רכישת נייד

רכישת נייד

היי לכולם , אני מעוניננת לרכוש מחשב נייד מטעמי נוחות .( כן ... יש גם כאלה ..) כרגע ההתלבטות שלי היא בין DELL ל LENOVO . בחוץ שמעתי יותר המלצות על הLENOVO אבל אני רואה שכאן בפורום דווקא די סוגדים לDELL. התקציב שלי הוא 4500-5500 ש"ח , והשימושים בעיקר בייתיים כגון : אינטרנט , אופיס , העברת קבצים , וסרטונים . חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר ,בעל זכרון של לפחות 80GB , צורב DVD , מחברה אמינה , 3 שנות אחריות , מסף של לפחות 15 , וכל מה שצריך כדי לגלוש דרך רשת אלחוטית . אני ממש מה שנקרא טבולה ראסה בכל מה שקשור לתחום ואני אשמח אם תכוונו אותי ל2 דגמים מומלצים של כל אחת מהחברות . אגב קראתי באיזה שהוא מקום שהמחשבים הניידים חסכוניים בחשמל - הכיצד ?! הם לא אמורים להשתמש ביותר אנרגיה ? מודה לכל מי שיגיב .

kobi 23

New member
לא סוגדים אבל

מאוד מחבבים ולא בכדי. יש להם מחשבים מעולים במחירים טובים וכן , הם טובים יותר מהלנובו (למעט אולי הTHINKPAD). הדל לטיטיוד 531 יכול לענות על מבוקשך.הוא זול יחסית כ4500 ש"ח עמיד מאוד ובעל 3 שנות אחריות. רק צריך לשדרג לו את הכונן לDVD (תוספת של 100 ש"ח) המחיר הזול יחסית נובע מכך שהמעבד הוא לא של אינטל אלא של AMD אך הוא חזק מאוד ובטח יספיק לך לשימושים שלך. בהצלחה לך !!

kobi 23

New member
נ.ב

יש עוד דגם של הלטיטיוד ה530 שבעל מעבד אינטל (אם זה חשוב לך) יותר וכולל כבר את הצורב DVD. המחיר שלו כ5600 ש"ח. שכחתי להגיד רק שהמחשבים מגיעים "ערומים" ממערכת הפעלה

bigwave2000

New member
יש להם דגם מצויין

Dell inspiron 1525 לפי המפרט מחשב מדהים. וקובי שכחת לציין שאמנם הם באים ללא מערכת הפעלה אבל אין אפשרות להתקין עליהם xp מכיוון שאין דרייברים מתאימים

kobi 23

New member
זה לא נכון

אתה מוזמן לחכות לתגובות של אנשים פה שיש להם את הדגמים הנ"ל עם XP.

bigwave2000

New member
אני מחכה לראות אם מישהו פה הצליח

ואני ישמח לדעת איך הוא עשה את זה

RoyBO

New member
תתקין דרייברים של XP

שמתאימים לדגם 1520 לדעתי הם כמעט זהים

kobi 23

New member
לגבי 1525

אני לא יודע , אבל לדגמים שציינתי יש ויש. ה1525 חדש יחסית עד כמה שידוע לי ואולי בגלל זה אין דרייברים

bigwave2000

New member
היום דיברתי עם התמיכה טכנית שלהם

בארה``ב . הם אומרים שהדגם חדש והחומרה נבדקה על ויסטה לכן אין דרייברים לxp. בקשר לדרייברים של ה1520 זו באמת יכולה להיות אופציה אבל זה עדיין בגדר הימור.גם המעבדים שלהם שונים

kobi 23

New member
בסדר גמור

אף אחד לא אמר שיש ל1520 דרייברים , אבל למחשבים האחרים שצויינו יש. אגב ,אני משתמש במחשב T 60 THINKPAD עם XP ולא הצלחתי להשיג דיסק שחזור שמיועד לו. השתמשתי בדיסק שמיועד לT61 והכל עובד פיקס, בלי שום בעיה

יאיר B

New member
ניידים יותר חסכוניים בחשמל משולחניים כי הם

מתוכננים מראש לחשימוש מינימאלי בחשמל. הנייד עובד על סוללה והחברות מתחרות ביניהן על ביצועי המחשב (שמצד אחד יהיה חזק ומצד שני יתן כמה שיותר זמן סוללה). למשל לניידים יש מעבדים שתוכננו מראש עבורם. התכנון לקח בחשבון את נושא הסוללה ולכן דאגו בשלב התכנון הראשוני שהם לא יצרכו הרבה חשמל, הזיכרונות של ניידים הם שונים (בעצם כל החומרה שונה בניידים בהשוואה לשולחניים, אפילו הדיסקשיח קטן יותר ולרוב גם מסתובב לאט יותר). עניין נוסף הוא הדאגה לרכיבים שלא פולטים יותר מדי חום. לכן רוצים שהם לא ישתמשו ביותר מדי חשמל (כמה שיותר חשמל = יותר פליטת חום = יותר צורך בקירור [כי לא נעים לעבוד עם מחשב חם] = עוד שימוש בחשמל לאוורור חזק יותר = פחות זמן סוללה). במחשבים מסויימים יש מעבדים מיוחדים שהם כל כך חלשים וצורכים כל כך מעט חשמל, עד שהם לא צריכים אפילו מאוורר (מעבדי ULV בניידי האולטרא, ככה שהם קטנים יותר, קלים יותר וגם עובדים על סוללה יותר זמן).

למעלה