רכישת מצבר

לחיים1

New member
רכישת מצבר

למבינים רציתי לשאול איזה מצבר כדאי לקנות לסירה שלי 19 פיט מפרשית + מנוע 6 כ"ס חיצוני, קבינה אחת. (אני מוריד אותה למים מחר). אני מתכונן לרכוש מנוע עם אלטרנטור בהספק המקובל במנועים הקטנים האלה. אני רוצה להכין את הסירה גם לשיוטי לילה פעם ב.. + מערכת סטריאו קטנה, אורות ניווט המינימליים (כחוק), וכמה מכשירים קטנים. תודה. חיים הרצלייה

עיצה

בעקרון ככל והמצבר יהיה גדול יותר,הוא יתן לך יותר זמן שיט ללא צורך בטעינה. זכור כי בכל מקרה אתה יכול לפרוק כל מצבר עד ל50%. מעל לזה יווצר נזק למצבר אני בעד 100AH

המצבר שוקל כמו כל הסירה

בעבר הפעלתי שתי סירות של 22 רגל ושם הספיקו מצברים של 60 אמפר. חוץ מזה עדיףלקנות מצבר קטן עם פריקה עמוקה (שאתה יכול לרוקן אותו יותר ממאה פעם כמעט מקסימום) מאשר מצבר גדול שאתה מפחד לרוקן אותו. בסירה 19 רגל מקום ומשקל הם משמעותים.

כלל אצבע: אם מדובר במנוע חיצוני קטן אז האלטרנטור קטן (חוק שימור האנרגיה עובד: אלטרנטור גדול צורך יותר כ"ס - אין חוכמות). אתה תגלה שמנוע חיצוני עם אלטרנטור מתחיל בערך ב 20HP והאלטרנטור יוציא כ- 12A. לכן בדוק/ברר כמה אמפר יכול האלטרנטור שבמנוע להוציא - זה בגדול מספר האמפר שעות שצריך להיות בסוללה. עפ"י התוצאה תוכל לטעון מצבר חצי ריק בחצי שעה. עבור מצבר בקיבולת גדולה יותר תידרש להוסיף מקורות זרם נוספים על האלטרנטור, כמו פנלים סולאריים, גנרטור רוח או מטען חוף.

cobi1

New member
מצבר פריקה

ביאכטת מפרשים להבדיל מיאכטה ממונעת ו/או מכונית צורכים זרם מהמצבר גם כאשר אין טעינה ולכן מצבר רגיל של מכונית (מצבר התנעה) אינו מתאים מצבר זה בדרך כלל ניזוק ומפסיק לתפקד אחרי מספר מחזורים של טעינה פריקה לכן משתמשים במצבר "פריקה עמוקה" DEEP CYCLE או במצבר ג'ל שהוא יקר יותר אך אינו מושפע מטילטולים קיצוניים אפשר להעמיד אותו בכל מצב אנכי או אופקי אפשר לפרוק אותו לגמרי ולהטעין מחדש ללא שיגרם לו נזק ואורך החיים שלו לפחות פי שלוש ממצבר עופרת לכן לטווח ארוך שווה לשלם עבורו גם כפול

בנוסף למצבר פריקה עמוקה

הייתי ממליץ לך להצטייד בסט פנסי ניווט ניידים שעובדים על סוללות ובכלל לכל אחד... ואני מקווה שיש לך סטרטר מוטור ולא חשמלי (ראיתיע מנועים קטנים כאלה...)

לחיים1

New member
תודה רבה לאלון,רון,קובי ונדב

איזה כיף שיש פורום כזה, לפני שנתיים שלוש כדי ללקט אינפורמציה כזו מקטתים רגליים שבועות ופה.. משהו. חברה איפה קיים ההיצע למצברים האלו, מצברי טעינה עמוקה כפי שהזברתם לי, כאלו הסובלים פריקה כמעט מלאה שלא כמו מצברי המכוניות, בקצור איפה קונים? ושוב תודה על הכל.

cobi1

New member
מצברי פריקה

מצברי פריקה משמשים בין היתר להנעת טרקטורים מלגזות חשמליות ועגלות נכים או עגלות הסעה חשמליות לאנשים מבוגרים. כלים אלו עובדים במישטר טעינה ופריקה בדומה ליאכטה מפרשית. לכן ניתן לקנות את המצברים אצל מי שעוסק בתחום הנ"ל. אני קניתי ישירות בחברה העוסקת ביבוא יצור ושיווק מצברים (טל-רן), שם גם יכולים ליעץ לך לגבי גודל המצבר הנידרש לך לפי הפרמטרים של מישטר הצריכה והפריקה וסדר גודל הצריכה הנידרשת שכמובן תלוי כמה שעות אתה מפליג, ביום או בלילה (אורות ניווט), אם אתה מפעיל מקרר או מכשירים אחרים באם יש לך סטרטר חשמלי או ידני ואיך אתה מטעין את המצבר, בטעינה חופית או רק טעינה בזמן הפעלת המנוע-במקרה כזה מומלץ להוסיף טעינה סולרית.

למעלה