רככת לגורת חתול

enbalush

New member
רככת לגורת חתול

מצאתי גורה בת 3 חודשים שעומדת לא יציב, הוטרינר אמר שיש לה בעייה כנראה גנטית ברגליים (הקדמיות לפחות) יש לה ברכיים כאילו לא במקומן (זו פרשנות שלי) ובשיחה עם וטרינר אחר מבלי לראות אותה הוא חושב שזו רככת כי הרגל שלה קצת מתפטלת לפעמים (אחרי מאמץ היא ממש צולעת). אפשר לראות וידיאו שלה אבל אני לא יודעת אם רואים שם משהו המליצו לי לתת לה סידן יומיום לתקופה ארוכה, אבל אני מטפלת בעוד מספר חתולים וזה נעשה בלתי אפשרי, יש רעיון אחר? תודה.

סידן לגורים

פעם היה נוג לתת כדורי סידן לגורים. זה היה מתכון קבוע - אתה גור - אתה צריך תוספת סידן (אחרת למה לכרסם קירות?). כיום יודעים שעודף סידן גורם לא פחות נזק מחוסר סידן, לכן אם היא אוכלת מזון גורים לא הייתי ממליץ להוסיף לה סידן באופן אוטומטי בכלל. לגבי הצליעה - בחתולים יש מספר מצבים מולדים שיכולים לגרום צליעות כאלה. אחד מהם הוא עיוות של מבנה בית החזה שנקרא Swimmers syndrome. אחר זה מצב מתקדם יותר שנקרא Pectus excavatum. יש גם בעיות אורתופדיות שונות, כמו שברים בגיל צעיר. לא הצלחתי להעלות את הסרטון, אבל נראה לי שבתור התחלה לעקוב אחרי המצב ולראות איך היא מסתדרת עם רקע של תזונה מתאימה יכול להיות רעיון טוב. שמרי את הוטרינר שלך בתמונה, כי אם המצב לא משתפר (או אפילו מחמיר) אולי יש צורך בניתוח לסדר את הבעיה.

אוקיי - הצלחתי לראות

ולא רואים שום צליעה בסרטון. את יכולה לצלם יותר טוב או לתאר את המצב במדוייק?

המממ

היא צולעת או שזה רק עקום? מה שקופץ לי ראשון זה שבר ישן שהחלים (לפי זה שבסרט היא לא נראית סובלת מזה) אבל זו ספקולציה פרועה.

enbalush

New member
היא כאילו מתנדנדת עליהן

הפיקות שלה בולטות או לא במקומן ב-2 הרגליים אותו הדבר, היא קצת צולעת, אני לא מבינה בזה. אין מנוס אני אלך לוטרינר שוב.

זה לא ברך - זה רגל קדמית

זה מקביל ליד אצלנו - יש שם מרפק. ולא סביר שהוא מתנדנד - יותר סביר שמשהו שם שבור אם זה ממש חופשי. בכל מקרה גשי אליו שוב.

למעלה