רכישת מחשב נייד 6000 ש"ח +-

udirom

New member
רכישת מחשב נייד 6000 ש"ח +-

חברים שלום רב. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד למטרת עבודה/גלישה (כבדה) באינטרנט ואולי גם קצת משחקים. רציתי לשאול אתכם על איזה נייד הייתם ממליצים לי בתקציב של 6000 ש"ח +- עם העדפה למינוס כמובן. אז דבר ראשון אני אנסח את הדרישות שלי: מעבד: intel sonoma 1.7 ומעלה עם 2mb cach wi-fi blue-tuth - אפשר להתפשר גם על מחשב בלי משקל: עד 3 קילו מקסימום ! זמן עבודה עם סוללה - לפחות 3 שעות H.D- 60gb מינימום עם עדיפות ל 5200rpm (גם אם פה לא תהיה ברירה נתפשר) 512mb זיכרון חובה כרטיס מסך - לא משהו מפלצתי מידי, 64 מספיק בהחלט אבל שיהיה זיכרון משלו ולא זיכרון שחולק עם המחשב - אין פשרה! יציאות usb2 לפחות 2 firewire - יתרון צורב+dvd - קומבו אמינות - אשמח אם תתיחסו לנושא האמינות והשירות. האם כדאי "להסתכן" ולקנות נייד מתוצרת gigabyte למשל ולחסוך עלויות? האם החומרים הרבה פחות טובים בצורה משמעותית לעומת ibm למשל? אחריות - עדיפות לשנתיים האם אתם מכירים חיה כזאת? אני אשמח לדעת אם כן ... ובנתיים כמה אופציות שמאוד קורצו לי כרגע: 1) Sonoma M540G 2.0 Ultralight - champion‎ יתרונות - זול! 5470 ש"ח, כרטיס מסך עם זיכרון משל עצמו 5 שעות עבודה שוקל 2.2kg חסרונות - יש כאלה? 2)‎Aspire 1652WLMi -acer 3) הבחירה הבטוחה - ‎ThinkPad R50e UR0SYIM Dothan 1.80GHz‎ מארז מגעיל, קצת כבד אבל זה ibm והוא עולה 6180. הנתונים מ - http://www.ksp.co.il/hmain.php . המון תודה מראש על כל העזרה מהמומחים.

Jan22

New member
בעיקרון

אייסר אספייר 1652 יענה לך על הדרישות - מעבד 1.7 PM ;זיכרון 512 ; צורבDVD ;הרדיסק 80 ;כרטיס מסך X300 ומסך 15.4 - במחיר 6K - נייד מצויין עם מפרט עשיר .מאידך ,אמנם R50E הוא נייד עמיד וחזק ,אולם הכרטיס מסך שלו חלש יחסית (אינטל אקסטרים 64) ולכן בהרצת משחקים הוא לא מפגין ביצועים גבוהים. (כרטיס מסך GMA - שהוא גם של אינטל - יותר מתקדם מהאקסטרים ומסוגל להריץ משחקים ברמה די גבוהה ,במידה ותמצא הצעה שהוא כלול בה ) . לכל הנוגע בניידים קלילים - בחברות המותג ניידים של 2K פלוס מינוס עולים 8K (למעלה למטה) ,ולכן חברות אחרות שמציעות 2.2K ב5.5K כנראה לא עושות את הנייד באותה איכות כמו של המותגים .

יאיר B

New member
מחשב ה-champion‎ זה בעצם מחשב של

חברה בשם Clevo - חברה טיוואנית שלא מאוד מוכרת בתחום ולא בטוח שכדאי להתעסק איתה. המחשבים שלה בדרך כלל מגיעים בלי מערכת הפעלה (מה שמוזיל קצת את העסקה).

udirom

New member
מחשב ה clevo

היי יאיר היום הייתי ב ksp והם אמרו לי שהמחשב מגיע ללא תמיכה ב wi-fi אך קיימת אפשרות להוסיף תמיכה על ידי רכישת התקן ייעודי שאני לא זוכר כרגע את השם שלו. האם זה הגיוני? אם זכרוני אינו מטעה אותי קראתי אפשהו שמעבדי sonoma של intel מגיעים עם תמיכה מובנת ב wi-fi זה המעבד שרשום שיש למחשב: ‎Intel Pentium M760 2.0GHz ‎ ‎ (Sonoma 2MB cache, 533MHz FSB)‎ ‎ Intel 915 GM & ICH6-M‎ האם הוא טוב? מה הייתרונות חסרונות שלו לעומת מתחרים אחרים בשוק? מה לגבי amd איך המעבדי 64 ביט החדשים שלהם? האם עובדים עלי?

יאיר B

New member
זה יכול להיות.

התמיכה באלחוט לא קשורה ישירות למעבד, אלא לצ'יפסט שעל לוח האם.אם אין תמיכה אלחוטית מובנית, ניתן לקנות מתאם אלחוט (יש בשני צורות: חיבור דרך USB וחיבור דרך PCCARD). המעבד טוב מאוד, חזק מאוד. אבל הבעיה היא עם היצרן הכללי של המחשב שהוא פחות מוכר בארץ ואם תהיה בעיה, אני לא יודע למי תוכל לפנות לעשות את הבעיה. אגב, אותו מחשב נמכר במקומות אחרים, למשל בבאג. אני מצרף קישור עם מפרט המחשב מהאתר של CLEVO. המעבדים של AMD הם טובים מאוד, אבל למחשבים שולחניים. לדעתי המעבדים של אינטל שמיועדים לניידים (סדרת פנטיום מוביל) הם טובים יותר, נכון להיום. עם 64 ביט אין הרבה מה לעשות היום, בקושי יש מערכת הפעלה (יש חלונות XP עם תמיכה ב-64 ביט, אבל אין הרבה ישומים שינצלו את המערכת הזאת). אם אתה בונה על לינוקס, זה סיפור אחר. כשתצא גרסת החלונות הבאה, וינודס ויסטה, יהיו יותר ישומים כאלו. אם עובדים עליך? אני לא יודע לענות על זה. למרות כל מה שכתבתי, אני ממליץ בחום לבתגבר על ה'גועל' מהמארז השחור של IBM ולבחור בו או במחשב אחר של חברה ידועה.

Jan22

New member
בקיצור ..

מומלץ ללכת על אחת מחברות המותג בשוק - HP,IBM,DELL,ACER וכד' ממספר סיבות - שם AKA ריפוטיישן ,איכות חומרים שמהם בנוי הנייד ,אורך השנים שהם מייצרים ניידים מעיד על איכותם וכמובן שירות הלקוחות (HP שנוי במחלוקת למרות שאני לא נגדם) ;לא מומלץ ללכת על נייד ללא "גב".

למעלה