רכישת 10D

ron8

New member
רכישת 10D

בהמשך לסאגת ה DSLR ... החלטתי (יותר נכון הצלחתי) למתוח עוד את התקציב וכעת אני בודק את האפשרות ללכת על 10D. ברכישתי הקודמת קניתי מחו"ל (דרך האינטרנט) והצלחתי לחסוך סכום לא מבוטל, בידיעה שאני מוותר על אחריות בארץ. טאצ' ווד, לא נכויתי ואני מרוצה מההחלטה שקיבלתי לרכוש מחו"ל. לגבי ה DSLR אני הרבה פחות בטוח בנוגע לויתור על האחריות... אני קורא לא מעט פעמים הודעות של בעלי DSLR שנזקקו לשרות, ניקוי חישן, החלפת תריס וכו... רציתי לקבל את חוות דעתכם לפיכך : 1. כמה חשובה האחריות בארץ בהתחשב בכך שמדובר ברפלקסית ? 2. האם כדאי ללכת על יד שניה ? 3. מכירים מישהו שמוכר 10D ?

ת ו מ ס1

New member
התשובה קשה

גם אני התלבטתי קשות, בסוף קניתי בארץ. המחיר בארה"ב זול, אין מה לעשות אבל האחריות לא תקפה בארץ. אם אתה מוכן להסתכן ולשלוח את המצלמה לחו"ל לתיקונים אז אין בעיה. או לשלם בארץ. לא נראה לי שתמצא בארץ 10D משומשת כל כך מהר. אז אין מה לדבר על יד שניה. אם תמצא, תעלה את הנושא.... תומס

alonfo

New member
תבדוק מול קראט

את נושא האחריות. דיברתי איתם לפני כמה חודשים, ואחריות בינלאומית של דיגיטליות קומפקטיות הם מכבדים (במקרה של S45 לדוגמא, האחריות הבין לאומית עולה 60$ יותר מאחריות USA). לא יודע האם הם מכבדים גם ב-DSLR, ואת פערי המחירים. ייתכן ותצליח לאחוז במקל משני קצוותיו

ron8

New member
רעיון יפה ../images/Emo45.gif

התקשרתי לקראט ולדברי הנציג האחריות תקפה בארץ. יש לוודא שלא מדובר ב us warranty או קנדה. הבינלאומית תופסת.

ת ו מ ס1

New member
כן, אבל לא ניתן להשיג אותה

בשום מקום. גם אני בזמנו ביררתי. לדוגמא ב B&H יש או USA או שלהם, אין בינלאומית. לא מצאתי איפה משיגים כזאת. תומס

FlyFoto

New member
USA זו אחריות בינלאומית

אל תיתפס לשם, קרא בפירוט את ההגדרה של B&H לציוד USA לעומת grey. זה נקרא כך משום ש USA הם קונים מהדילרים הרשמיים מארה"ב, בזמן שה grey זהו יבוא אפור שלהם, ישירות מהיצרן.

ron8

New member
grey או לא grey

נראה לי שנכנסנו לתחום האפור של ההגדרות הדקות ... השאלה אם אפשרי לוודא את זה. הרי קראט לא מחזיקים רישום של כל הדילרים בחו"ל וסוג האחריות שלהם. ואיך אדע אם להתייחס ל US Warranty כבין לאומית ?

ת ו מ ס1

New member
כתוב על האחריות

1. אם כתוב International Warranty 2. או Usa & Canada Warranty. למצלמות דיגיטליות תקבל את סוג 2 וזה לא קביל בארץ. Gray זה בכלל אחריות רק ! בחנות של B&H. תומס

כתוב Internstional .ליתר בטחון

לשלוח להם אימייל,ולוודא, וכשמזמינים,שוב לוודא שמדובר באחריות הזו.

ת ו מ ס1

New member
טעות !

זה נכון לעדשות וכו.... לגבי המצלמה, האחריות הזאת מפורשת לארה"ב וקנדה בלבד ולא בינלאומית ! לפחות זה מה שראיתי. תומס

ר ו ע י צ

New member
צודק תומס

האחריות הבינלאומית היא על העדשות בלבד. על הגוף יש אחריות מקומית של המקום בו קנית. (אלא אם כן קנית אחריות מורחבת - אבל אני לא מכיר את הנושא) לי לעדשה יש אחריות בינלאומית, ולגוף אחריות רק בהונג-קונג.

ron8

New member
שינוי סדרי עדיפויות בעיקר

ועוד כמה פרמטרים. והכי חשוב - פרגון מאשתי.

למעלה