים בפרוורים ונוסעים כל יום בטיוב לעבודה (ומדובר במיליונים). תחבורה נוחה לעבודה היא שיקול מרכזי אצל רובם, עלות השכירות גם כן והפערים עצומים. תרצו חינוך יהודי? קשר לקהילה הישראלית? בית או דירה? חשוב לענות על כל אלה ואז תוכל להתחיל לחשב עלויות. רק בשכונות "היהודיות/ישראליות" כמו סנט ווד לפינצ'לי תמצא הבדלים של מעל אלף פאונד בשכר הדירה בחודש. שלא נדבר אם מחליטים לגור בדרום.

TrigATUSA

New member
עבודה ב BANK OF AMERICA

אני סתם מנחש כי שאני יודע שהם בתחנה הזאת...
&nbsp
לגבי המשא ומתן:
ב BOFA (ובכל הבנקים הגדולים) VP זה תואר של ניהול זוטר ולא ניהול ביניים
כל מנהל הוא VP
בארגון כל כך גדול ומאורגן לא סביר שיהיה איזשהוא משא ומתן על התנאים
אתה יכול להתמקח על המשכורת, ואולי על הוצאות המעבר או בונוס חתימה אבל לא ממש על שום דבר אחר, וגם על אלו לא ברור שיהיה משא ומתן (כאמור לא מדובר על משרה בכירה)
&nbsp
בתכלס מבחינת תחבורה כנראה שכדאי לכם לחפש בשכונות היהודיות בצפון (גולדרס הנדון וכאלה) שיתחברו לעיר דרך הקו השחור, וגם שם תמצאו יהודים וישראלים כפי רצונכם
אולי בגלל אילוצי גודל בית תמצאו את עצמכם יותר רחוק לאורך הקו הסגול בצפון מערב
&nbsp
מה התקציב שלכם לשכירות? לפי זה נוכל לכוון אותכם לאיזורים אפשריים, אחרי הכל אתם צריכים דירה גדולה

למעלה