רכישת מחשב נייד

• פותח הנושא irenf
  • פורסם בתאריך

irenf

New member
רכישת מחשב נייד

שלום לכולם ! אני צריך לרכוש בזמן הקרוב מחשב נייד. השימוש העיקרי שלו יהיה בעיקר למצגות. עם זאת המחשב גם יישב בבית ולכן רצוי שאוכל לראות סרטים, לשמוע מוסיקה או לשוטט באינטרנט אך לא לשימוש עם משחקים. בין היתר אני צריך להתקין עליו תוכנות כמו Visual Studio .NET 2005, Sql Server 2005, Office ותוכנות אחרות לצורך פיתוח והדגמות. חשובה לי מהירות המחשב אך פחות קיבולת הדיסק (40 גיגה יכול להספיק לכל ההתקנות). בנוסף חשוב לי שתהיה יציאת TV-OUT ושהוא יהיה קל לנשיאה. התקציב שלי יכול להגיע עד 8000 ש"ח. אשמח לשמוע הצעות. תודה מראש לכל העוזרים.

irenf

New member
סקירה

לאחר סקירה בת יומיים, גיליתי שהמובילים בתחום הם IBM, הן מבחינת איכות המוצר והן מבחינת השרות. להלן תוצאות הסקירה: קיימים 2 מעבדים עבור הללו (לא כולל סלרון): מעבדי M או בשמם המקורי SONOMA שהם בעצם גרסה יותר מאוחרת של המעבד DOTHAN ומעבדי DUO בעלי ליבה כפולה אשר מאיצים את המהירות בערך ב-70% ומייקרים את עלות המחשב. רוב המחשבים בעלי מסכי 14 או 15 אינץ' אך לא כולם בעלי רזולוציה של יותר מ-1024 ולכן לא נכללו בקטגוריה שלי. דגמי Z60 אינם מכילים את המעבד הכפול אך בעלי יציאת S-VIDEO ומסכים בעלי רזולוציה גבוהה ולכן היו פוטנציאלים לבחירה. הבחירה שלי עד כה היא IBM ThinkPad Z60m. אשמח לשמוע תגובות מהמומחים. תודה מראש לכל העוזרים.

Ixion

New member
זאת אחלה בחירה,

אבל יש הרבה מחשבים שיכולים לתת לך מפרט טוב מאוד במחיר נמוך יחסית. מחשבים עם כרטיסי מסך ייעודיים בדר"כ כוללים גם יציאת טלויזיה ורזולוציה גבוהה יותר.

אם אני ממיר נכון את המשקל

המחשב שוקל כ-3 ק"ג. כיוון שציינת שהמחשב ישמש בעיקר למצגות זה עלול להיות קצ כבד לסחוב אותו הרבה (כן גם מהבית לרכב ולמקום המצגת זה הרבה במשקל כזה). נסה לחפש דגמים נוספים במשקל נמוך יותר במחיר דומה (יש רק לא של IBM)

YossXP

New member
אתה ממיר נכון --- אבל !!!1

מדובר כאן במחשב עם מכסה טיטאניום כסוף.. ולא מדובר על איזה בבל"ת שיווקי אלא על מכסה מח'תכת פלטה של מתכת ששומרת על המסך. יש דגמי Z60m עם מכסה שעשוי מסגסות מגנזיום והם שוקלים 2.7 ק"ג. בנוסף, יש את דגמי ה-Z60t עם מסך 14.1" רחב במשקל של 2.0 ק"ג

YossXP

New member
עם מכסה טיטאניום...

וסוללת 7 תאים, הוא שוקל קצת פחות מ-2.4 ק"ג

Ixion

New member
אני חושב שאיבדת אותי

אפשר לבחור את סוג המכסה? מגנזיום או טיטאניום? ויש לזה השפעה על המחיר (אני מניח)?

YossXP

New member
אפשר לבחור...

כמו שבוחרים איזה מעבד... יש דגמים עם טיטאניום ויש עם מגנזיום. בקשר למחיר - אני בוּר

irenf

New member
לגבי ה-Z60T

הוא קצת חורג מהתקציב שלי (בערך ב-3000 ש"ח). המחשב מצויין, באמת שוקל רק 2.1 ק"ג ועומד בדרישות. אבל יקר...

Jan22

New member
Z60M ? כבד מדי עבור שימושיך ...!

תראה ,מדובר בנייד מצויין הן מבחינת איכות חומרים ,הן מבחינת מפרט ובעיקר מבחינת שירות לקוחות אולם המחיר די גבוה , והמפרט מיועד לשימושים כבדים יותר ! כמו כן ,המשקל הוא קרוב ל3KG ,אז תעשה חשבון (ניידות!). תוכל להסתדר יופי עם מעבד 1.73GHZ ,זיכרון פנימי512MB וכרטיס מסך סביר (GMA /INTEL EXTREME) ;דגם מצויין הוא הFujitsu 6450 . http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=2199&catcode=102&AdCat=&parentid=

irenf

New member
נראה טוב אבל...

המחשב מגיע עם XP Home. יש איזושהי בעיה קונקרטית להתקין עליו XP Pro? תודה רבה על התגובה.

Jan22

New member
להתקין עליו XPP? עצמאית ?

אין כל סיבה שבעולם לבעיה! יש מחשב ,יש הרדיסק ,יש מקשים שבאמצעותם לוחצים על Next - אפשר להתקין הכל !

YossXP

New member
יש דגמים עם XP Pro.

זה עדיף כי האחריות תכסה אך ורק מערכת הפעלה שהותקנה בזמן הייצור. חוצמזה, שדרוג חוקי עולה ימבה כסף - יותר מאשר מראש לרכוש Pro עם המחשב.

levikon

New member
למה הכוונה? המחשב לא יהיה תחת אחריות

בגלל שהותקנה מערכת הפעלה שונה? זה לא קצת ביזארי?!?

YossXP

New member
אחריות למוצרים..

יצרן יכול לתת אחריות אך ורק למה שהוא מייצר או מספק עם המוצר שלו לאחר בדיקת תאימות. לכן במסגרת אחריות, יצרני המחשוב מתחייבים להביא את המחשבים למצב תקין בהתאם לתצורה המקורית של המחשב.

levikon

New member
כלומר, מה שאתה אומר בעצם

זה שאם היה לי XP PRO מותקן, ומשהו במחשב נהרס, הבאתי אותו למעבדה, והם תיקנו את המחשב ושמו בו XP HOME? אם כך, זה בסדר גמור. או שאני טועה איפשהו?

YossXP

New member
בדיוק.. בערך..

אם הבעיה היא פשוטה ולא קשורה למערכת ההפעלה - למשל לחצן עכבר לא תקין, ואתה מגיע עם מערכת הפעלה שהתקנת מעצמך, אף אחד לא יסתכל על זה. לא יתקינו XP Home אם הבעיה לא קשורה למערכת ההפעלה. אבל אם מדובר בבעיה שמשלבת חומרה ותוכנה - כמו למשל בעיית מסכים כחולים, יבדקו את המחשב אך ורק עם מערכת ההפעלה שהיצרן סיפק.

pearlon

New member
אני קניתי Z60M לפני שלושה שבועות

וזה פשוט פצצה של מחשב. אתה לא תרגיש בהבדל בים 2.41 ק"ג לבין 2.88 ק"ג. כי גם ככה אתה סוחב איתך איזה ספר או עכבר או כבל שמשנים לך את המשקל את המשקל הכולל שלא נדבר על התיק. ואין מה לעשות IBM זה IBM ואתה מרגיש הבדל באיכות ממחשבים אחרים ואם אתה רוצה מחשב שיהיה איתך נייד ואמין אז רק IBM.

למעלה