רלבנטיות

sela v

New member
רלבנטיות

מה דעתכם? האם למי שלא מתגורר כרגע בישראל מותר לדון בנושא הדו קיום? אם לא, אז זה אומר לפי דעתי שכל מי שעוזב את הארץ צריכה להשלל ממנו אזרחות ישראלית וצריך גם לבטל את זכות השיבה, כי מי שלא כרגע מוכן לארוז ולהגיע לישראל אין לו זכות דיבור. דרך אגב כל מאמרי האנטי איסלם המובאים פה ע"י אנשים שלא גרים במדינתם גם לא תקפים.

InDaHouse

New member
לכל אדם יש זכות להביע דעתו

ולכל אדם יש זכות לומר לאותו אדם שהוא לא מבין על מה הוא מדבר כי הוא לא חי פה ואז לאדם הזה יש זכות לומר לו שאולי דברים שרואים משם לא רואים מכאן.

f r e e b i r d

New member
../images/Emo45.gif

אדם שגר בחו"ל ועדיין דואג לנושא הדו-קיום רק מעורר הערכה אצלי

שר המדע

New member
אם כך, התשובה בגוף השאלה

"כל מאמרי האנטי איסלם המובאים פה ע"י אנשים שלא גרים במדינתם גם לא תקפים" -- ולכן אתה בעצמך פסלת עצמך ממתן עדות, ודבריך לא רלבנטיים. (למרות שאני במקור חושב אחרת, אך למה לי להתווכח אם החלטת בעצמך)

f r e e b i r d

New member
זה לא לפי ההגיון של סלע

אלא לפי ההגיון של האנשים שתוקפים את השתתפותו בתואנה שאינו גר כעת בישראל ולכן לא יכול להשתתף בפורום. גם הדוגמא שלי: שלפי ההגיון של הגולשים בפורום גם ליהודים בארה"ב אסור להתערב בעניינים בארץ בגלל שהם לא גרים פה. (לא מאמינה בזה אבל זאת היתה סתם דוגמא)

sela v

New member
דרך אגב

גם אני לא מבין מהו בדיוק רוצה. זה מדהים איך הימין שנוח להם ישתמשו בכל דבר להביא את צדקתם, אבל אפילו שמאלנים שגרים בארץ אין להם זכות דיבור, אז את מתפלאה שהם מנסים להשתיק מישהו שלא גר בארץ?

שר המדע

New member
אני אצטט

"דרך אגב כל מאמרי האנטי איסלם המובאים פה ע"י אנשים שלא גרים במדינתם גם לא תקפים" - כלומר סלע מאמין שמי שאינו גר במדינתו דבריו אינם רלוונטים (שזה הפוך ממה שאני חושב - וציינתי זאת במפורש). "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים"

תגדיר "מותר"

אם הכוונה ב"מותר" היא במישור החוקי, אז אכן מותר לכל אדם במדינה דמוקרטית להביע את דעתו בכל דבר ועניין. אם הכוונה ב"מותר" לסמכות המוסרית, אז אפשר להגיד בהחלט שסמכותו המוסרית של מי שבחר לעזוב את מדינת ישראל ולהתגורר בחו"ל מגורי קבע פחותה מסמכותו של מי שמגורר בארץ. אני לא מוכן לקבל הטפת מוסר מיורד בניו יורק שיסביר לי מדוע אסור לנו לוותר על אף שעל ואני לא מוכן לקבל הטפת מוסר מיורד בטורונטו או לונדון שיסביר לי מדוע עלינו לוותר על זהותה היהודית של מדינתינו. הסיבה היא זהה - בשני המקרים המטיף לא יצטרך לשאת בתוצאות. לכן אני גם טוען שצריך לשלול את זכות ההצבעה בבחירות לכל מי שאינו גר מגורי קבע בארץ. אבל, כאמור מעלה, זכותו של החוקית של כל אדם להגיד את דעתו בכל פורום שהוא. זכותינו היא לערער על הסמכות המוסרית שלו לעשות זאת.

בהחלט מקרה דומה אך שונה

המקרה דומה אך לא זהה. דומה, גם הם לא ישאו בתוצאות. שונה, כי יהודי ארה"ב תומכים בישראל כלכלית ופוליטית ורבים מהם מקדישים את מיטב זמנם כדי לעזור לישראל. נניח לרגע שחבר טוב שלך יעזור לך בשעת צרה ואחר כך ייעץ לך כיצד עלייך לנהוג. האם תגידי לו "אל תיתן לי עצות?". לעומת זאת, אם אדם שנטש אותך בזמן צרה יחזור כדי להשיא לך עצות, סביר להניח שזה די יעצבן אותך. בכל מקרה, העמדה הרשמית של יהדות ארה"ב היא שהם משיאים עצות אבל מכבדים כל החלטה של הממשלה הישראלית.

f r e e b i r d

New member
ומה עם זה

שנותנים לישראלים בחו"ל להשתתף בבחירות. האם אדם שגר בחו"ל מותר לו לקבוע לך איזה מפלגה תנהיג אותך?

אני בהחלט מסכים

לדעתי לא צריך לאפשר למי שגר בחו"ל מגורי קבע להצביע בבחירות לישראל (גם אם בכוונותו "לחזור בעתיד").

sela v

New member
בכלל כל מי שבעד השמאל

אני בעד למנוע ממנו להצביע. דרך אגב נראה לי המרויחים מההצבעות חו"ל אלו החרדים שבאים בהמוניהם להצביע. יהודי ארה"ב תורמים לישראל? לא כולם. אני מכיר דוגמא אחת של מישהי שעלתה קיבלה אזרחות וראתה כמה החיים יפים בישראל וחזרה לניו יורק. ברחו? לעזוב את הארץ לא נקרה לברוח, כמו שיהודי מארה"ב שעלה לארץ לא ברח מארה"ב. הישראלים שעזבו את ישראל לא ברחו מהמשטרה או מהצבא אלא עזבו כמו שברוב מדינות העולם יש אנשים שעוזבים למדינות אחרות. בלונדון יש אנשים מכל העולם שהתחשק להם לעבור לפה, ויש מלא אנגלים שעזבו למדינות אחרות. האם הם ברחו? לא, ועדיין מעניין אותם מה קורה בבית שבו נולדו, גרו והמשפחה שלהם חיה בו. ותאמין לי שהחוק ההצבעה מספיק. כי אי אפשר להצביע מחו"ל, ואני לא קניתי כרטיס טיסה בבחירות הקודמות בשביל להצביע.

נראה לי שיש לך בעיה בהבנת הנקרא

כתבתי על מי שבחר לחיות בארץ אחרת ולא מי שברח לארץ אחרת. יש הבדל בין "בחר" לברח" למרות שאלו אותן אותיות. דעתו של יהודי שחי בארה"ב ואיננו תומך בישראל שקולה בדיוק לדעתו של כל אדם אחר ביקום - יש לו זכות להביע את דעתו ולנו יש זכות להתעלם ממנה. דעתו של יהודי שתומך בישראל, כמו דעתו של נוצרי שתומך בישראל חשובה לנו, אבל זכות ההחלטה הסופית היא שלנו כשישראלי שעזב את הארץ משיא לנו עצות (ואין זה משנה אם הוא חסיד ארץ ישראל השלמה או פלסטין השלמה), זה אפילו קצת מרגיז כי התחושה שלי כלפיו היא "בחרת לגור בארץ אחרת? אני מאחל לך הצלחה מרובה בחייך החדשים אבל תעזוב אותנו בשקט" ובאמת, סלע - אין לך מספיק בעיות באנגליה לדון בהם? מה קורה שם עם המוסלמים? היחס אליהם בסדר? לא מפלים אותם לרעה? ומה בדבר ניצול עובדים זרים? וההתערבות בעירק? בחרת להיות אנגלי? תהיה אנגלי! לך שתה כוס תה בחלב ושוחח עם זרים על מזג האויר.

NorthernStar

New member
חופש הביטוי

והדבר היפה - אם אמירה במסגרת חופש הביטוי אינה נושאת חן בעיניך, אתה מוזמן לא להקשיב, להעביר לעמוד אינטרנט אחר או כל דבר אחר.

את צודקת בהחלט

אףפעם לא ביקשתי ולא אבקש שימנעו ממשהו להביע את דעתו (גם אם היא מרגיזה) אלא שהדיון הזה נסב על העניין הזה של "רלונטיות" ולכן הבעתי את דעתי

למעלה