כרגע אני נמצא בתהליך הזמנה של מערכת מחו"ל
תשמע כמה דברים, לפני שאתה קופץ להמזין מחו"ל אתה צריך להבין שיש סיכון מסוים מהזמנה מחו"ל אז צריך לבדוק כמה דברים (מאוד מאוד חשובים) לפני שקוופצים על זה: בראש ובראשונה חייבים לבדוק אם יש לך אחריות גלובלית על המערכת ז"א אתה תוכל לקבל כאן בארץ אחריות על מוצר שלא קנית ישירות אצל הספק המקומי (לדוגמא במקרה שלי עשיתי הזמנה ל DW ול DW יש אחריות גלובלית של 6 שנים על הסטים אותה הספק המוקמי חייב לספק....) עוד דבר לא פחות חשוב זה לבדוק את אמינות החנות ממנה אתה רוכש לי לדוגמא יצא לרכוש מוצר מחנות מארה"ב שפשטה את הרגל אין מוצר אין כסף חזרה ואין עם מי לדבר אז אם זה דולרים בודדים אז ניחא אבל אם זה 3000 דולר זה פשוט דפיקה רצינית ועוד דבר שצריך לבדוק זה את מחיר הסה"כ של ההזמנה (כולל משלוח ומע"מ של 15.5% על המחיר הכולל (מוצר + משלוח) על תופים אין מכס רק מע"מ) אל מול המחיר בארץ אם יש פער של 2000 ש"ח+ אזי שווה לבצע הזמנה מחו"ל אם הפער הוא כמה מאות שקלים בודדים חבל לך הזמן לך אל הספק כאן בארץ ותבצע אצלו הזמנה לגבי משלוחים של סטים זה משתנה לפי סוג המשלוח והוא נע בין 300 דולר (למשלוח של דואר רגיל) ועוד ל 1600 דולר ויותר (למשלוח דרך חברות כמו DHL UPS FEDEX וכו') את זה אתה צריך לבדוק ישירות אל מול החנות ממנה אתה רוכש (כל חנות והשיגעון שלה......) מיותר לציין שלרוב המערכות המחירים באירופה הם ממש כמו בארץ (אם לא יקרים יותר) ככה שמציאות יש רק אצל חנחויות מארה"ב והתחרות אצל האמריקאים היא גדולה (ובמיוחד השיטה של האחריות למחיר הנמוך ביותר....) ככה שכדאי לעשות סקר שוק בין חנחויות האונליין השונות ולא להינעל מראש על חנות אחת.....