רלוקיישן לאירלנד

y י ר י ת

New member
רלוקיישן לאירלנד

אם אוכל למצוא כאן משפחות עם ילדים אשר גרים בדבלין ולומדים בבית הספר היהודי? זה נחת עלינו בהפתעה, פיספסנו את תחילת השנה, וזה עדיין לא סגור לגמרי מבולבלת מאד אשמח אם יש כאן מי שיתן יד,,, תודה

אנחנו אמנם גרים בדבלין

אבל הילדים הולכים לבתי ספר אחרים מאחר ובית הספר היהודי רחוק לנו מדי. מה שכן, גם אם כבר התחילו ללמוד שם, לא נראה לי שזאת צריכה להיות בעיה להצטרף. בדקנו אותו בעבר והוא עושה רושם טוב מאד. אגב, סתם לשם אינפורמציה, אחוז נמוך מאד מהתלמידים באמת יהודי...

y י ר י ת

New member
הפתעת אותי,

יצרנו איתם קשר דרך המייל הם ביקשו מסמכים שיוכיחו שהיא יהודיה והסבירו שליהודים יש שם עדיפות בקבלה כך שכבר הבנו שלא רק יהודים לומדים בו וכעת את אומרת שרק אחוז נמוך בו יהודי מוזר לא? מיהם התלמידים האחרים ומדוע לומדים בו? [זה בסדר אם אין לך תשובה, אני פשוט תוהה ביני לביני,,,] היכן אוכל למצוא מידע על האיזור ועל החיים בדבלין? מותר לשאול כמה זמן אתם שם והאם מרוצים ומה כדאי להביא איתנו כל טיפת מידע שנראית לך לגמרי טריוויאלית יכולה לסייע רבות תודה תודה

בקר12

New member
לא חריג

במקומות בו הקהילה היהודית לא ענקית ו/או יהודים רבים לא לומדים בבתי ספר יהודיים אז בתי הספר היהודיים ממלאים את המכסות בתלמידים לא יהודיים. היה לי מכר בליברפול באנגליה (שאין שם קהילה יהודת גדולה) שילדיו למדו בבית ספר יהודי שם והוא סיפר לי שפחות מ 1/3 מהתלמידים שם הם יהודים. אגב, בבריטניה יש בתי ספר מדתות אחרות, כמו קתולים למשל שלא כל תלמידיו בהכרח קתולים. סה"כ הרעיון הרבה פעמים הרעיון ההתי ספר דתיים הוא לתת הזדמנות לילד ללמוד על הדת, שפה וההיסטוריה של (במקרה היהודי)ו . רוב השיעורים ממילא לא קשורים לדת.

nir2422

New member
הם לומדים בו כי אין מספיק תלמידים יהודים

הקהילה פה קטנה וקראתי לא מזמן מאמר באייריש טיים על איך שהיא הולכת ומידלדלת

ההסברים שנתנו לפני משקפים את המצב...

יש כאן מעט מאד יהודים - אם אני לא טועה הם הסבירו לנו שם שרק כ10% מהתלמידים יהודים, השאר קתולים וחלק ממקצועות הלימוד מתחלקים לפי הדת. גם מאיתנו ביקשו הרבה הוכחות שאנחנו אכן יהודים... אנחנו חיים כאן כחמש שנים - את מוזמנת לשלוח לי מסר ואעזור עם אינפורמציה כמה שאוכל.

nir2422

New member
לא נראה לי שאני אשלח את הילדים שאין לי

לבית ספר שבודק בציציות אם אתה יהודי טהור או לא

למעלה