רכישת נייד

Mr Ka

New member
רכישת נייד

ברצוני לרכוש מחשב נייד של IBM אך אמרו לי שמכיוון שIBM מכרו את חטיבת הניידים שלהם ל- Lenovo לא לגעת בהם. עד כמה נכונה אמירה זו? ובכלל, אשמח אם תוכלו לייעץ לי על מחשב נייד. הדרישות: מעבד מהיר - מעל 1.7 Intel מסך 15 זיכרון 512 כרטיס מסך - 128 MB דיסק קשיח - 100-160 GB תקשורת - מודם, כ. רשת, WiFi USB 2.0 חשוב לי שיהיה גם ג'וייסטיק וגם משטח לעכבר (למרות שלא כל כך אוהב את הג'וייסטיק)

יאיר B

New member
+++++

מה שאמרו לך זו שטות מוחלטת. מהדגמים החדשים שלנובו הוציאה - נראה שהמעבר עשה למחשבים של IBM רק טוב. ודרך אגב, סתם שתדע, IBM לא מייצרת בעצמה מחשבים ניידים כבר יותר מ-10 שנים. הכל מיוצר ע"י קבלני משנה (שלנובו הייתה אחת מהם). לגבי מה שאתה רוצה: נראה שסדת ה-T תתאים לדרישות. יש כמה בעיות: 1. אני לא יודע אם יש להם כרטיס מסך עם 128MB (זה הרבה מאוד זיכרון, אם אתה מתכוון לזיכרון עצמאי). 2. דיסקשיח גדול מאוד. לא יודע אם קיים נייד עם יותר מ-100GB (וגם זה הרבה, הסטנדרט הוא בין 40-60GB ויש גם 80GB). סדרת ה-T היא היחידה שיש לה את שני אפשרויות הניווט (פטמה ומשטח). מחשב כזה יעלה הרבה מאוד כסף - יותר מ-10,000 ש"ח (יותר בכיוון ה-11-12). חשוב לציין שמחשב נייד זה לא מחשב נייח ולמרות שהוא מסוגל להחליף נייח - כדאי לחשוב פעמיים לפני שקונים מחשב כזה (הכל הרבה יותר יקר ואפשרויות השדרוג בעתיד מוגבלות מאוד).

nova

New member
לגבי ה-Z60m

הדגמים מאוד דומים. יש כמה הבדלים בין ה-HIM ל-FSIM: * ה-FSIM מגיע עם מערכת הפעלה Windows XP Pro ועם צורב קומבו (לא צורב DVD). * ה-HIM מגיע עם מסך MaxBright (יותר קונטרסט), צורב DVD וכיסוי טיטניום למסך. אבל הוא מגיע עם Windows XP Home. מסקנה: עדיף לקנות את הדגם שיש לו WinXP Home, כי ממילא תוך חצי שנה עד שנה תצא מערכת הפעלה Windows Vista. עדיף להשקיע בחומרה מאשר בתוכנה. לי יש את הדגם שעליו אני מדבר, ואני מאוד מרוצה ממנו.

Jan22

New member
הכל תלוי בסוג השימושים ,כל נייד

עם מטרה משלו ; הR50E לשימושים בסיסיים של סרטים ,מוסיקה ומשחקים / גרפיקה ברמה נמוכה ; הZ60 מיועד לגרפיקה / משחקים ברמה גבוהה / קידודים / עיצוב וכיוב'.

nova

New member
אפשר גם R52 או Z60.

לשניהם יש את הצ'ופצ'יק ואת המשטח. המחירים עד 10 אלף ש"ח. (ללא הרחבת אחריות)

ש.פ.ד

New member
בינתיים זו המלצה חשודה

ראה - IBM ייצרו את המחשבים הטובים ביותר בעולם נקודה. נכון, הם ייצרו אותם על-ידי קבלני משנה, אבל התכנון, האפיון ובקרת האיכות היו IBM ואלו בעצם הגורמים החשובים באמת. וכמובן שכחתי - השירות היה IBM. הם גם הרשו לעצמם, בזכות כל אלו לגבות עבור כל מחשב כ- 200-250$ יותר מאשר מה שגבו מתחרות מעולות כמו HP או Toshiba על מחשבים בעלי מפרט מקביל... בשנת 2004 IBM הפסידו כ- 5$ על כל מחשב שהם מכרו. Lenovo הם לא IBM הם לא יוכלו להרשות לעצמם את פרמיית המחיר (כי אין להם את המותג החזק ביותר בשוק המחשבים), ומצד שני בטח שלא יוכלו להרשות לעצמם להפסיד. אני מניח שתוך שנתיים, מחשבי Lenovo יהיו מקבילים למחשבי DELL במקרה הטוב. במקרה הרע החברה תלך ותדרדר לרמה של מחשבי דרג ב' בשוק, הרחק מאחורי HP או TOSHIBA. נכון להיום, המחשבים הקיימים של IBM הם עדיין הטובים ביותר שיש ועדיין נהנים מהשירות הטוב ביותר שקיים. קנה ללא כל היסוס! בלי קשר - מחשבי IBM מסדרה R שהם כל-כך פופולאריים בארץ הם ניצול מיני של המותג, וניתן לרכוש הרבה יותר מחשב תמורת תקציב דומה מחברות כמו HP (למרות השירות המזעזע) ו- LG. לגבי המפרט שהצגת: עדיף כרטיס מסך יעודי מבית ATI או NUVIDIA (נדיר) עם 64M מאשר כרטיס מובנה בלוח המשתמש בזכרון המחשב. דיסק קשיח של נייד הנו בד"כ בגודל כ- 60-80M. דיסק גדול יותר יעלה המון כסף, וגם אז רק ידגדג את הגבול התחתון שהגדרת. לגבי אמצעי השליטה - מתרגלים לכל דבר. לא הייתי פוסל מחשב טוב בגלל אמצעי שליטה שאתה פחות מחבב. בהצלחה ברכישה!

למעלה