רכישת נכס

o r o r

New member
רכישת נכס

שלום רב, רציתי לדעת מה הם התנאים לרכישת נכס לתושב שאין לו דרכון אירופאי או הולנדי. האם המדינה עושה בעיות כל שהן או שאני פשוט יכול לרכוש נכנס אבל לא לגור שם ? תודה מראש !

מלפפiן

New member
לא נראה לי שיש איזו מגבלה בעניין,

אבל אולי רצוי להתייעץעם מישהו מקצועי מתווך או עו״ד בעניין. השוק כרגע די עומד במקום, וזה זמן טוב לקנות נכס אם אתה לא מתכוון למכור בקרוב כי זה כמעט בלתי אפשרי. טיפ, בקניית נכס ישנו תשלום של 6% מס רכישה (נכס יד שניה, לא חל על בתים חדשים). כדי להילחם בבעיית הנדלן בהולנד ולהמריץ את השוק, מס הרכישה הורד באופן זמני ל-2% עד יוני 2012. ככה שעכשיו זה בהחלט הזמן לקנות.

חנהר

New member
תביא את המזומנים

על עוד אתה לא מבקש משכנתא ומביא מזומן מלא אין שום בעיה, welcome מה שנקרא.

o r o r

New member
מה תנאי תשלום מקובלים?

ראשית בעניין אחוזי העמלה ועל מצב השוק - תודה רבה. אשמח בגדול לקבל עוד מידע איפה אני יכול לדעת על מצב השוק באמסטרדם ומדוע כרגע יש עצירה ולא טוב למכור? הרי מדובר בעיר מאד תיירותית ובעלת המון עסקים ככה שנראה לי מוזר שיש קיפאון של מכירה והורדת מיסים על רכישה. בנוסף מה הם דרכי התשלום המקובלים באמסטרדם? אני מעוניין לקחת משכנתא בארץ לחלק מהסכום ..האם שם משלמים הכל במקום או שיש פריסת תשלומים מסודרת...מה ואך מקובל שם ? תודה מראש

smaak

New member
אתה שואל שאלות במקום הלא נכון

לא תקבל בפורום תשובות מדוייקות לשאלות שלך. ברור שכשקונים בית יש משכנתא. אין הרבה אנשים שמסוגלים לרכוש בית בלי משכנתא. אם יש לך את הכסף ואתה רוצה לקנות, כתוב מייל או תתקשר לאחת מסוכנויות הנדל"ן ותתחיל לבצע דרכה בירורים שרלוונטיים לכסף שיש לך.

o r o r

New member
האם ידוע

שואל שאלות כי חשבתי אולי יודעים אבל אני כן הייתי שמח לדעת האם מישהו יודע אם יש סוכניות נדל"ן בארץ או ישירות לסוכניות נדל"ן שם? אם למישהו יש המלצות על סוכניות טובות כאן או שם, אשמח גם כן לדעת. תודה רבה!

מלפפiן

New member
בלי קשר לאמסטרדם,

כמו ששמעת (או שלא) היה כאן משבר כלכלי ובעקבותיו גם משבר בשוק הנדל״ן, זה לא שזה לא טוב למכור, זה פשוט כמעט בלתי אפשרי למכור! בהכללה גדולה אפשר לומר שהרבה אנשים פוטרו, הבנקים הפסידו המון כסף, יש מצב של חוסר יציבות, הרבה אנשים לא רוצים להתחייב עכשיו לבית חדש וגרוע מכך, הבנקים לא מאשרים הלוואות/משכנתאות ולכן הרבה אנשים תקועים במקום. הורדת המיסים נועדה כדי להקל על שוק הנדלן ולנסות להזיז אותו קצת. ובקשר לשאלות המעשיות שלך, כמו שסמאק אמרה, כאן זה לא המקום, פנה לגורמים מקצועיים.

o r o r

New member
משכנתא

האם בכלל אזרח זר או לחלופין אזרח שאין לו דרכון אירופאי יכול לגשת לאחד מהבנקים ולקחת משכנתא? בנוסף לזאת - האם יש לי אפשרות לקחת משכנתא בארץ לשם רכישת נכס בחו"ל ?

Fair game

New member
יש אפשרות

אבל תצטרך להוכיח יכולת כלכלית חזקה ולהביא ערבויות שאתה יכול לעמוד בתשלומים

o r o r

New member
אפשרות

קודם תודה על התגובה בשעה כזאת :) אתה מתייחב לאפשרות לקחת משכנתא בבנק ישראלי עם ערבויות או על אפשרות לקחת משכנתא באחד מהבנקים בהולנד למי שהוא לא תושב ? ואם אפשר לשאול,מבלי להעליב, על פי מה אתה נותן את התשובה שלך? תודה רבה !

Fair game

New member
יש 2 אפשרויות עיקריות

לקחת מבנק ישראלי ולהעביר את הכסף להולנד או לקחת מבנק הולנדי ולהביא בטחונות ישראליים מהבנק להחזר הלוואה או לקנות בלי הלוואות בכלל המידע דרך חברה שלי והיא הולנדית

Fair game

New member
אבל יש לבדוק את הדברים לעומק

ולהיתיעץ עם מומחה נדל"ן והבנק

לא לגור איפה?

בנכס או בהולנד? אתה לא חייב לגור בנכס שלך. אם אתה לא גר בהולנד אז אתה לא תושב. אם אתה תושב - אז לא משנה מה האזרחות שלך. הדבר היחידי שחשוב זה שיש לך איך לשלם על הנכס....

למעלה