רכישת מכשיר שמיעה

רכישת מכשיר שמיעה

שלום, אני צריך לקנות מכשיר שמיעה עבור אישה בת למעלה מ 80 ויש לי כמה שאלות: א. האם צריך לגשת קודם לרופא א.א.ג. בקופת חולים או ניתן לגשת ישירות לחנות? ב. על מה צריך להקפיד בקניית המכשיר? ג. האם יש חנות מומלצת באיזור הרצליה? תודה וחג שמח חזי

פרוצדורה

א. כדי לקבל אישור והחזרים מקופת החולים צריכים קודם לפנות לא.א.ג.. ב. לקבל רשימת מכונים העובדים עם הקופה ולתאם בדיקת שמיעה. ג. כאן זה כמו כל דבר אחר: שיתאים לה לפי שמיעתה ונוחותה. ד. ראה סעיף ב'. בהצלחה!

Yukita

Well-known member
מנהל
אני מאוד ממליצה

להתייעץ עם ארגון "בקול", הארגון הישראלי לכבדי שמיעה ומתחרשים בישראל. אחד השירותים החשובים שהם נותנים, בחינם, הוא ייעוץ שעונה בדיוק על השאלות ששאלת. הם יסבירו לכם איך בדיוק להסתכל על בדיקת השמיעה של הגברת, איך לדעת שמה שמציעים לכם מתאים, איך לעבור את התהליך של ההסתגלות למכשיר (כן, זה תהליך...) וגם איזה דברים יעזור לכם להבחין מיהו ספק / מוכר אמין שרצוי לקנות ממנו את המכשירים. אפשר ליצור קשר עם הארגון דרך פרטים באתר שלהם - www.begol.org.il יש להם קו מידע שאפשר להתקשר אליו ולקבל ייעוץ ראשוני וגם להבין איך להתקדם משם, הם יכולים גם להציע מפגש עם אנשי מקצוע שיסבירו לכם את כל ההיבטים של התאמת ורכישת מכשירי שמיעה. יש הרבה דברים קטנים שכדאי לדעת, למשל -- לא להסכים לקנות אם לא נותנים לכם לפחות שבועיים נסיון חינם (עם פקדון כספי שחוזר אליכם עם החזרת המכשירים במידה והם לא מתאימים לכם), כי אי אפשר לדעת אם מכשיר הוא טוב דיו ברגע שעונדים אותו. למשל - יש מכשירים יקרים יותר וזולים יותר, היקרים יותר לא תמיד המתאימים ביותר וצריך להבין את הדברים העיקריים שרואים בקו של האודיוגרמה (בדיקת השמיעה) כדי לדעת אם ממליצים לכם לפי מחיר או לפי התאמה אישית לשמיעה.

המון תודה לכן ! שאלה קטנה נוספת

אמרו לי שהרשת הטובה ביותר היא שטיינר. האם זה נכון? האם יש עוד?

Yukita

Well-known member
מנהל
יש כל מיני

וצריך פשוט להתנסות. כל אחד מרגיש אחרת לגבי השירות, האיכות, האמינות וכו' וכו'. ב"בקול" יוכלו לדעתי לתת לכם רשימה של כמה וכמה מכונים באזור שלכם או לפחות לעזור למצוא אחת.

bekol1

New member
באתר "בקול" יש רשימת סוכנויות שמיעה

המרכז את כל המידע הקשור בסוכנים וביבואנים של מכשירי שמיעה. המידע מחולק על פי אזור גאוגרפי. הייחודיות במאגר זה היא שהוא מאפשר לערוך·מיפוי של יבואנים וסוכנים של מכשירי שמיעה בצורה כזו שתאפשר לאדם מן השורה לערוך השוואה בין הסוכנויות השונות עוד לפני קניית המכשיר ולעמוד על טיבו של הסוכן/יבואן על פי מדדים המצביעים על אמינות החברה, כמו שנת הקמה, גודל ומספר עובדים, עם אילו קופות חולים הוא עובד, מספר קלינאי/ות תקשורת מועסקים, שירותים הניתנים במקום – כגון: תקופת ניסיון (בתשלום או ללא תשלום), שירותי תיקונים, שעות פתיחה, אילו מכשירים קיימים, אילו אביזרי עזר, מי זכאי להנחות ואילו הנחות, ועוד. כל המידע זמין להדפסה ונמצא כאן: http://hearing.org.il/43-1336-he/Bekol.aspx

למעלה