רכישת רכב מול ליסינג

taltop

New member
רכישת רכב מול ליסינג

הייתי מעוניין לדעת יתרונות וחסרונות של רכישת רכב חדש לחברה מליסינג או במימון עצמי. מה מתוך התשלום שחודשי לחברת הליסינג מוכר במע"מ וכהוצאה? איך לבצע תחשיב אמיתי של כדאיות כלכלית? אני מדבר על ליסינג תפעולי מול רכישת הרכב מהון עצמי קיים. אודה על תשובה מפורטת אופיר

PINIZ

New member
אי אפשר לתת תשובה מפורטת

מבלי לקבל את תנאי הליסינג המפורטים. בדרך כלל הריבית שתשלם לחברת הליסינג תהיה גבוהה יחסית למימון שתוכל לקבל ממקורות אחרים.

taltop

New member
יתר פרוט

אני תוקף את הנושא כהדיוט היודע דבר בעניין ביצוע כדאיות השקעה. כאשר אתה בא לחברת ליסינג תפעולי לא מדברים איתך על ריבית אלא על סכום חודשי צמוד מדד. לצורך ההבהרה אתן דוגמא. מחיר היבואן כולל מ.ע.מ של הרכב לרכישה ישירה: 120,990 התעריף החודשי בש"ח של חברת הליסינג הוא 2,880 ש"ח לא כולל מ.ע.מ. צמוד מדד ל 36 חודש. מדובר בליסינג תפעולי ולא מימוני! עלות ביטוח לשנה 7,500 ש"ח עלות טיפולים לשנה 2,000 ש"ח נניח וידועה לי ירידת הערך של הרכב בשוק ולא בספרים אחרי 3 שנים ובהנחה וערך הכסף לזכות (ריבית זכות) ידועה לי. השאלות: 1. כיצד נכון לבצע את הכדאיות - איזו אופציה יותר יקרה בניתוח כל הגורמים (הוכחה מספרית) 2. ברכישה מהיבואן במימון עצמי לחברה שלי אין אפשרות להזכות במ.ע.מ - האם בליסינג תפעולי יש אפשרות כזו? 3. מה מוכר לצרכי מס ברכישה ישירה מהיבואן ומה מוכר בליסינג תפעולי?? מקווה שהפירוט הזה יעזור לי לבנות תמונה שעד כה לא חברות הליסינג היו מסוגלות לתת - וגם לא אחרים - דבר די משונה בפני עצמו שכן איך ניתן לבצע ניתוח מדוייק של הבעיה??? מקווה שלא הטשתי בהרבה פרטים ושיהי מישהו עם סבלנות שיוכל לשפוך מעט אור על הסוגייה בתודה מראש, אופיר

גדעוןז

New member
לא מתיש

לא אענה על שאלה (מותר?) קזוז המעמ אינו תלוי ממי קונים או כיצד ממננים את העקה ליסינג כלשהו/מימון עצמי. מה שחשוב זה סוג הרכב . כאשר אתה קונה את הרכב אתה נהנה מ15% פחת בשנה. אשר בסוף שנה הסכום מתואם לפי הקילומטרז' כלומר חלק מהפחת לא יוכר. אל דאגה כי גם בליסינג התפעולי ההוצאה נרשמת המלואה אך חלקה לא מוכר בסוף שנה שוב על פי נוסחת הקילומטרז'. חב' הליסינג לא רוצותלהבהיר את התמונה 1. אני לא בטוח כי הנציגים מבינים מימון ומיסוי. 2. הם רוצים שתקנה לא שתבין. סע לשלום המפתחות בפנים.

למעלה